Cocktails in Amsterdam – 13 cocktailbars voor jouw favo drankje

Cocktailbars in Amsterdam genoeg, maar waar drink je deze in een sfeervolle omgeving? En waar maken de bartenders in een handomdraai jouw geliefde espresso martini, maar dan nóg lekkerder? Roep al je vrienden bij elkaar, trek jullie mooiste outfits aan en geniet van een avond cocktails drinken in Amsterdam bij een van deze 13 gezellige cocktailbars.

Tijdens het opstellen van deze lijst viel al snel op dat een behoorlijk groot deel van de cocktailbars in Amsterdam heel centraal gelegen ligt. Op loopafstand van het treinstation en anders wel op een paar minuten lopen van de Dam. We beginnen daarom de lijst met cocktailbars in het centrum, gevolgd door andere topplekken verspreid door de stad. De lijst wordt steeds geüpdatet wanneer nieuwe cocktailbare openen of waar helaas deuren moeten sluiten.

Cocktailbars in Amsterdam Centrum

W Lounge

Op de bovenste etage van het vijfsterren hotel W Amsterdam drink je cocktails met een waanzinnig uitzicht. Voor dit uitzicht betaal je een gemiddeld een paar euro meer dan elders in Amsterdam, maar je krijgt er wel een hele beleving voor terug. Je hoeft geen hotelgast te zijn om bij W Lounge wat te drinken, maar het is niet verkeerd om een reservering door te geven. – Spuistraat 175

Bar TwentySeven

Dit is absoluut een pareltje onder de cocktailbars in onze hoofdstad. Bar TwentySeven is een hotelbar met een internationale look, veel charme en een adembenemend design. Alsof je even terug in de tijd stapt. Beleving staat hier centraal en hun cocktails zijn een ware ervaring voor de zintuigen. Laat je hier compleet verrassen en wegblazen met smaaksensaties. – Dam 27

Tales & Spirits

Een bar met karakter? Dat is Tales & Spirits. Van woensdag tot en met zaterdag wandel je hier zonder reservering naar binnen om in een bruine kroegsfeer met kroonluchters aan het plafond luxe cocktails te nippen. De keuze is reuze en daarom helpt het barpersoneel met alle liefde om de best passende cocktails voor jou te shaken. – Lijnbaanssteeg 5-7

Vesper Bar

Parelel aan de Haarlemmerdijk zit Vesper Bar gevestigd. Een altijd gezellige plek waar cocktails van op en top kwaliteit, dynamisch personeel en hospitality centraal staan. Vesper is maar een klein barretje, maar met een dosis gezelligheid die voor 10 telt. Zeker een aanrader om een keer in fijn gezelschap een glaasje te drinken. – Vinkenstraat 57

Lolo

Cocktails in Italiaanse sferen drink je bij Lolo. Borrel hier tot 1 of 2 uur ’s nachts, maar nog leuker is het om hieraan een lunch of diner aan vast te koppelen om de experience compleet te maken. En oeh, de cocktails die op de kaart staan, zijn om te smullen. Je zou ze het liefst allemaal op één avond willen proberen, maar dat is waarschijnlijk geen verstandig idee. – Oudekerksplein 48

Hiding in Plain Sight

Zeven dagen per week kan je bij de barmannen van Hiding in Plain Sight aankloppen voor een bijzondere cocktail of gewoon je all-time favorite. Ze houden zich graag geheim op het internet, dus geen eigen website of Instagram waar je kan spieken (wel TripAdvisor trouwens), dus vertrouw vooral op de goede reviews. – Rapenburg 18

Bar Oldenhof

Old zit al in de naam, maar dat weergeeft meteen mooi deels de authentieke sfeer bij Bar Oldenhof. Zij omschrijven zichzelf als een unieke, ouderwetse en high-end bar waar ze baanbrekende signature huiscocktails serveren, maar ook sterke dranken, wijn en bieren. En barmaaltijden, want deze sluiten naadloos aan bij het concept en de sfeer van deze plek. – Elandsgracht 84-H

Bar Do

Bar Do is niet specifiek een cocktailbar, maar wel altijd een beregezellige plek om een cocktail, gin tonic of aperitief te drinken. ’s Zomers is het buiten op het terras goed vertoeven, maar ook binnen kent gezelligheid geen tijd. En wie lekkere trek krijgt, hoeft zich geen één seconde zorgen te maken, want het aanbod snacks is fantastisch. – Vijzelgracht 35 (Centrum)

Hier drink je ook je favo cocktails in Amsterdam:

Rum Barrel

Bij Rum Barrel drink je, zoals de naam al doet vermoeden, allerlei cocktails met rum. Ze hebben de klassiekers op de kaart staan, maar ook hebben ze hun eigen recepten. Kom hier een avond borrelen met vrienden of combineer het uitje met hun tapasmenu. En handig om te weten: ongeveer de helft van de tapasgerechten is vegetarisch. – Spaarndammerstraat 17 (Houthavens) & Javastraat 143 (Oost)

Sins of Sal

Je kunt hier heerlijk dineren met Latijnse bites en glazen natuurwijnen, maar de deuren van de cocktailbar staan ook wagenwijd voor je open. Vaak is de keuze reuze, maar bij Sins of Sal kan je slechts kiezen uit een een zevental cocktails, máár stuk voor stuk voortreffelijk. Allemaal een schot in de roos. – Westerstraat 86 (Jordaan)

Skybar Malabar

Nog een cocktailbar in Amsterdam met waanzinnig uitzicht, is Skybar Malabar in Hotel Jakarta. Je wordt verwelkomd door een groene jungle – in samenwerking met Hortus Botanicus – en vervolgens geniet je op ruim 31 meter boven zeeniveau van fantastische cocktails en Aziatische bites.- Javakade 766 (Oost)

Bar Mokum

Een (andere) plek met ode aan de cocktail is Bar Mokum, verstopt onder MOAK Pancakes in De Pijp. De drank is hier voornamelijk Nederlands gedistilleerd. Lekker uit de buurt, de stad of de polder. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch? Groot gelijk hebben ze. Om alvast een paar toppers te verklappen: Rauwdouwer, Rooie Sien en Ik Peer Em. Hier houden we van! – Ferdinand Bolstraat 11 (De Pijp)

Cielo Skybar Amsterdam

Dat de sky the limit is, weten ze ook als geen ander bij Cielo Skybar in Amsterdam Zuid. Waag je hier aan diverse moderne Spaanse hapjes en klassieke cocktails met een twist. Met vrienden of collega’s, waar jij zin in hebt! Het uitzicht is in ieder geval al een mooi cadeautje om de avond mee af te trappen. – Eduard van Beinumstraat 40 (Zuid)

Er zijn waarschijnlijk nog meer goede cocktailbars in Amsterdam. Staat er eentje niet tussen, maar verdient deze wel een plek in de lijst? Geef deze door in de reacties en ik vul de lijst aan.

Nog meer artikelen over hotspots in Amsterdam:

Reacties

Geef een reactie