Cocktails nippen? Dit zijn de cocktailbars in Antwerpen

Er zijn veel gezellige cafés in Antwerpen voor een speciaalbiertje of twee, maar wat zijn eigenlijk de beste plekken voor cocktails? Onze favoriete cocktailbars in Antwerpen hebben wij voor je in dit artikel opgesomd! Een mojito, moscow mule of laat je je liever door de bartender verrassen? Wij zeggen alvast: proost!

Cocktailbars in Antwerpen: Bar Barok in het historisch centrum

Bar Barok

Deze cocktailbar zit op de Melkmarkt, om de hoek van de welbekende Grote Markt. Van buiten oogt de cocktailbar behoorlijk groot, maar eigenlijk is het een knusse bar dat je op het verkeerde been zet vanwege het spiegelwerk. De warme kleuren, ornamenten op het plafond, bartender in bretels en drankflessen tot aan het plafond zorgen voor de ultieme cocktailvibe. In het midden staan hoge tafels en aan de zijkant zit je gezellig aan het raam, waardoor je het langslopende publiek kunt bekijken. En wanneer de bovenste optie op de menukaart een Pornstar Martini is, weet je dat ze hier overheerlijke cocktails schenken.

Adres: Melkmarkt 11 (Centrum)

Dogma

Als er bij Bar Barok geen plek is, kan je uitwijken naar cocktailbar Dogma dat letterlijk om te hoek zit. Meer cocktailbar dan dit ga je het niet krijgen, want hier is nul punt nul bier of wijn op de menukaart terug te vinden. Ondanks de straatnaam schenken alleen hetgeen waarin ze zijn gespecialiseerd: juist, cocktails. Deze retro bar heeft veel speciale cocktails en het personeel denkt graag met je mee als je niet zo goed weet waar je zin in hebt. Daarnaast hebben ze ook nog een geheim gedeelte die enkel een boekenkast te bereiken is. Dus wie weet hebben jij en jouw gezelschap geluk en worden jullie naar deze secret bar gebracht.

Adres? Wijngaardstraat 5 (Centrum)

Cocktailbars in Antwerpen: Bar Palmier op Het Zuid

Bar Palmier

Wie zin heeft in een avondje tropische sferen, zal ongetwijfeld blij worden van Bar Palmier op Het Zuid. Bij de ingang verwelkomen allerlei grote planten je, waarna je geleid wordt naar de mini-jungle van Antwerpen. Je kunt tot 23.00 uur ’s avonds al jouw favoriete cocktails bestellen, maar wie trek heeft in iets lekkers, kan ook al eerder voor het avondeten aanschuiven aan een van de marmeren tafels. Bij Bar Palmier kan je dus niet tot ’s avonds laat aan verschillende cocktails nippen, maar het is daarom een ideale plek om jullie ware cocktailtour te starten.

Adres: Volkstraat 13 (Het Zuid)

Plantage

In Zurenborg, een Antwerpse wijk die door zijn schoonheid absoluut meer bekendheid verdient, is de geheime parel Plantage van oprichter Oskar Ghesquièrete te vinden. Bij deze groene hotspot op de altijd gezellige Dageraadplaats zijn de cocktails op de tafels niet te missen. Niet alleen hebben ze hier veel verstand van cocktails, ook staan ze bekend als wijnbar. Of je dus zin hebt in een cocktail of wijntje: het wordt hier allemaal met veel passie en plezier voor je ingeschonken. Iedere woensdag tot en met zondag!

Adres: Dageraadplaats 22 (Zurenborg)

Mocht je nog aanvullingen hebben voor nog meer cocktailbars in Antwerpen, laat ze dan vooral in een comment achter. Dan vullen we de lijst gewoon verder aan!

Meer tips nodig? Ontdek nog meer hotspots in Antwerpen:

Cocktailbars in Antwerpen

Reacties

Geef een reactie