9 budgetproof tips voor een stedentrip naar New York

Staat er dit jaar een stedentrip naar The Big Apple op de planning? Superleuk, heel veel plezier alvast! Het is fijn als je goed voorbereid op vakantie kunt en niet op plaats van bestemming nog voor verrassingen komt te staan. In onnodige uitgaven heeft tenslotte niemand zin. Wij worden altijd heel blij van tips & tricks van anderen, dus daarom delen wij ook graag onze eigen budgetproof tips voor als je naar New York op vakantie gaat.

Laatst bewerkt: 3 januari 2022

Tips voor vakantie naar New York

1. Metrocard: 7 dagen voor 33 dollar

Een enkele rit met de metro kost 2,75 dollar. Dat klinkt over het algemeen niet veel, maar de New Yorkse metro is je beste vriend wanneer je de stad gaat ontdekken, van Brooklyn tot en met Upper East Side en verder. Met het gemak pak je minstens vier keer per dag de metro en dan zit je al op 11 dollar. Gelukkig is hiervoor een betaalbare oplossing: een MetroCard. Voor 33 dollar kan je 7 dagen lang onbeperkt gebruikmaken van de metro én bus. Zeker doen dus, want na tweeënhalve dag hadden wij dit bedrag al uitgegeven.

2. Neem een stekkerdoos (en wereldstekker) mee

Zoals de meesten wel weten, hebben ze in Amerika een ander stopcontact dan hier in Europa. Een wereldstekker is daarom een must, maar vooralsnog kan je dan maar één apparaat per keer opladen. Dat zal waarschijnlijk je mobiele telefoon zijn, maar er komt een moment dat je fotocamera leeg is en dan moet je kiezen welk apparaat er als eerste in de oplader gaat. Dat probleem is eenvoudig opgelost met een stekkerdoos, zodat je alle gewenste apparaten in één keer kunt opladen.

3. Vraag een ESTA aan

Of je nu naar New York op vakantie gaat of enkel op doorreis bent, een ESTA aanvragen is verplicht. Een ESTA aanvragen klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het allesbehalve. De aanvraag gebeurt via een digitaal formulier en deze kan je zelfs voor het hele reisgezelschap in één keer doen, voor € 29,95 per per persoon. De verwerkingstijd duurt doorgaans minder dan één dag, maar deze kan soms tot en met 72 uur duren, dus houdt hiermee rekening.

4. Neem een paraplu mee in je koffer

Regen of geen regen; neem altijd een paraplu mee in de koffer. De weersvoorspellingen in New York kunnen enorm onvoorspelbaar zijn, waardoor die flinke regenbui zomaar kan vallen, terwijl je kort daarvoor nog genoot van een strakblauwe hemel. Een paraplu in New York kost al snel 15 dollar en je hebt daarom helemaal geen zin om daar je geld aan te moeten uitgeven. Een paraplu weegt niet veel, dus neem deze vooral mee in de koffer.

5. Er is Wi-Fi in álle metrostations van New York

Heb je Wi-Fi nodig en je wilt niet om de de haverklap een Starbucks binnenlopen om wat gratis internet te kapen? Alle metrostations in New York hebben Wi-Fi en je gaat je nog eens verbazen hoe snel deze verbinding is. Aangezien je toch vaak aan het reizen bent met de metro, kun je dit vervoersmiddel meteen gebruiken voor Google Maps of om een berichtje – of gewoon veel jaloersmakende foto’s – naar het thuisfront te sturen.

6. Vraag een Creditcard aan

Ook al zegt je bank dat je je betaalpas (tijdelijk) kan omzetten naar een wereldpas. Geld pinnen bij een bankautomaat hoeft nog niet eens het grote probleem te zijn – alhoewel er wel een aantal banken zijn die je kaart waarschijnlijk niet accepteren. Het echte probleem ervaar je pas bij winkels, restaurants en accommodaties. Zij accepteren namelijk in de meeste gevallen niet onze Europese bankpas. Vraag daarom thuis een Creditcard aan, zodat alle betalingen vlekkeloos verlopen.

7. Gebruik Pinterest, TikTok en Instagram voor hotspots

Met een stad als New York heb je de hotspots voor het uitkiezen, maar waar kan je deze online vinden? Zelf gebruik ik altijd graag Pinterest, TikTok en Instagram om de leukste plekken te ontdekken. Zoek bijvoorbeeld op hashtags als #newyorkhotspots of #newyorkfood en ontdek vanuit deze posts de accounts.

Zie je een koffietent, restaurant of andere hotspots voorbijkomen die je beslist wilt bezoeken? Sla alle plekken op in Google Maps, zodat je alle vondsten in één overzicht hebt staan. Download de kaart vervolgens offline, waardoor je op ieder gewenst moment op de kaart kunt kijken wanneer je spontaan zin hebt in een iced latte, bagel of andere snack.

8. Van JFK Airport naar Manhattan: 7,75 dollar

Geheel begrijpelijk als je van en naar het vliegveld een taxi pakt, want je bent immers in New York. Wanneer je liever toch op het budget wilt letten waar mogelijk, kan je de Shuttle Train en metro naar Manhattan pakken. Let op: je kan de MetroCard niet gebruiken voor de Shuttle Train. Een enkele rit met de Shuttle Train kost 5 dollar en daar bovenop komt nog één enkele metrorit. Voor de metrorit zou je in principe al meteen de MetroCard kunnen aanschaffen – zie tip 1.

9. Two Bro’s: 1 dollar pizza slice

New York is helaas geen goedkope stad om te eten en drinken, maar als je goed zoekt, hoef je niet al te veel geld kwijt te zijn. Als je er geen probleem mee hebt om tijdens de vakantie ongezond(er) te eten, moet je zo nu en dan een tussenstop maken bij Two Bro’s. Voor slechts één dollar heb je al een grote cheese slice. Aan twee stukken heb je al meer dan genoeg. Ook een leuk alternatief om te doen: haal een hele cheese pizza en eet deze lekker in het dichtstbijzijnde park op.

Ik hoop dat jullie iets aan bovenstaande tips hebben. Mochten jullie nog aanvullende tips voor New York hebben, laat deze vooral achter in een reactie. Ben jij ooit naar New York op vakantie geweest?

Handige tips voor New York

Meer artikelen en tips voor New York:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie