Stijlvol dineren in Valencia bij restaurant Voltereta Manhattan

Hotspot alert! Wie zich naast tapas verheugt op een avond bijzonder dineren in Valencia, kan alvast zijn reservering doorgeven aan restaurant Voltereta. Geheel in Art Nouveau stijl geniet je hier van Aziatische gerechten, terwijl op de achtergrond fijne pianomuziek te horen is. En om je grootste vraag meteen de beantwoorden: het is een heel betaalbaar restaurant.

Restaurant Voltereta Manhattan in Valencia

Wie? Restaurant Voltereta Manhattan (Website)
Waar? Carrer d’Isabel la Catòlica 11 in Valencia (Google Maps)
Wanneer? Maandag tot en met donderdag: 12.30 uur – 17.30 uur / 19.00 uur – 00.30 uur
Vrijdag tot en met zondag: 12.30 uur – 00.30 uur

Restaurant Voltereta: een waar sprookje in Valencia

De gehele beleving begint al bij de ingang, alsof je je in de Efteling waant. Wie namelijk spontaan voorbij het gebouw loopt, zal geen flauw idee hebben dat hier een restaurant met uniek concept te vinden is. Het zou ook zomaar een fancy hotelreceptie kunnen zijn, maar dan een die uit een heel andere tijd stamt. Wanneer je je bij de balie hebt aangemeld, zal de betoverende avond van start gaan.

Door middel van een interactief, Spaanstalig boek kies je een eigen verhaallijn welke zal leiden tot één specifiek sprookje. Dit sprookje is van invloed op de ruimte die je vervolgens betreedt vol magische lichtjes en muziek. Meer verklappen we niet…

Het interieur: art nouveau meets tropical vibes

Wanneer je de wandeling door de magische ruimte hebt volbracht, kom je uit bij restaurant Voltereta. Volledig in New York stijl, in combinatie met tropische sferen. Hier wacht iemand je op die je vervolgens naar de tafel zal brengen. En wow, ondertussen kijk je je ogen uit.

Gouden palmbomen, een fontein midden in het restaurant, grote spiegels aan de zijkanten en een klein podium waar later op de avond livemuziek met piano en zang zal plaatsvinden. Alles klopt tot in het kleinste detail. En dat doen ze goed, want nog voordat je daadwerkelijk met een glaasje cava (€ 3,50) in je handen zit, ben je al helemaal onder de indruk.

Restaurant Voltereta Manhattan in Valencia

De menukaart is geïnspireerd op de Aziatische keuken

De tropische sferen komen terug in het menu. De klassieke Manhattan burger (€ 11,50) kan natuurlijk niet ontbreken, maar de kaart is voornamelijk op de Aziatische keuken gericht. Verder zijn er diverse hoofdgerechten om uit te kiezen, maar als wij onze gouden tip mogen verklappen: deel vooral de tapas- en voorgerechten met elkaar. Er is een twintigtal gerechten om uit te kiezen, ofwel een heleboel lekkers om te proberen.

Ook als vegetariër of veganist zijn er meerdere gerechten om uit te kiezen, waaronder de Vegan Buffalo Wings (€ 6,50), die op onderstaande foto te zien zijn. De wings zijn gemaakt van bloemkool, maar ze hebben bijna de structuur zoals die van kip. Geen woorden voor: zó fantastisch lekker.

Restaurant Voltereta Manhattan in Valencia

The Great Finale met een stuk taart

De voor- en hoofdgerechten zijn wat meer op de Aziatische keuken geïnspireerd; het dessert gebeurt hier geheel in New York stijl. Met taart. En hoe! Tiramisu, carrot cake, Oreo cheesecake.. en er is zelfs een speciale Feliz Cumpleaños taart (€ 3,90) voor het feestvarken aan tafel of voor een ander succesmoment dat feestelijk gevierd moet worden. Zelf besloten wij om de El Chocolate Blanco y los 7 Filipinitos (€ 4,50) te delen. Een toppertje, kan ik je vertellen.

Betaalbaar uit eten bij restaurant Voltereta

Wanneer je enkel op basis van het interieur en de beleving eromheen een gok waagt, verwacht je gemiddeld meer voor het etentje te betalen dan elders in Valencia. Niets is minder waar, want je zult waarschijnlijk niet meer dan 25 of 30 euro per persoon kwijt zijn. Dit is zelfs nog ruim ingeschat. Wij waren zelf slechts 17,50 euro per persoon inclusief fooi kwijt. Voor dit bedrag hadden wij een glas cava per persoon, grote fles bruiswater, anderhalf voorgerecht (dus 3 losse voorgerechten in totaal) en het onderstaande stuk taart dat we deelden.

El Chocolate Blanco y los 7 Filipinitos
Restaurant Voltereta in Valencia

Laat vooral aan ons weten hoe jij jouw avond bij Volterata hebt ervaren. Wij zijn erg benieuwd!

Lees ook onderstaande artikelen:

Reacties

Geef een reactie