Koolhydraatarm recept: vegan sushi met bloemkoolrijst

diner, recept, tips, vegan /

All-you-can-eat sushi is top, maar kan er flink inhakken. In korte tijd weet je weer een record sushi weg te werken, maar een heel lekker gevoel is het daarna niet. Omdat het kleine porties zijn, heb je niet door hoeveel rijst je eigenlijk eet. Laat ik hier nu dé oplossing voor hebben: vervang de rijst door koolhydraatarme bloemkoolrijst. Ik ging het experiment aan en het overtrof al mijn verwachtingen. Kijk snel verder hoe je deze vegan sushi maakt.

Sushi met bloemkoolrijst in plaats van sushirijst

Ingrediënten voor vegan sushi

2 personen / 30 stukjes sushi

  • 800 gram bloemkoolrijst (2 x 400 gram)
  • 5 norivellen
  • 1 (grote) avocado
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • Sesamolie
  • Sesamzaadjes
  • Sojasaus
  • Bamboomatje
  • Belangrijk: het meeste scherpe mes dat je in huis hebt

Bereiding

Circa 45 minuten

  1. Kook de bloemkoolrijst volgens de verpakking – 1 tot 2 minuten. Spoel de rijst af met koud water en pers het vocht er zoveel mogelijk uit.
  2. Meng een scheut sesamolie door de bloemkoolrijst heen en doe dit vervolgens hetzelfde met de vegan mayonaise. Je hebt genoeg mayonaise zodra de rijst begint te plakken. Garneer met de sesamzaadjes.
  3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd vervolgens de komkommer in dikkere plakken, in de lengte van een norivel. Snijd ook de avocado in lange plakken. Zie de eerste foto voor een voorbeeld.
  4. Leg op het bamboematje de ruwe kant van het norivel naar boven en beleg met de bloemkoolrijst. Zorg ervoor dat je circa 7 centimeter aan de bovenkant van het vel vrijhoudt. Druk de rijst goed aan, zodat deze niet makkelijk loslaat. Leg de ingrediënten in het midden van de rijst.
  5. Leg het norivel goed tegen de rand van het bamboematje, zodat je deze strak van onder naar boven kunt oprollen. Plak indien nodig het overgelaten randje nori met wat water vast.
  6. Pak het scherpste mes dat je in huis hebt en maak deze steeds met heet water nat. Snijd iedere rol in 6 stukken. Snijd eerst de rol doormidden en dan de twee helften in drie gelijke stukken.
  7. Serveer de vegan sushi met wat sojasaus, wasabi en eventueel wat gember. Eet smakelijk!
Koolhydraatarme sushi met bloemkoolrijst receot

Ontdek nog meer lekkere recepten op Fashiable.nl:

Leave a Comment