13 x van de fijnste flexwerkplekken in Amsterdam

Als freelancer heb je de fijne luxe om te werken waar je wilt. De een werkt ergens op kantoor, de ander liever vanuit huis, maar soms heb je gewoon zin om je vaste werkplek te verruilen voor een werkplek met andere creatievelingen. Daarom deel ik maar al te graag in dit artikel al mijn huidige favoriete flexwerkplekken in Amsterdam.

Flexwerkplekken - Slabar SLA bij Amsterdam Centraal

Flexwerkplekken in Amsterdam Centrum

SLA (Haarlemmerdijk 50-H)
Een van de flexwerkplekken waar ik regelmatig met mijn laptop te vinden ben, is SLA op de Haarlemmerdijk. Een flexwerkplek die voor mijn gevoel nog vrij onbekend onder ZZP’ers is, want ik zit er meestal als enige tussen de toeristen en omwonenden die van een lunch genieten. Ik denk dat men niet weet dat dit filiaal behoorlijk groot, waardoor je er op het gemak jouw to-do lijst kunt afwerken. Daarbij heb je ook nog eens een zeer betaalbare menukaart dat een dag buiten de deur werken extra aantrekkelijk maakt.

Lotti’s / The Hoxton (Herengracht 255)
Lotti’s kwam ik ooit eens op internet tegen, maar ik wist toen nog niet dat het bij The Hoxton hoorde. Bij binnenkomst was ik even bang verkeerd te zijn, want het zag er behoorlijk fancy uit voor een flexwerkplek. Al gauw zag ik anderen geconcentreerd op hun laptopje tikken. Het personeel is ontzettend vriendelijk en ik geniet iedere keer weer van mijn cappuccino of kop thee. De kaart is wel iets prijziger dan gemiddeld, maar ik zit hier altijd heerlijk in mijn workflow.

➜ ZOKU (Weesperstraat 105)
Voor wie een werkplek met uitzicht zoekt, moet naar de bovenste verdieping van hotel ZOKU. Voor een bedrag van 25 euro krijg je een zogeheten Day Pass. Met deze pas mag je heel de dag zonder zorgen bij ZOKU werken. Ook zit hierbij een gezonde lunch inbegrepen, dus dan valt de prijs van 25 euro ineens heel erg mee. Daarnaast is er nog de Afternoon Pass. Deze geldt vanaf 14.00 uur en kost 10 euro. Ook zijn er heerlijke taartjes om uit te kiezen en staat er altijd water met een smaakje klaar.

2 Coffee & Such (Haarlemmerdijk 182)
Wie de Haarlemmerdijk verder doorloopt, komt aan het eind koffietentje 2 Coffee & Such aan de rechterhand tegen. Dit is een werkplek die voor mijn gevoel vooral populair is onder de vrouwelijke ondernemers – in ieder geval de keren dat ik er ben geweest. Het is geen grote koffiebar, dus ik zou er zelf niet uren achter elkaar gaan zitten. Wel is het een ideale plek voor een meeting of om even jouw mailbox eens leeg te maken.

Die mailbox leegmaken kan natuurlijk op een laptop, maar gelukkig zijn onze telefoons vandaag de dag steeds geavanceerder. In het bijzonder Android telefoons hebben veel handige standaard apps, zoals, Word, Excel en PowerPoint. Zo kan je waar je ook bent mails versturen, een presentatie voorbereiden of een spontaan idee noteren. Zo heb je bijvoorbeeld de Huawei P30 Lite, die hebben jullie vast wel voorbij zien komen. De P30 Lite heeft niet alleen deze standaard apps, maar ook een haarscherpe fotofunctie. Ideaal, want zo kan je af en toe zowel je laptop als camera thuis laten. Scheelt weer een hoop gesjouw.

Flexwerkplekken in Amsterdam-Oost

Hotel Casa (Eerste Ringdijkstraat 4)
Je kan flexwerken in een koffietent, maar een dag met je laptop in een hotel doorbrengen is ook aan te raden. Bij Hotel Casa ben je van harte welkom om een ochtend, middag of de hele dag te ontspannen te flexwerken of studeren. Er zijn 3 verschillende flexwerkpakketten inclusief eten en drinken (van 10 tot 25 euro), waardoor er altijd eentje op jouw wensen aansluit. Niet alleen een fijne werkomgeving, maar ook onwijs vriendelijk personeel en de gezelligheid van ontspannen hotelgasten om je heen. Bovendien is er ook dakterras die je zeker even moet checken voor een uitzicht over de stad.

Bar Botanique (Eerste Van Swindenstraat 581)
Een grote favoriet is en blijft toch wel het groene paradijs Bar Botanique. Het interieur is al meer dan reden genoeg om jezelf hier eens mee naartoe te nemen. Daarnaast staan er altijd heerlijke lunchgerechten op de kaart die weer voor een nieuwe lading energie zorgen. En een ander groot voordeel is het supersnelle internet dat ze hier hebben. Zo hoef je je niet te ergeren wanneer de pagina maar niet wil laden.

De Ysbreeker (Weesperzijde 23)
Een flexwerkplek waar ongetwijfeld altijd plek zal zijn, is restaurant De Ysbreeker aan de Amstel. Bij binnenkomst zal het je in eerste instantie niet opvallen hoe groot het is, maar wanneer je verder doorloopt, kom je steeds weer nieuwe zithoeken tegen. Achterin is een soort serregedeelte waar veel licht naar binnenkomt. Dit is hierdoor een fijne hoek om te werken – al zeg ik het zelf.

➜ Espressofabriek Westergasfabriek (Pazzanistraat 39)
De naam zegt het al: hier hebben ze versgemalen- en gezette koffie, maar ook huisgemaakte appeltaart. Deze o zo gezellige koffiebar op het Westergasterrein is een ideale plek om even de laptop uit jouw tas te halen. Er staat een grote tafel in het midden waaraan je kunt zitten en in de zomer staan er meerdere picknicktafels buiten waar je kunt neerploffen. Meetings in het zonnetje zijn natuurlijk de beste meetings, nietwaar?

➜ Bar Lempicka (Sarphatistraat 23)
Een restaurant om de hoek van mijn oude opleiding waar ik geregeld was om te borrelen en snacken, maar waar ik nu nog net zo graag met mijn laptop en notitieboekje kom. Zeker wanneer brasserie en cocktailbar Bar Lempica om 9 uur ’s ochtends opengaat, is het nog een tijdje lekker rustig, waardoor je concentratie niet zo snel verstoord zal worden. Dus voor de vroege vogels onder ons is dit een fijne plek.

Benji’s (Wibautstraat 196)
Benji’s is nog zo’n flexwerkplek waar je wordt omringd door groen, groen en nog eens groen. Bij deze urban jungle kun je aan de drukte van de stad ontsnappen en in een creatieve omgeving je gehele to-do lijst afwerken. Wat ik persoonlijk ook heel erg fijn vind, zijn de enorm grote ramen die bijdragen aan je dagelijkse portie daglicht. Zo kun je even naar buiten staren wanneer je je hersenen flink moet kraken.

Benji's hotspot waar je kunt ontbijten en lunchen

Flexwerkplekken in Amsterdam-West

White Label Coffee (Jan Evertsenstraat 136)
De koffie is één van de redenen die van deze koffiezaak tegelijkertijd een fijne werkplek maakt. Als je dan immers buiten de deur gaat werken, moet de koffie wel lekker zijn. Verder doet de sfeer bij White Label Coffee me heel erg aan koffietenten denken waar ik in New York ben geweest. Een beetje zo’n mix van minimalisme en industrieel, gecombineerd met lage en hoge zithoeken. Als je begrijpt wat ik bedoel. Dat maakt deze plek heerlijk ongedwongen en kan je er zo een hele dag spenderen als je even niet op de tijd let.

Monks Coffee Roasters (Bilderdijkstraat 46)
Zo vaak fietste ik erlangs en nooit bedacht ik me om er eens naar binnen te gaan. Gelukkig nu wel dankzij een vriend, want wat een leuk, ongedwongen tentje is dit. Het ene gedeelte is lekker aan het werk of heeft een zakelijke afspraak en het andere is van een goed uitziende ontbijt of lunch aan het genieten. Monks Coffee Roasters is wederom zo’n koffiebar dat mij qua sfeer heel erg aan New York doet denken en mij daarom extra blij maakt.

Coffee Sometime (Eerste Constantijn Huygensstraat 63) [permanent gesloten]
Al ben ik hier alweer een tijdje niet meer geweest, met deze toevallige ontdekking in Oud-West ben ik nog steeds blij. Niet alleen hangt er een internationale sfeer, ook schenken ze hier een van mijn favoriete warme dranken in, namelijk matcha latte met havermelk. En die drink ik maar al te graag wanneer ik blogposts schrijf, foto’s selecteer en bewerk of weer eens door Pinterest scroll voor een dosis inspiratie.

Werkplek Coffee Sometime in Amsterdam-West

Gerelateerde hotspots in Amsterdam:

Flexwerken in Amsterdam

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Nannie, je vergeet er één: het Mr. Jordaan hotel waar we knus samen aan die grote tafel aan het werk waren <3

    1. Fashiable

      Jááá, dat is inderdaad ook een toppertje! Snel weer gezellig samen werken!

Geef een reactie