Over mij

OVER MIJ

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Nanne van Hout, ik ben 25 jaar en sinds mei 2009 de eigenaresse van deze blog; Fashiable. Geboren en getogen in de Brabantse stad Den Bosch, maar inmiddels heb ik een jaar in Rotterdam achter de rug en nu woon ik al ruim vijf jaar in mijn droomstad Amsterdam. Echter niet voor langer meer, want binnenkort verhuis ik naar Antwerpen in België.

In juni 2018 heb ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam succesvol afgerond (Bachelor of Arts). Naast mijn blog werk ik als freelance fotograaf. Benieuwd naar meer? Mijn werk is op nannevanhout.nl te vinden.

“Wat schrijf je toch gezellig, Nanne” – Oma
Een uitspraak die veel voor mij betekent en mij extra heeft gestimuleerd om te blijven bloggen.

Wat je nog meer over mij moet weten? Je kunt mij ’s nachts altijd wakker maken voor sushi, vegetarische loempia’s en pizza met artisjok en knoflooksaus. Stedentrips maken zijn samen met lekker eten & drinken en fotograferen mijn drie grootste hobby’s. Ik ga wekelijks met mijn vriend naar de bioscoop. Regelmatig ben ik bij de kringloop te vinden om vintage treasures te scoren. Ik heb nog altijd kriebels van geluk wanneer ik langs de Amsterdamse grachten fiets.

OVER FASHIABLE – WAT KAN JE VERWACHTEN?

Fashiable is alweer opgericht in mei 2009. Inmiddels heb ik dus de magische 10 jaar aangetikt! Fashiable is een zelfverzonnen afkorting van Fashionable, maar dan zonder de –on. Een Nederlandse lifestyle blog waarop wekelijks artikelen over hotspots (restaurant en winkels) in binnen- en buitenland, reistips, veel lekker eten, betaalbare mode en slow fashion verschijnen.

Hoofdonderwerp (1) op mijn blog: hotspots
Ik ontdek graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Ik stel mijzelf als doel om wekelijks een nieuwe plek te ontdekken, bijvoorbeeld een koffietent, plantenwinkel, restaurant of ander tof concept. Zo leer ik de stad steeds beter kennen en heb ik tegelijkertijd de tofste tips om met jullie te delen. Momenteel omring ik mij nog door alle Amsterdamse hotspots, maar dit zal straks Antwerpen zijn. Heerlijk, ik heb er zin om een nieuwe stad te ontdekken.

Ook kom ik veel in andere steden in binnen- en buitenland (o.a. Den Haag, Haarlem, New York en veel steden binnen Europa). Hier leg ik maar al te graag mijn favoriete plekken en hoogtepunten op foto vast. Bovenin het menu kun je uitgebreid zoeken en alle hotspots ontdekken. Ik hoop dat er iets leuks tussenzit!

Hoofdonderwerp (2) op mijn blog: (tweedehands) mode
Met Fashiable probeer ik een platform te creëren voor modeliefhebbers die geen gevulde portemonnee hebben. Door het dragen en laten zien van betaalbare kleding, schoenen en accessoires probeer ik mijn lezers te vermaken en te inspireren, zodat zij deze kleding zich kunnen veroorloven.

Tijdschriften staan vaak vol met merken boven ons budget, waardoor inspiratie naar mijn mening toch nog ver te zoeken is. Je moet soms een hele route uitstippelen in de hoop iets te vinden wat erop lijkt. Met Fashiable probeer ik alles dicht bij huis te zoeken. Met toffe én betaalbare merken probeer ik mijn artikelen low budget te houden en op deze manier de inhoud aantrekkelijk voor de lezers te maken.

Ook deel ik liefde voor kringloopwinkels en vlooienmarkten, want je hebt lang niet altijd alles nieuw nodig. Het is juist prachtig hoe je kleding, schoenen, maar ook interieuritems een tweede of derde leven kunt geven. En dan ben je nog eens origineel ook. Daarom deel ik graag mijn tweedehands vondsten hier op fashiable.nl en social media. Dit om mijn lezers te inspireren en te laten inzien dat je voor een prikkie een unieke garderobe kunt scoren.