Zes winterse bestemmingen voor je volgende stedentrip

De dagen worden steeds korter, wat betekent dat de steden zich gaan voorbereiden op het knuste seizoen van het jaar: de winter. Om deze koude wintermaanden te doorbreken, is een winterse stedentrip in Europa of een stad daarbuiten een goede oplossing. Laat je inspireren door deze winterse bestemmingen waar de stadslichten glinsteren in de sneeuw en de sfeer magisch is.

Parijs, Frankrijk

Als je graag met de auto op een winterse stedentrip in Europa gaat, is Parijs een geschikte locatie. Een stad die nooit zal vervelen. In de wintermaanden is Parijs ideaal om musea en exposities te bezoeken, knus binnen te zitten in de Franse bistro’s en met warme handschoenen aan over brocante struinen te struinen, op zoek naar vintage schatten. Indien je met de auto naar Parijs reist en er lokaal veel sneeuw of ijs op de weg ligt, kun je pewag sneeuwkettingen kopen.

Antwerpen, België

Of wat dacht je van ons buurland België? In aanloop naar kerst hangen overal hangen sfeervolle verlichtingen. De kerstmuziek warmt je goed op voor de feestdagen (en anders een glühwein wel) en op meerdere plekken in de stad is er een knusse kerstmarkt te vinden. Een ideale bestemming als je een korter weekend weg wilt. Ben je nog op zoek naar een betaalbare accommodatie op een A-locatie in Antwerpen? Dan is YAHS aparthotels een absolute aanrader.

Winterse stedentrip naar Tallinn

Meer bestemmingen voor een winterse stedentrip

Tallinn, Estland

Een winterse stedentrip in Europa die waarschijnlijk niet direct in je op komt, is de hoofdstad van Estland: Tallinn. Deze kleine maar sfeervolle stad in Oost-Europa is zo’n fijne plek als je zin hebt in een combinatie tussen de bourgondiër uithangen en meer over de geschiedenis leren.

Uiteten in Tallinn is een waar feestje vanwege de lage prijzen. Verken de historische stad binnen de oude stadsmuren, bezoek de uitgestrekte dierentuin en wandel met een zaklamp door de voormalige Patarei-gevangenis. Verblijf je een midweek of lang weekend? Overweeg dan om een dagtrip per boot naar Helsinki te maken.

Berlijn, Duitsland

Berlijn is ook een goede bestemming voor een winterse stedentrip in Europa, omdat je hier zowel met het vliegtuig, de auto als de trein naartoe kunt. Gedurende de koude wintermaanden wordt de stad omgetoverd tot een winterwonderland met vele kerstmarkten en versierde straten.

Wat je er allemaal kunt doen? Wat niet eigenlijk. Wandel door het Grunewald bos, stippel een vintage winkelroute uit en bezoek het bunkermuseum Boros. Of wil je alleen in cafés zitten met een koffie en een goed boek? Dan heeft Berlijn oneindig veel hotspots om uit te kiezen.

Ben je van plan om veel te gaan shoppen? Of ga je met het gezin en is daarom extra bagageruimte gewenst? Dan kan je een dakkoffer overwegen, zoals de Hapro Traxer 6.6 dakkoffer. Hierdoor hoef je geen spullen te schrappen en kan je alles zorgeloos meenemen.

Stedentrip naar Valencia

Valencia, Spanje

Meer behoefte aan zachte temperaturen en aan de winterblues te ontsnappen? Stap dan in het vliegtuig naar Valencia. De stad kent een aantal koude weken in het jaar, met name in januari, maar daarbuiten heb je zomaar kans dat je op een zonnig terras kunt zitten. Valencia is een fijne stad om doorheen te dwalen, van de wijk El Carmen in het noorden tot El Ruzafa in het zuiden. En om toch een beetje het winterse gevoel te omarmen, kan een portie churros met poedersuiker of chocoladesaus niet ontbreken.

New York, Verenigde Staten

Voor wie zin heeft in een langere winterse stedentrip buiten Europa, kan New York overwegen. De Big Apple heeft ieder seizoen veel te bieden, en zo verliest deze wereldstad ook zijn glas in de winter niet. Integendeel zelfs. Als er één stad is waar ze goed kerst weten te vermarkten, is het New York wel. Je kunt hier schaatsen op de beroemde ijsbaan in Central Park, de winterse skyline vanaf het Empire State Building bewonderen, verdwalen door de hippe wijk Williamsburg en kerstcadeaus op Fifth Avenue inslaan.

Eén ding is zeker: er zijn genoeg leuke steden om dit winterseizoen naar uit te kijken. Kijk vooral naar je te besteden budget en de dingen die je wilt zien en doen, en baseer hierop je keuze.

Reacties

Geef een reactie