Kaasfonduen in Amsterdam doe je deze winter bij deze 6 restaurants

Say cheese! Wanneer de temperaturen tot aan het vriespunt dalen, krijgen we automatisch zin in een avond lang tafelen met rode wijn en inderdaad, kaasfondue. Een flinke lading stokbrood erbij, verse groenten en de lekkerste gesmolten kaas met bijvoorbeeld truffelsmaak of blauwe kaas. Zet je schrap voor een avond kaasfonduen in Amsterdam bij een van deze restaurants.

Kaasfonduen in Amsterdam

Fondue & Fondue

Kaasfondue erop los bij Fondue & Fondue. Ga voor een Hollandse kaasfondue met Gouda, Edam en Oud Alkmaar of dip je stokbrood en groenten in een met truffelkaas. Schuif je met een groter gezelschap aan? Dan is het allerbeste idee natuurlijk om alle soorten kaasfondue te bestellen, zodat je kunt afwisselen. En wie daarna nog steeds geen kaasbuik heeft, kan de avond afsluiten met chocoladefondue. – Overtoom 415 (Centrum / Oud-West)

Restaurant Smelt

Nog meer kaasachtige taferelen, maar dan bij restaurant Smelt. Eet hier de buik rond met de lekkerste kazen uit de Kaaskamer van Amsterdam, in combinatie met passende wijnen en bij romantisch kaarslicht. Kleine op komst? Dan is er een kaasfondue mogelijk op basis van appelsap. Voor de veganisten onder ons is er een fondue op basis van gefermenteerde cashewnoten. Enkel op aanvraag, dus vergeet hier niet naar te vragen als je een reservering maakt. – Runstraat 12 (De Jordaan) & Gosschalklaan 7 (Westerpark)

Bistro del Alpes

Een avondje naar de Franse Alpen, maar dan in het vertrouwde Amsterdam bij restaurant Bistro del Alpes. In een als chalet ingericht restaurant proef je allerlei gerechten uit de Savoie waar kaas een groot onderdeel van uitmaakt. Kies uit een viertal fondues en drink hierbij een heerlijk klas wijn uit dezelfde streek of een van de andere populaire Franse streken. – Utrechtsedwarsstraat 141 (Centrum)

Kaasbar

Naast de kaas-tastische kaastrein bij Kaasbar (nu al zoveel keer het woord kaas in slechts één zin) is het deze wintermaanden mogelijk om van maandag tot en met woensdag te kaasfonduen in Amsterdam bij Kaasbar. Dip de rauwkost en het stokbrood in Zwitserse kaas, blauwe kaas of een fondue met truffelsmaak. Welke kies jij? – Ferdinand Bolstraat 10 (De Pijp)

Mr. & Mrs. Watson

Een restaurant waar ze enkel een veganistische kaasfondue serveren, is bij Mr. & Mrs. Watson. Het plantaardige menu is sowieso al om van te watertanden, maar één van de hoofdgerechten is een prosecco fondue. Klinkt chique toch! Deze wordt geserveerd met een selectie groenten en brood. Je kunt de kaasfondue ook online kopen en thuis met het gezelschap zelf aan de slag gaan. – Linnaeuskade 3H (Oost / Watergraafsmeer)

Café Bern

We denken ongetwijfeld allemaal aan eenzelfde soort interieur als we ons een typisch bruin eetcafé voorstellen. En precies dat is Café Bern aan de altijd gezellige Nieuwmarkt. Het menu is niet uitgebreid, maar dat is niet nodig als we hier voor één specifiek gerecht aanschuiven: Je mag spontaan binnen wandelen, maar handiger is het om even te bellen om een tafel te reserveren. – Nieuwmarkt 9 (Centrum)

Ontdek naast kaasfonduen in Amsterdam ook deze restaurants:

Reacties

Geef een reactie