Vega inspiratie! 9 recepten zonder vlees

De Nationale Week Zonder Vlees is hier! Van 9 tot en met 15 maart wordt aan alle Nederlanders gevraagd om een week geen vlees te eten. Met z’n allen één week vlees overslaan maakt namelijk een groter verschil dan je denkt. Doe jij ook mee? Voor extra motivatie hebben wij onze favoriete vegetarische recepten voor je op een rij gezet.

De positieve kanten van geen vlees eten

Een week geen vlees eten klinkt misschien als een uitdaging, maar dat is helemaal niet het geval. Vegetarisch eten is namelijk allesbehalve ingewikkeld of beperkt. Met een beetje creativiteit zijn de opties ineens eindeloos. Niet alleen word je creatiever in de keuken, ook draag je een steentje bij aan de wereld.

Zo zorgt het voor een lagere uitstoot van de broeikasgassen, red je het leven van vele dieren en je voorkomt de ongewenste bijvangst, zoals schildpadden en dolfijnen. Mocht je benieuwd zijn wat nog meer voordelen van vegetarisch eten zijn, kun je een kijkje nemen op de website van Nationale Week Zonder Vlees. Nu op naar de recepten!

Zoete aardappel uit de oven bijgerecht

Zoete aardappel uit de oven met pecannoten

Heb je ooit van smashed sweet potatoes gehoord? Geplette schijven zoete aardappel kun je ze ook wel noemen. In combinatie met lots of geraspte kaas, pecannoten en rozemarijn is dit een heerlijk bijgerecht uit de oven. Zoete aardappel is soms een lastige groente om te bereiden, maar met dit recept kan er eigenlijk niks misgaan.

Recept: vijgensalade met geroosterde pompoen, buffelmozzarella en walnoten

Vijgensalade met geroosterde pompoen en buffermozzarella

Nog wat overgebleven vijgen in huis, maar weet je niet zo goed wat je er mee kunt maken? Een vijgensalade! Deze maaltijdsalade met geroosterde pompoen, een grote bol buffelmozzarella en verse tijm is een overheerlijk recept om deze Nationale Week Zonder Vlees mee te beginnen. Of te eindigen. It’s up to you!

Vegetarische recepten: koolhydraatarme sushi met bloemkoolrijst

Vegan sushi met bloemkoolrijst

All-you-can-eat sushi is top, maar kan er flink inhakken. In korte tijd weet je weer een record sushi weg te werken, maar een heel lekker gevoel is het daarna niet. Omdat het kleine porties zijn, heb je niet door hoeveel rijst je eigenlijk eet. Laten wij hier nu dé oplossing voor hebben: vervang de rijst door koolhydraatarme bloemkoolrijst. Een slim idee, als zeggen we het zelf..

Burrata met groene asperges en erwtenmousse

Burrata behoort tot onze top 3 favoriete kazen. Deze mozzarella met romige binnenkant valt perfect uit elkaar wanneer je deze doormidden snijdt. Wanneer er iets met burrata in een restaurant op de kaart staat, slaat ons hart meteen over. Dit recept van burrata met groene asperges en een groene erwtenmousse is heerlijk als lunch en voorgerecht.

Vegetarische recepten: tomatenrisotto met burrata en basilicum

Vegetarische tomatenrisotto met burrata

Risotto, we houden ervan! Hier op Fashiable zijn al meerdere recepten met risotto terug te vinden, waaronder deze populaire tomatenversie. Extra romig door de lading Parmezaanse kaas en burrata. En de geroosterde pijnboompitten maken deze Italiaanse klassieker helemaal compleet. Mocht je op zoek zijn naar een recept die goed vult, is dit recept een echte aanrader.

Geroosterde kikkererwten uit de oven recept

Geroosterde kikkererwten uit de oven

Met kikkererwten kan je veel kanten op, maar heb je ze al een keer in de oven geroosterd? Niet? Je weet niet wat je mist! Ze zijn heerlijk als losse snack tussendoor, of als topping op bijvoorbeeld een maaltijdsalade. Met de juiste combinatie kruiden heb je een heerlijk borrelnoot-effect te pakken.

Recept scrambled eggs van tofu met tomaat en avocado vegan

Scrambled tofu met tomaat en avocado (vegan)

Voor deze week ook inspiratie nodig wat betreft een plantaardige lunch? Dan is deze vegan scrambled eggs zeker het proberen waard. De tofu vervangt in dit geval het ei, maar krijgt toch de gele eikleur door kurkuma. Daarnaast wordt het op smaak gebracht door Vadouvan en Tabasco.

Vegetarische recepten: risotto met artisjok en zongedroogde tomaat

Risotto met artisjok en zongedroogde tomaat

Jazeker, nog een overheerlijke vegetarisch risottorecept, dit keer met artisjok en zongedroogde tomaat. Artisjok; je moet ervan houden, maar als je van deze scherpe smaak houdt, zal je deze risotto een topper vinden. Een ander voordeel van dit recept is dat deze honderd procent vegan is. Je hebt namelijk geen Parmezaanse kaas nodig om deze risotto smeuïg te maken.

Vegetarische recepten: artisjoksoep met truffel

Vegan artisjoksoep met truffelolie

We eindigen de lijst vegetarische recepten met een soepje: artisjoksoep met vleugje truffelolie voor extra smaak. Het is een groente die je waarschijnlijk niet zo snel uitkiest in soepvorm, maar deze zorgt hierdoor juist voor een verrassende uitkomst. De soep is budgetvriendelijk en staat binnen 40 minuten op tafel.

Wij zeggen: eet smakelijk!

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Fleur Sophia

    Ik ga van de week die risoto met artisjok en gedroogde tomaat proberen. Lijkt me heel lekker!

Geef een reactie