Recept: vijgensalade met geroosterde pompoen en buffelmozzarella

Vorige week kreeg ik van mijn moeder een lading verse vijgen mee naar huis. Smullen natuurlijk, maar wat maak je er zoal mee? Je kunt ze los eten, als topping op bananenpannenkoekjes (heb ik al uitgeprobeerd: groot succes!) of je maakt er een vijgensalade van. Met de ingrediënten die ik al in huis had liggen, zoals verse tijm en walnoten, en herfstgroenten in gedachten wilde ik iets nieuws creëren. Dit resulteerde in een onverwacht heerlijke maaltijdsalade. Kijk verder voor het recept!

Recept: vijgensalade met geroosterde pompoen, buffelmozzarella en walnoten

Ingrediënten voor de vijgensalade met getoast brood

Voor 4 personen

 • 8 vijgen
 • Handjevol walnoten, geroosterd
 • Flespompoen á 1000 gram
 • 2 bollen buffalamozzarella
 • Zak gemengde sla á 200 gram (50 gram per persoon)
 • Verse groene pesto
 • Gedroogde tijm
 • Peper en zout
 • Knoflookpoeder
 • Olijfolie
 • Brood
Recept: vijgensalade met geroosterde pompoen, buffelmozzarella en walnoten
Geroosterde pompoen uit de oven

Bereiding

Circa 40 minuten

 1. We beginnen met de pompoen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de pompoen, snijd de kontjes eraf en halveer de pompoen in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd vervolgens de pompoen in plakken van 1,5 à 2 cm. Leg de plakken op bakpapier op een bakplaat en besprenkel met olie, peper, zout en knoflookpoeder. Verwijder de tijm van de takken en strooi deze erover. Doe de pompoen voor 20 tot 25 minuten de voorverwarmde oven in.
 2. Zet intussen een koekenpannetje op middelhoog vuur en rooster hierin de met olie en zout besprenkelde walnoten.
 3. Snijd de bollen buffelmozzarella in kleine stukjes.
 4. Was de vijgen goed, droog af met een theedoek en verwijder zowel het steeltje als het kontje. Snijd de vijgen vervolgens in partjes of schijfjes. De vijgen hoef je niet de schillen, want deze kun je gewoon eten.
 5. Tijd om de borden op te maken. Bedek eerst de bodem met de sla, gevolgd door de mozzarella, geroosterde pompoen, groene pesto, walnoten en vijgen.
 6. Om de maaltijd extra vullend te maken, is het heerlijk om brood in de oven te toasten met wat zout en knoflookpoeder. Eet smakelijk!
Recept: vijgensalade met geroosterde pompoen, buffelmozzarella en walnoten

Nog meer inspiratie voor het avondeten nodig? Wat dacht je van:

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Marloes

  Oooo heerlijk deze salade! Ik krijg er meteen zin in. Ik heb geen vijgen en noten in huis, maar bij mij stond voor vanavond al een pompoensalade met linzen en geitenkaas op het menu. Nog even een paar uur wachten, anders heb ik geen diner meer, haha.

Geef een reactie