Vegan restaurants in Amsterdam: 11 van de leukste hotspots

Restaurants bieden steeds meer veganistische opties om uit te kiezen, maar soms wil je gewoon ergens aanschuiven waar (bijna) de hele kaart plantaardig is. Wij zijn maar al te blij, want vegan uit eten in Amsterdam is echt een feestje. Laat je verrassen door deze 11 vegan restaurants in Amsterdam. Waar schuif jij binnenkort aan?

Veganistische restaurants in Amsterdam

Veganees

Oeh, een favorietje onder de vegan restaurants is zonder enige twijfel Veganees in Oud-West. Hier eet je vegan asian food om je vingers bij af te likken. Doordat je hier meerdere kleine gerechten besteld, kan je het perfect met het tafelgezelschap delen en zoveel mogelijk van de kaart proberen. Niet alleen het eten is kleurrijk, ook zie je de kleuren terug in het interieur. – Eerste Constantijn Huygensstraat 45H (Oud-West)

Mastino V

Een pizza zonder kaas? Succes zouden velen pessimistisch zeggen. Mastino V denkt niet in problemen, maar komt met de beste oplossingen. En hoe! Mastino V was de eerste plek in Amsterdam waar ze enkel vegan pizza’s serveren. Ze maken enkel gebruik de van de meest verse ingrediënten, om te laten zien dat een pizza helemaal geen kaas en vlees nodig als basis heeft. – Eerste van der Helststraat 78 (De Pijp)

Trevi’s Amsterdam

Authentiek Italiaans eten, maar dan geheel plantaardig? Schuif aan bij Trevi’s in De Pijp. Geniet hier van antipasti, panini, pizza, pasta en natuurlijk desserts. Alle gerechten worden met liefde, passie en tijd gemaakt. Het meel van de pizza wordt direct uit Italië geïmporteerd en 72 uur met rust gelaten, waardoor de pizza’s extra knapperig zijn. – Pijnackerstraat 6 (De Pijp)

Vegan Junk Food Bar

Soms wil je niets liever dan een lading comfort food. Laten ze bij Vegan Junk Food Bar nou net weten wat lekker is. Al jaren een fenomeen in Amsterdam en ze slaan nooit met plank mis met hun loaded fries, burgers en andere snacks. Ze zijn niet vies van experimenteren, dus er staan geregeld nieuwe gerechten op de kaart. Bekijk alle locaties op hun website! – o.a. De Pijp, centrum & Oud-West

Nog meer vegan uit eten in Amsterdam

Bar Kauffmann

De kaart is niet honderd procent veganistisch, maar driekwart ervan kan je veganistisch bestellen, doordat ze heel eenvoudig de kaas in je pita falafel kunnen weglaten. De falafel van Bar Kauffmann verdient echt het maximaal aantal sterren. O-zo-lekker! Drink bij de falafel en lading patatjes je favoriete speciaalbier om de avond in knusse sferen compleet te maken. – Reinier Claeszenstraat 4B (De Baarsjes)

RADION

De meesten kennen RADION bij het Slotervaartziekenhuis als technobunker waar je tot in de vroege uren kunt dansen. Behalve de nacht op de dansvloer doorhalen, is er ook een eetcafé met een geheel veganistisch menu vol comfort food. The future is green, zoals ze zelf ook mooi zeggen. Mocht je onverwachts blijven plakken voor het feest: ze verkopen ook oordoppen. ;) – Louwesweg 1 (Slotervaart)

BonBoon

KNSM-eiland is geen omgeving waar je toevallig strandt, maar voor BonBoon maak je de volgende keer speciaal een uitstapje. Gedreven door liefde voor dieren, lekker eten en goede wijn biedt het restaurant hun gasten een ontspannende avond zonder gebruik van dierlijke producten. Kies hier uit een drie-, vier- of vijfgangenmenu vanaf 37,50 euro. – Piraeusplein 59 (Oost)

Café Parck / Kebabi

Een andere grote favoriet onder de vegan restaurants in Amsterdam is Café Parck, voorheen Kebabi. De naam verklapt het al, maar staat er vegan kebab op het menu. Als kapsalon of in een pitabroodje. Of is er tegenwoordig een Plant B burger. Genoeg lekkers om uit te proberen dus! Oh, en er zijn hier twee pingpongtafels voor de liefhebbers. Perfecte activiteit voor als je op je eten wacht. – Overtoom 428H (Oud-West)

Hier wil je ook veganistisch eten in Amsterdam

Café de Ceuvel

Voor een plantaardige maaltijd, zoetigheden en borrelhapjes kan je ook bij Café de Ceuvel in Amsterdam-Noord aankloppen. Gebakken oesterzwam (of als bitterbal!), gazpacho, ravioli en appeltaart. Allemaal hartstikke vegan. In de wintermaanden zit je heel erg gezellig binnen, maar sla deze plek ook zeker alvast op voor het volgende zomerseizoen. Thank me later. – Korte Papaverweg 4 (Noord)

The Old Soul

Heb je bij vegan restaurants in Amsterdam al aan de Surinaamse keuken gedacht? Zo niet, zet dan The Old Soul zeker op de lijst. Er staan hier dagelijks een X-aantal gerechten vast op het menu en gedurende de week zijn er iedere dag weer andere specials. Saoto soep, bami, rendang en roti. Allemaal overheerlijk, en allemaal 100% veganisitsch. – Hobbemakade 71H (De Pijp)

Vleesch Noch Visch

Vleesch Noch Visch is eerder een bestel- of afhaaltip, maar ze zijn simpelweg een 10 out of 10, dus verdienen vooralsnog een plek in deze lijst. Je gaat namelijk toch meteen watertanden van een Indische pita van de grill met knapperige groenten. Ook de patat moet je hierbij zeker bestellen. Mocht je deze lijst lezen op een mooie lente- of zomerdag: er is een klein terras waar je met je pita kunt neerploffen. – Schaepmanstraat 2 (Staatsliedenbuurt)

Heb jij nog goede aanvulling voor de lijst? Laat het weten in een reactie hieronder en we vullen de lijst aan.

Bekijk ook deze artikelen over veganistisch eten:

Reacties

Geef een reactie