Speciaalbieren in Amsterdam drinken? Ga naar een van deze 18 cafés!

Gezelligheid kent geen tijd in Amsterdam. Zelfs op de zondag- en maandagavond zitten alle restaurants, cafés en barretjes tot de nok vol om samen de week af te sluiten of af te trappen. Vanavond of dit weekend ook een middag of avond borrelen met speciaalbieren in Amsterdam? Of je nu naar een sfeervolle datespot op zoekt bent of zin hebt in een bruine kroeg met vrienden: bij deze 18 cafés zit je altijd goed.

De leukste cafés voor speciaalbieren in Amsterdam

Bestel je favoriete blond, wit of IPA bier, waag je aan een bierproeverij en ontdek nieuwe favorieten. Sla de nieuwste ontdekkingen meteen in je telefoon op, zodat je deze een volgende keer elders weer kunt bestellen. Deze lijst speciaalbieren in Amsterdam blijven we continue updaten, zodat je altijd op de hoogte bent van de leukste biercafés in Amsterdam. Veel plezier en proost!

Speciaalbieren in Amsterdam op het terras

18 biercafés in Amsterdam om te onthouden

1. Lokaal van de Stad

Lokaal is het hier zeker, want omwonenden zijn graag bij Lokaal van de Stad te vinden om hun favoriete biertjes te nuttigen. Het ongedwongen café heeft een groot buitenterras en is gelegen aan het water, waardoor deze plek bij iedere zonnestraal een geliefde uitvalbasis is. Alle tafels onverhoopt bezet? Dan kan je vooralsnog biertjes bestellen en deze op het naastgelegen grasveld opdrinken. – Heemstedestraat 68 (Schinkelbuurt)

2. Hendrix

In de Clercqstraat zijn meerdere borrelplekken te vinden, waarvan Hendrix er een is. Zeven dagen per week zijn hier de deuren geopend, van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes. Of je nu wilt borrelen met een kop koffie of je favoriete speciaalbier: het kan en mag hier allemaal. En mocht je spontaan zin hebben in een burger: die zijn erruggg goed hier. – De Clercqstraat 82 (Oud-West)

3. Cafe Thuys

Voel je helemaal thuis bij Café Thuys. Een typisch bruincafé zonder teveel poespas, maar met een uitstekende selectie speciaalbieren. En dat is precies wat we willen! Zowel binnen of als buiten aan een van de picknicktafels is het geen straf om een paar uur te vertoeven. En er kan ook wat gehapt worden. Deze kaart is niet groot (en veelal vlees), en met daarnaast altijd een pasta, vis en steak van de week plus een wisselend seizoensgerecht. – De Clercqstraat 129 (Oud-West)

4. Karavaan

Na – helaas – meerdere mislukte pogingen door andere cafés wist Karavaan de harten te veroveren. Deze stadsoase, zoals ze zichzelf noemen, is een café, koffietent, lunchplek, restaurant, noem het maar op. Een alles-in-één plek. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, is het zonovergoten terras dé plek om je favo speciaalbiertje te bestellen – of je te wagen aan iets nieuws. – Kwakersplein 2 (Oud-West)

5. Gent aan de Schinkel

Een beetje België in Amsterdam, en zeer geliefd om na een lange werkdag met vrienden neer te strijken. Gent aan de Schinkel lijkt qua sfeer en publiek op Lokaal van de Stad, kijkende naar het grote buitenterras en gezellige uitzicht op het water. De kaart staat vol Belgische bieren, snacks, lokale en internationale gerechten. Waai spontaan aan voor een tafel buiten na een stevige wandeling door Vondelpark of reserveer van tevoren voor een tafel binnen. – Theophile de Bockstraat 1 (Schinkelbuurt / Oud-Zuid)

Speciaalbier Filou bij Gent aan de Schinkel

Nog meer cafés voor speciaalbieren in Amsterdam

6. Dapper Bar & Kitchen

Voor een avond speciaalbieren in Amsterdam drinken moet je ook zeker eens aankloppen bij Dapper Bar & Kitchen. Een café dat al jarenlang steady in Oud-West pronkt, en niet zonder reden. Het is hier altijd gezellig, serveren een X-aantal eigen gebrouwen bieren en ook eventuele lekkere trek kan hier gestild worden. – Jacob van Lennepkade 58-60 (Oud-West)

7. Café De Tuin

Ervaar het echte Jordaan bij Café De Tuin; een gezellige middag of avond met vrienden gegarandeerd. Een café waar niks hoeft, alles mag, en waar het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Gewoon je favoriete drankje, een lekkere snack on the side en goed gezelschap. – Tweede Tuindwarsstraat 13 (Jordaan)

8. Café Thijssen

Een ander gemoedelijk café in de Jordaan waar locals graag hun dag starten met een kop koffie of afsluiten met een koud biertje, is Café Thijssen. Binnen net zo gezellig als buiten, waar je bovendien onder een heater allemaal fantastische snacks kunt bestellen, waarvan het meerendeel ook nog eens vegetarisch is. Pluspunten! – Brouwersgracht 107 (Jordaan)

9. Café Vrijdag

Bij Café Vrijdag aan de Amstel ben je op meer dagen dan enkel de vrijdag welkom om een biertje te nippen. Maar of ze graag bijdragen om het weekendgevoel elke dag te ervaren? Absoluut. Drink biertjes van de tap, uit fles en maak de avond eventueel compleet met een lekker diner. En zin om een spelletje te spelen? Dat kan hier ook. – Amsteldijk 137

10. TapZuid

Biertjes tappen doen ze graag voor je bij TapZuid. In een stijlmix van Berlage en Brooklyn serveren ze bieren van maar liefst vijfenveertig ambachtelijke brouwerijen in Mokum. Dankzij de tien vaste tapbieren en 15 wisselende wisseltaps kan je bij ieder volgend bezoek iets nieuws proeven. Burger en patat erbij? Deze worden hier vers voor je bereid. – Maasstraat 70 (Rivierenbuurt)

Speciaalbier Prima Donna

Je favo speciaalbieren in Amsterdam drink je ook hier!

11. Café de Ceuvel

Wie zin heeft in een biersessie in Amsterdam Noord kan uitwijken naar Café de Ceuvel. Een creatief en innovatief havencafé waar kunst, koffie, bier en veganistische gerechten samenkomen. En of je hier je ogen uitkijkt! Er zijn allerlei unieke hoekjes om te zitten, er is een podcastcaravan en je kan logeren bij een van de aangemeerde hotelbootjes. – Korte Papaverweg 4 (Noord)

12. Bar Bukowski

Vraag aan een willekeurig iemand een café in oost te noemen en de kans is zeer aannemelijk dat Bar Bukowski meteen als eerste of tweede wordt genoemd. En geheel terecht, want het personeel zorgt er altijd voor dat je graag nog een keer terugkomt. Zowel overdag als ’s avond laat (óók leuk om een avond te dansen) drink je je favoriete speciaalbieren in Amsterdam. – Oosterpark 10 (Oost)

13. Café De Jeugd

Gladjanus! Bullebak! Dat zijn hier geen scheldwoorden, maar de biernamen bij Café De Jeugd van brouwerij De Eeuwige Jeugd. Bovendien de andere biertoko aan Oosterpark die als eerste of tweede genoemd wordt. Maak hier kennis met de fantastische bieren van deze brouwerij en leg een goede bodem met alle loaded fries, pizza’s en borrelsnacks mét vele vegetarische opties. –  Linnaeusstraat 37A (Oost)

Speciaalbieren drinken bij brouwerij

Naast De Eeuwige Jeugd zijn er natuurlijk nog veel meer oergezellige brouwerijen in Amsterdam waar je terechtkunt voor een bierproeverij. Voor het gemak een aantal voor je op een rij:

Speciaalbier en snacks op het terras

Ontdek naast speciaalbieren in Amsterdam ook deze hotspots:

Reacties

Geef een reactie