Pizza in Amsterdam: dit zijn 10 van de beste pizzeria’s

De ene keer heb je zin in een chique etentje met een driegangenmenu, de andere keer wil je gewoon een lading comfort food. Pizza is daarvan het perfecte voorbeeld. Amsterdam kent vele pizzeria’s waar je voor een overheerlijke pizza terecht kunt. Wij selecteerden tien van onze favoriete Italiaanse restaurants met pizza in Amsterdam.

Laatst bewerkt: 30 augustus 2022

Pizza eten in Amsterdam bij Volare

Pizza in Amsterdam eet je hier!


1. Volare

Volare oh, oh! Cantare oh, oh, oh! Alweer een jaar is de Admiraal de Ruiterweg het verrukkelijke restaurant Volare rijker. Tot op de dag van vandaag een daverend succes. Met een warme zonnestraal zit het terras al gauw vol bourgondiërs met een fles wijn op tafel of limoncello aperitivo. En dan nog niet te spreken over de originele pizza’s (op bovenstaande foto zie je de Vegetariana met o.a. courgettecrème en stracciatella), antipasta en pastagerechten waarvan het water je spontaan in de mond loopt. Reserveer je tafeltje maar snel!

Adres: Admiraal de Ruijterweg 79 (De Baarsjes)

2. Pazzi

Jij zegt pizza? Wij zeggen Pazzi. Deze pizzeria in Amsterdam met inmiddels een viertal locaties zal nooit maar dan ook nóóit teleurstellen. Het luchtige gouden deeg wordt in een houtoven gebakken en geheel volgens traditioneel receptuur bereid. Kies uit Italiaanse klassiekers en hun eigen special. Ben je ook een deler? Deel dan vooral de pizza’s met het tafelgezelschap, zodat je van alles wat kunt proberen. Laat wel een béétje ruimte over in dat buikje van jou, want de tiramisu is hier goddelijk.

Adres: De Clerqstraat 93-3 (Oud-West), Eerste Looiersdwarsstraat 4 (De Jordaan), Steve Bikoplein 12 (Oost) en Ms. van Riemsdijkweg 30 (Noord)

3. nNea

Inmiddels schittert pizzeria nNea met blauwe voorgevel al een aantal jaar in de Bilderdijkstraat in het altijd gemoedelijke Oud-West. Zeven dagen per week ben je hier welkom voor een Napolitaanse pizza, een pizza portafoglio om precies te zijn. Portafoglio betekent portemonnee en dit houdt in dat je de pizza vanwege de dunne bodem kunt opvouwen. De pizza verorber je hier dus met je blote handen! Er komt geen mes, vork of schaar te pas.

Adres: Bilderdijkstraat 92 (Oud-West)

Pizza in Amsterdam bij De Pizzabakkers

Nog meer pizzeria’s in Amsterdam


4. De Pizzabakkers

Een andere klassieker onder de pizzeria’s in Amsterdam is De Pizzabakkers. De Pizzabakkers slaagt er namelijk altijd in om een goede pizza te serveren die tot de laatste korst opgaat. Naast een selectie pizza’s is er ook bruschetta, een viertal salades en overige anti-pasta. De wijnkaart mag er ook zeker wezen, dus aan een geslaagde avond is geen twijfel mogelijk. Vergeet voor de zekerheid niet te reserveren, want niet alle locaties zijn even groot.

Adres: 9 locaties verspreid door Amsterdam, zie website van De Pizzabakkers

5. La Perla

In een van de knussere straten van De Jordaan, in de volksmond Little Italy genoemd, is La Perla gevestigd. Alle verse ingrediënten om je een avond in Italiaanse sferen te wanen, zijn hier aanwezig. De Campaanse buffel mozzarella wordt zelfs driemaal per week uit Zuid-Italië geïmporteerd. Verder zorgen de traditionele pizza’s uit de houtgestookte steenoven, een goede en afwisselende wijnkaart en het interieur voor die echte Italiaanse gezelligheid.

Adres: Tweede Tuindwarsstraat 53 (De Jordaan)

6. Oost Pizza Pasta

Een pizzeria die je maar net moet kennen, omdat je er niet zomaar langsloopt, is Oost Pizza Pasta. Inderdaad, gelegen in het prachtige oost, op slechts een paar minuten lopen van Oosterpark. Bij dit gemoedelijke restaurant in Amsterdam draait het om puur en eenvoudig eten. Dit in combinatie met ambachtelijke producten van kleine en lokale leveranciers. De pizza’s worden naar Romaans recept gemaakt en zijn stuk voor stuk om te smullennn. Onze grote favoriet blijft nog altijd de pizza tartufa met een flinke hoeveelheid truffelsaus.

Adres: Andreas Bonnstraat 44-46 (Oost)

Pizza in Amsterdam bij L'Osteria

Nog meer goede pizzeria’s in Amsterdam


7. L’Osteria

Met goed weer staat er al snel een rij voor het – en meer dan terecht – populaire restaurant L’Osteria aan de Amstel. Bootjes meren met alle liefde aan om hun bestelling door te geven en ook in het aangelegen Park Somerlust zie je velen met de pizzadozen van L’Osteria. Iedereen is fan! Niet alleen alle pizza’s zijn om je vingers bij af te likken, ze zijn ook huge (zie foto). Je honger is hierna als sneeuw voor de zon verdwenen.

Adres: Korte Ouderkerkerdijk 16 (Amstelkwartier)

8. LouLou Pizzabar

Aan de altijd gezellige Amstel en tegenwoordig ook in de Rivierenbuurt vind je LouLou Pizzabar. De meerdere gewonnen awards maken duidelijk dat de pizza’s hier van hoge kwaliteit zijn. Waarmee deze pizzeria heel veel pluspunten scoort, is de mogelijkheid om een glutenvrije bodem te kiezen. Net zo lekker, en veel fijner voor vele hongerige buiken. Ook LouLou Pizzabar heeft een menukaart die voor een heuse keuzestress kan zorgen, dus het is nooit verkeerd om van tevoren alvast op de kaart te koekeloeren.

Adres: Weesperzijde 42A (Oost) & Maasstraat 18 (Rivierenbuurt)

9. Mastino Vegan [TIJDELIJK GESLOTEN]

Veganisten opgelet! Voor plantaardige pizza in Amsterdam moet je bij Mastino Vegan aankloppen. Deze pizzeria in Oud-West serveert enkel vegan én glutenvrije pizza’s. Dubbel feest dus! Nog steeds volgens traditioneel recept, maar dan met veganistische kaas, veel groenten en een glutenvrije bodem. Oftewel, gezonde comfort food. Wie dus eigenlijk al weken tegen zichzelf zegt om gezonder te gaan eten, maar zich daar niet aan kan houden, heeft een prima excuus om naar Mastino Vegan te gaan.

Adres: Bilderdijkstraat 192 H (Oud-West)

10. Restaurant Faam

We eindigen de lijst pizzeria’s in Amsterdam bij Restaurant Faam, een verstopt pareltje in De Baarsjes. Alleen al de mannelijke pizzabakkers die verschijnen als je de website bezoekt, is al reden genoeg om hier een keer aan te schuiven toch. Jullie willen natuurlijk vooral weten hoe de twaalftal pizza’s smaken, maar dat is aan jullie om te ontdekken. Ingrediënten waarmee de mannen onder meer graag werken, zijn burrata, truffelroomsaus, gemarineerde courgette, artisjokken en lotssss of cheese.

Adres: Reinier Claeszenstraat 10 (De Baarsjes)

Ontdek naast pizza in Amsterdam ook hotspots:

Reacties

Geef een reactie