“Wat schrijf je toch gezellig" – Oma

Een uitspraak die veel voor mij betekent en mij extra heeft gestimuleerd om te blijven bloggen.

Ik ben Nanne, 28 jaar en sinds mei 2009 de eigenaresse van deze online verzamelgids: Fashiable. Ik ben geboren en getogen – zonder zachte g – in de Brabantse stad Den Bosch. Inmiddels woon ik sinds mijn 20e al in Amsterdam, de stad die mij vandaag de dag nog altijd oneindig inspireert en nieuwe energie geeft.

Naast Fashiable werk ik als freelance (horeca-, event- en portret)fotograaf, social media specialist, marketeer en tekstschrijver. Ben je in het bijzonder benieuwd naar mijn werk als fotograaf? Neem dan eens een kijkje op nannevanhout.nl.

OVER FASHIABLE: WAT KAN JE HIER ONTDEKKEN?
Fashiable is een Nederlandse lifestyle website waarop wekelijks artikelen verschijnen over de leukste plekken in Amsterdam, alle reistips voor Europese stedentrips, vega en vegan recepten, slow fashion en mijn persoonlijke weg naar duurzaamheid.

Wat het verhaal achter de naam is? Fashiable is simpelweg een zelfverzonnen afkorting van Fashionable, maar dan zonder de –on. Fashiable was de eerste jaren hoofdzakelijk een modeblog, maar de website heeft inmiddels een lifestyle weg ingeslagen.

HOOFDONDERWERP #1

(tweedehands) Mode & duurzaamheid

Fashiable.nl begon in 2009 als echte modeblog. Ik wilde graag een platform voor modeliefhebbers creëren die geen gevulde portemonnee hebben. Er leuk uitzien hoeft namelijk niet veel te kosten en dit doel heb ik nog steeds voor ogen. Ik ben mij tegenwoordig bewust van de merken die ik draag en vooral waar deze kleding vandaan komt. Fast fashion probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Mijn focus ligt vandaag de dag op slow fashion: zowel tweedehands als duurzame merken. 

Daarom deel ik onder meer graag mijn voorliefde voor kringloopwinkels en vintage, want je hebt lang niet altijd alles maar nieuw nodig. Het is juist prachtig hoe je kleding, schoenen, maar ook interieuritems een tweede of zelfs derde leven kunt geven. En dan ben je nog eens origineel ook! Daarom deel ik hier en op social media mijn tweedehands vondsten en alle tips omtrent kringloopshoppen. Dit om mijn lezers te inspireren en te laten inzien dat je voor een prikkie een unieke garderobe scoort.

HOOFDONDERWERP #2

Vegetarische & veganistische recepten

Eten is zonder enige twijfel mijn lievelingshobby. Mijn ontbijtritueel is altijd hetzelfde, maar wat betreft het diner wil ik zoveel mogelijk variëren. Ik ontdek graag nieuwe keukens en de filmrol op mijn telefoon staat continu vol met recepten die ik nog een keer wil uitproberen. Ik zie het als een uitdaging om recepten met een twist te bedenken. Blijkt het recept een groot succes? Dan deel ik het op Fashiable.

De recepten die ik maak, zijn altijd vegetarisch en in veel gevallen ook veganistisch mogelijk. Verder ben ik gek op pasta, (parel)couscous, sapjes, smoothies en risotto. Het zijn dus recepten met niet al teveel poespas, maar toch bijzonder en het belangrijkste van allemaal: om je vingers bij af te likken. Ontdek hier alle recepten.

HOOFDONDERWERP #3

(reis)Tips in binnen- & buitenland

Als ik iedere maand in het vliegtuig of de auto kon stappen om een nieuw land te ontdekken, dan had ik het zo gedaan! Ik vind namelijk niets leuker dan Europese steden te ontdekken. In het bijzonder de bestemmingen waar nog geen hordes (Nederlandse) toeristen te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan landen als AlbaniëBratislavade regio Murcia in Spanje en diverse bestemmingen in Oost-Europa.

Gelukkig is er in Nederland en België veel te doen en te beleven en zeker in mijn stad Amsterdam heb ik niets te klagen. Er openen continu nieuwe restaurants, koffietenten en wijnbars en deze lijst wordt alleen maar langer en langer. Bovenin het menu kun je uitgebreid zoeken en alle hotspots ontdekken. Ik hoop dat er iets leuks tussenzit! Volg mij ook zeker op Instagram (@nannevhout), want daar deel ik deze plek net wat eerder.