Eten en drinken in Valencia: 9 hotspots om te onthouden

Valencia is een ideale bestemming voor een stedentrip wanneer je graag stad en strand combineert. Daarnaast zit je in deze Spaanse stad goed als je het liefst hopt van zonnig terras, naar restaurant, naar strandtent, naar hip ontbijt- of lunchtentje. In dit artikel deel ik negen van mijn favoriete hotspots om heen te gaan voor overheerlijk eten en drinken in Valencia. Vergeet geen sangria te bestellen!

Laatst bewerkt: 8 februari 2022

Brunch Corner, hotspot om te brunchen in Valencia

Brunch Corner

Brunch Corner doet z’n naam eer aan. Op een zonnige hoek in het centrum van Valencia kan er gebruncht worden tot je erbij neervalt. Er is van alles wat je er kunt bestellen; van bagels tot pancakes, van taart tot toast. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, hadden wij behoorlijke trek. En jazeker, het ging tot de allerlaatste hap op.

Brunchen – of gewoon ontbijten of lunchen – kan je hier verder net zo duur maken als je zelf wilt. Zo is onder andere toast heel goedkoop (zo’n 2 á 3 euro), omdat het een typische Spaanse bite is. Dit is geroosterd brood belegd met bijvoorbeeld tomaat, gerookte zalm of gedroogde ham. Ook voor een glas sinaasappelsap ben je meestal nog geen twee euro kwijt.

Adres: Plaça de Sant Bult 3

Blackbird in de Spaanse wijk Ruzafa in Valencia

Blackbird

In de zuidelijke wijk Ruzafa heb je de hippe hotspots voor het uitkiezen. Wij streken onder meer neer bij Blackbird, een huiselijk eettentje waar je van heel veel lekker eten en drinken in Valencia verzekerd bent. Ik ging voor een huisgemaakte granola bowl met vers fruit. Daarbij dronken we allebei een vers sapje met onder meer appel, wortel en gember. Waarmee Blackbird nog wat extra punten scoort, is het aanbieden van havermelk voor in je cappuccino, maar gelukkig is dat vandaag de dag op steeds meer plekken in deze stad mogelijk.

Adres: Carrer de la Reina Na Maria 7

Marina Beach Club in Valencia

Marina Beach Club

Een bezoek aan het strand is onvermijdelijk wanneer je in Valencia bent. Het strand is wel wat buiten het centrum gelegen, maar is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Of je huurt voor een paar euro per dag een fiets. Een van de strandtenten die je vanwege het zwembad niet over het hoofd kan zien, is Marina Beach Club.

Ik waarschuw wel alvast: het is behoorlijk prijzig om er een duik in het zwembad te nemen of een hapje te eten, maar een koel drankje in de Spaanse zon (3 euro voor een Pepsi) is goed te doen. Zoek een lekker plekje in de zon uit, schoentjes uit, zonnebril op en genieten maar. Zomerkriebels gegarandeerd!

Adres: Paseo de Neptuno

De lekkerste pizza van heel Valencia eet je bij Le Favole

Le Favole

Volgens mijn local vriendin Fleur eet je bij Le Favole de beste pizza van heel Valencia. Dat laat ik mij natuurlijk geen tweede keer zeggen. Met alle overheerlijke opties op de kaart kan het kiezen wellicht wat lastig zijn. Maar wanneer je oog op het ingrediënt ’truffel’ valt, is de keuze ineens heel snel gemaakt. Wie wil er nu geen truffelsaus op zijn of haar pizza?

Meestal krijg je bij een pizzeria bestek om je eigen pizzapunten te snijden, maar bij Le Favole mag je aan de slag met een pizzaroller. Ontzettend leuk bedacht. Voor mijn pizza Bufalina met truffelsaus als extra topping betaalde ik 12 euro en 1,50 euro voor mijn agua con cas. 13,50 euro voor een hapjes buiten de deur: daar doe ik het maar al te graag voor.

Adres: Carrer de l’Hedra 5

Voor een veganistische hamburger ga je naar Khambú

Veganistische burgers bij Khambú

Ik kan wel zeggen dat ik bij Khambú één van de lekkerste vegan hamburgers ooit op heb. De burger had zelfs dezelfde kleur en structuur als een echte vleesburger, waardoor ik extra verrast werd. Op aanraden ging ik voor The Original (5,90 euro) met daarbij knapperige zoete aardappelfrietjes (2,90 euro). Je kan ook een menu inclusief drinken nemen en dan ben je voor ongeveer 10 euro klaar.

Adres: Carrer de Quart 41b

Salad Planet

Het centrum van Valencia heeft er sinds een tijdje een roze gekleurde hotspot bij: Salad Planet. Het is de perfecte duurzame spot voor wie naast alle tapasgerechten en paella zin heeft in een snelle en gezonde hap. Bij Salad Planet stel je je eigen wrap en salade (beide 7,95 euro) samen waarbij je de keuze hebt uit meer dan vijftig verse en lokale ingrediënten. Hierbij kan je een verse juice (3,95 euro) drinken, zodat je daarna met een dosis energie en vitamines aan een nieuwe dag in Valencia kunt beginnen.

Adres: Carrer del Dr. Romagosa 3

Eten en drinken in Valencia: Voltereta Manhattan

Voltereta Manhattan

Wie zich naast tapas verheugt op een avond bijzonder dineren en uitgebreid tafelen in Valencia, kan alvast zijn reservering online doorgeven aan restaurant Voltereta Manhattan. Geheel in Art Nouveau stijl geniet je hier van Aziatische gerechten, terwijl op de achtergrond fijne pianomuziek te horen is. En om de grootste vraag meteen de beantwoorden: het is een heel betaalbaar restaurant.

De tropische sferen van het interieur komen zien we terug in het menu. Een klassieke Manhattan burger kan natuurlijk niet ontbreken, maar de kaart is merendeels op de Aziatische keuken gericht. Er zijn – zoals altijd – hoofdgerechten om uit te kiezen, maar als wij onze gouden tip mogen delen: deel vooral de tapas- en voorgerechten met elkaar! Er is een twintigtal gerechten om uit te kiezen, inclusief vegetarische en veganistische opties, ofwel een heleboel lekkers om te proberen.

Adres:  Carrer d’Isabel la Catòlica 11

Eten en drinken in Valencia: Dulce de Leche

Dulce de Leche

De kans dat iemand anders je deze hotspot al getipt heeft, is redelijk groot, want Dulce de Leche is een geliefde plek onder Nederlanders. En terecht! Alleen al als je binnenloopt, loopt het water je meteen in de mond van alle broodjes en zoete lekkernijen die in de vitrine staan te pronken. Wij waarschuwen alvast: keuzestress zal aanwezig zijn. En anders is het ook absoluut geen straf om hier een tweede keer te eten.

Je kunt hier zelf een ontbijt, lunch of brunch samenstellen, maar je kunt ook een menu bestellen – zoals op deze foto te zien. Voor ongeveer 7 euro krijg je een overheerlijk sapje, café con leche de avena (vertaling: cappuccino met havermelk) en dubbele toast met smashed avocado. Heel stiekem was het ontbijt bovenstaande foto nog niet compleet, want ik bestelde óók nog een gigantische gevulde croissant met Kinder Bueno.

Adres: Carrer del Pintor Gisbert, 2 & Carrer de Jesús, 71 &

Eten en drinken in Valencia: Boa Beach

Boa Beach

Een strandtent waarvan je onmiddellijk blij wordt, is Boa Beach. Deze ademt één en al zomergevoel dankzij het knusse rotan interieur met schommels, kussens en vele planten. Het is een ongedwongen plek om je stranddag te starten of eindigen. Met je favoriete drankje in de ene hand en daarbij een kleine of grote hap, zoals deze smashed avocado toast met zalm met daarop nóg meer avocado. Daarnaast hebben ze nog veel meer lekkers, zoals french toast, sandwiches, wraps en yoghurt bowls.

Adres: Passeig de Neptú 62

Ontdek naast de hotspots voor eten en drinken in Valencia ook:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marloes

    Oh wat een heerlijk eten allemaal! Zo leuk dat je in Valencia was en wat een heerlijk weer was het daar al. Mooie foto’s!

Geef een reactie