Foodguide Parijs: 5 x hier wil je eten & drinken

Parijs, de stad van de liefde. En de stad van oneindig veel restaurants en koffietentjes. Op iedere hoek van de straat is wel weer iets te vinden waar je wilt neerstrijken voor een cappuccino, lunch of middagborrel. Maar wat zijn nou de plekken waar je heen moet? In dit artikel deel ik vijf hotspots waar ik ben geweest en die ik bovendien een aanrader vind.

Lunchen en brunchen bij Marlon om de hoek van de Eiffeltoren
Lunchen en brunchen bij Marlon om de hoek van de Eiffeltoren
Marlon

De kans is groot dat er een bezoekje aan de Eiffeltoren op de planning staat. Je kan bij een lokale bakker wat lekkers halen en in het park opeten – wat ook enorm leuk is, of je ploft gezellig ergens in het 7e arrondissement neer. Dit is een enorme leuke wijk om überhaupt doorheen te lopen, omdat overal het topje van de Eiffeltoren bovenuit steekt.

Op een gegeven moment liepen wij spontaan langs lunchtent Marlon. Het zag er van buiten al heel leuk uit en van de menukaart kregen wij ook spontaan trek. Dus namen wij plaats aan een van de marmeren tafels. Ik zeg je wel gelijk dat lunchen dezelfde prijs heeft als avondeten in Nederland, maar je bent (helaas) dan ook in Parijs. Dan ben je bij deze in ieder geval gewaarschuwd.

Wel kun je in het weekend bij Marlon brunchen en dat scheelt meteen wat euro’s. Dus wil je waar mogelijk geld besparen? Ga hier dan in het weekend heen. Dan geniet je hier van onder andere pancakes en wafels. Daar wordt een mens soms gewoon heel blij van, toch?

Adres: 159 Rue de Grenelle, 75007 (7e arrondissement)

Hotspot The Hood in Parijs
The Hood

In een rustige straat paralel aan Oberkampf bevindt zich de hotspot The Hood. Dit is een gezellig tentje waar je allerlei Aziatische gerechten kunt proeven. Nu moet ik meteen héél eerlijk toevoegen dat het eten misschien niet per se de moeite waard is, maar voor een lekker of bijzonder drankje ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Ik heb denk ik wel het meest bijzondere drankje in een koffietentje ooit op heb; namelijk een Golden Latte met kurkuma en havermelk. Je moet ervan houden, maar ik vond het in ieder geval fantastisch. En sowieso alles met havermelk is gewoon top. Verder staan er ook veel verse sapjes op de kaart en het interieur is verder ook heel knus.

In veel tentjes wordt duidelijk aangegeven of je er met je laptop mag werken of niet. Bij The Hood mag het wel, alleen is er misschien wel kans dat je weg moet als het spitsuur tijdens de lunch is. Wat geheel begrijpelijk is natuurlijk. Maar de werksfeer die er hangt, vond ik in ieder geval heel leuk. Als ik een tijdje in Parijs zou wonen (keep on dreaming), zou dit denk ik wel een goede werkspot kunnen worden.

Adres: 80 Rue Jean-Pierre Timbaud, 75011 (11e arrondissement)

Pizza Cheesus Christ bij restaurant Chez Justine in Parijs
Pizza Cheesus Christ bij restaurant Chez Justine in Parijs
Justine

Wie van kaas, maar dan ook heel veel kaas houdt, mag een lunch of diner bij Chez Justine niet overslaan. Wederom een restaurant in de straat Oberkampf, maar er is echt geen toerist te bekennen verder. Daardoor hangt er des te meer een Frans sfeertje, wat een etentje hier nóg leuker maakt.

Ook het interieur is zo heerlijk Frans en er zijn ook locals die in hun eentje aan de bar een drankje nuttigen. Overal zijn mensen met elkaar aan het babbelen, terwijl er allerlei lekkers voor hun neus op tafel verschijnt. Zo waren dat bij ons vier hele pizza’s, want we hadden immers honger gekregen na onze autotrip naar Parijs.

En of we een after lunch dip hadden na deze joekels. De pizza’s zijn niet eens zo zeer groot, of ja gewoon gemiddeld, maar door de hoeveelheid Franse kaas was ‘ie behoorlijk machtig. Echt de beste pizza met kaas ooit, want ze deden vooral niet zuinig Doe mij er maar nog zo’n een.

Adres: 96 Rue Oberkampf, 75011 Paris (11e arrondissement)

Italiaans restaurant Ober Mamma in Parijs
Italiaans restaurant Ober Mamma in Parijs

Ober Mamma

Om stipt 19.00 uur openen de deuren van het Italiaanse restaurant Ober Mamma. Een paar minuten voor de opening arriveerden wij en toen er stond er al een behoorlijke rij te wachten. In onze ogen kan dat enkel iets goeds betekenen. Dus wij gingen ook in diezelfde rij staan. Binnen was voor ons alleen geen plek meer, maar gelukkig was er buiten – onder de warmtelampen – nog plek zat.

Als voorgerecht deelden Jazz en ik een 250 gram burrata met groene asperges. Ik denk wel de lekkerste die ik óóit heb gegeten. Wat betreft het hoofdgerecht was de keuze snel gemaakt, namelijk de truffelpasta. Deze wordt heel leuk in een pannetje geserveerd. Uiteraard namen we ook nog een toetje, namelijk tiramisu die aan tafel uit een grote bak werd geschept.

ps. een bezoekje aan het toilet is toch ook wel lichtelijk hilarisch. Vanaf buiten lijkt er misschien niks aan de hand, maar vanaf de wc is het een raam. Toch wel hilarisch om een keer meegemaakt te hebben.

Adres: 107 Boulevard Richard Lenoir, 75011 Paris (11e arrondissement)

Brunchen bij Braun Notes in Parijs, Frankrijk
Brunchen bij Braun Notes in Parijs, Frankrijk
Braun Notes

Brunchen in Parijs is echt een ding. En zo ook bij Braun Notes in het 9e arrondissement, om de hoek van La Fayette. Voor 16 of 23 euro heb je een compleet brunchmenu. Er is verder dan ook geen aparte menukaart waarop andere opties te vinden zijn.

Wij gingen alle vier voor het brunchmenu van 16 euro. Hiervoor krijg een glas vers geperste sinaasappelsap, een warme drank naar keuze, toast met avocado en een gepocheerd eitje of gerookte zalm en een stuk taart naar keuze. Bij die van 23 euro krijg je beide toasts en een kleine yoghurt bowl met fruit in een kokosnoot.

Adres: 31-33 Rue de Mogador, 75009 (9e arrondissement)

Lees nog meer gerelateerde reisartikelen:

Foodguide Parijs

Reacties

Geef een reactie