Parijs tip! Dino’s spotten bij Galerie de Paléontologie et d’Anatomie comparée

Museumtip! Ben je gefascineerd door dinosaurussen, fossielen en geschiedenis? Dan is Galerie de Paléontologie et d’Anatomie comparée in het 5e arrondissement van Parijs echt iets voor jou. In een prachtig gebouw vol lichtinval maak je in korte tijd een reis van zo’n 540 miljoen jaar, van de oudste dinosaurus tot aan de meest recente diersoorten.

Museumtip Parijs: Galerie de Paléontologie et D'anatomie Comparée

Wie? Museum Galerie de Paléontologie et d’Anatomie comparée
Waar?
57 Rue Cuvier, 75005 Paris (5e arrondissement)
Wanneer?
Alle dagen geopend, behalve op dinsdag: 10.00 uur – 18.00 uur
Toegangsprijs?
Gratis entree tot en met 27 jaar, anders 9 euro per persoon

Oog in oog met historische skeletten van 540 miljoen jaar oud

Galerie de Paléontologie et d’Anatomie comparée betekent ook wel Galerij van Paleontologie en Vergelijkende Anatomie en is een onderdeel van Musée National d’Histoire. Je loopt hier vlak langs skeletten van honderden vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren. Zeldzame dieren, uitgestorven soorten en diersoorten van over de hele wereld. Alles staat zo dichtbij dat je het kunt aanraken – wat natuurlijk absoluut niet de bedoeling is. Wel maakt het deze tentoonstelling extra bijzonder, omdat je alle zo details kunt bekijken.

Museumtip: Natuurhistorisch Museum in Parijs: Galerie de Paléontologie et D'anatomie Comparée
Natuurhistorisch Museum in Parijs: Galerie de Paléontologie et D'anatomie Comparée
Geschiedenis van het museumgebouw

Niet alleen de honderden skeletten zijn bijzonder, ook het gebouw mag er wezen. Deze is ontworpen door een ene Ferdinand Dutert en het gebouw opende in het jaar 1898 voor de wereldtentoonstelling in 1900. Het hoge gebouw telt twee verdiepingen en door de grote ramen valt is er een prachtige inval van het zonlicht. Op de tweede verdieping schittert er ook een prachtige schildering van allerlei dierensoorten op de muur.

Museumtip! Dino's spotten in Natuurhistorisch Museum in Parijs
Museumtip! Dino's spotten in Natuurhistorisch Museum in Parijs

Mocht je binnenkort naar Parijs gaan en nog geen museum op je lijstje hebben staan: bezoek dan zeker deze museumtip, Galerie de Paléontologie et d’Anatomie comparée. Let wel op dat deze galerij zich in een losstaand gebouw bevindt en dus niet in Natuurhistorisch Museum zelf.

Lees nog meer gerelateerde artikelen:

Dino's spotten in Natuurhistorisch Museum in Parijs

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. evelien

    Wauw wat ontzettend gaaf! Ik ga het op mijn lijstje zetten.
    Liefs,
    Evelien

Geef een reactie