Over Fashiable

Fashiable is alweer opgericht in mei 2009. De naam is een zelfverzonnen afkorting van Fashionable, maar dan zonder de –on. Een Nederlandse lifestyle blog waar je wekelijks artikelen over hotspots in binnen- en buitenland, lekker eten en drinken, reistips, duurzaamheid en slow fashion vindt.

Hoofdonderwerp (1) op Fashiable.nl: hotspots

Ik ontdek graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland, maar met name in mijn favoriete (woon)stad Amsterdam. Ik stel mijzelf als (leuk!) doel om iedere week een nieuwe plek te ontdekken, bijvoorbeeld een koffietent, plantenwinkel, bezienswaardigheid of restaurant. Zo leer ik de stad steeds beter kennen en heb ik tegelijkertijd de tofste tips om met jullie te delen. Ook kom ik veel in andere steden in binnen- en buitenland (o.a. Den Haag, Haarlem New York en veel binnen Europa), en hier leg ik maar al te graag mijn favoriete plekken en hoogtepunten op foto vast. Bovenin het menu kun je uitgebreid zoeken en alle hotspots ontdekken. Ik hoop dat er iets leuks tussenzit!

Hoofdonderwerp (2) op Fashiable.nl: (slow) fashion

Met Fashiable probeer ik een platform te creëren voor modeliefhebbers die geen gevulde portemonnee hebben. Door het dragen en laten zien van betaalbare kleding, schoenen en accessoires probeer ik mijn lezers te vermaken en te inspireren, zodat zij deze kleding zich kunnen veroorloven.

Tijdschriften staan vaak vol met merken boven ons budget, waardoor inspiratie naar mijn mening toch nog ver te zoeken is. Je moet soms een hele route uitstippelen in de hoop iets te vinden wat erop lijkt. Met Fashiable probeer ik alles dicht bij huis te zoeken. Met toffe én betaalbare merken probeer ik mijn artikelen low budget te houden en op deze manier de inhoud aantrekkelijk voor de lezers te maken.

Ook deel ik liefde voor kringloopwinkels en vlooienmarkten, want je hebt echt niet altijd alles maar nieuw nodig. Het is juist prachtig hoe je kleding, schoenen, maar ook interieuritems een tweede of misschien wel derde leven kunt geven. En dan ben je nog eens origineel ook. Daarom deel ik graag mijn tweedehands vondsten hier op Fashiable.nl en social media. Dit om mijn lezers te inspireren en te laten zien hoe je voor een prikkie een unieke garderobe scoort.