Over mij

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Nanne van Hout, ik ben 24 jaar en sinds mei 2009 de eigenaresse van deze blog; Fashiable. Geboren en getogen in de Brabantse stad Den Bosch, maar inmiddels heb ik al een jaar in Rotterdam gewoond en nu woon ik alweer vijf jaar in mijn droomstad Amsterdam. Ik ging hier toentertijd voor mijn studie wonen en inmiddels ben ik al afgestudeerd (Bachelor of Arts) in de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast mijn blog werk ik als freelance fotograaf.

“Wat schrijf je toch gezellig, Nanne” – Oma
Een uitspraak die veel voor mij betekent en mij extra heeft gestimuleerd om te blijven bloggen.

Wat je nog meer over mij moet weten? Je kunt mij ’s nachts altijd wakker maken voor sushi, loempia’s en pizza met artisjok. Stedentrips maken zijn samen met lekker eten en drinken en fotograferen mijn grootste hobby’s. Ik ga wekelijks met mijn vriend naar de bioscoop. Regelmatig ben ik bij de kringloop om treasures te vinden. Ik heb nog altijd kriebels van geluk wanneer ik langs de grachten van Amsterdam fiets.

OVER FASHIABLE

Fashiable is alweer opgericht in mei 2009. Volgende maand (in mei) tik alweer de 10 jaar aan. Fashiable is een zelfverzonnen afkorting van Fashionable, maar dan zonder de –on. Een Nederlandse lifestyle blog waarop je wekelijks artikelen over mode, hotspots (restaurant en winkels) in binnen- en buitenland, lekkere recepten en reizen kan verwachten.

Hoofdonderwerp (1) op mijn blog: hotspots
Ik ontdek graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland, maar met name in mijn favoriete (woon)stad Amsterdam. Ik stel mijzelf als (leuk!) doel om wekelijks nieuwe plekken te ontdekken, bijvoorbeeld een koffietent, plantenwinkel, bezienswaardigheid of restaurant met een tof concept. Zo leer ik de stad steeds beter kennen en heb ik tegelijkertijd de tofste tips om met jullie te delen. Ook kom ik veel in andere steden in binnen- en buitenland (o.a. Den Haag, Haarlem, New York en veel steden binnen Europa). Hier leg ik maar al te graag mijn favoriete plekken en hoogtepunten op foto vast. Bovenin het menu kun je uitgebreid zoeken en alle hotspots ontdekken. Ik hoop dat er iets leuks tussenzit!

Hoofdonderwerp (2) op mijn blog: (tweedehands) mode
Met Fashiable probeer ik een platform te creëren voor modeliefhebbers die geen gevulde portemonnee hebben. Door het dragen en laten zien van betaalbare kleding, schoenen en accessoires probeer ik mijn lezers te vermaken en te inspireren, zodat zij deze kleding zich kunnen veroorloven.

Tijdschriften staan vaak vol met merken boven ons budget, waardoor inspiratie naar mijn mening toch nog ver te zoeken is. Je moet soms een hele route uitstippelen in de hoop iets te vinden wat erop lijkt. Met Fashiable probeer ik alles dicht bij huis te zoeken. Met toffe én betaalbare merken probeer ik mijn artikelen low budget te houden en op deze manier de inhoud aantrekkelijk voor de lezers te maken.

Ook deel ik liefde voor kringloopwinkels en vlooienmarkten, want je hebt echt niet altijd alles maar nieuw nodig. Het is juist prachtig hoe je kleding, schoenen, maar ook interieuritems een tweede of misschien wel derde leven kunt geven. En dan ben je nog eens origineel ook. Daarom deel ik graag mijn tweedehands vondsten hier op Fashiable.nl en social media. Dit om mijn lezers te inspireren en te laten zien hoe je voor een prikkie een unieke garderobe scoort.