Recept: burrata met groene asperges en erwtenmousse

Burrata behoort tot mijn top 3 favoriete kazen. Deze mozzarella met romige binnenkant valt perfect uit elkaar wanneer je deze doormidden snijdt. Wanneer er iets met burrata in een restaurant op de kaart staat, bestel ik dit gerecht vrijwel altijd. Deze keer ging ik zelf aan de slag. Dit recept van burrata met groene asperges en een groene erwtenmousse is heerlijk als lunch en voorgerecht.

Recept voor burrata met groene asperges en een erwtenmousse

Toen ik in Parijs was, bestelde ik bij het Italiaanse restaurant Ober Mamma hun burrata als voorgerecht. De romige mozzarella werd hier met groene asperges gereserveerd. Er had geen perfectere combinatie kunnen zijn. Of toch wel? Toen ik een paar weken later een bitterbal met een erwtenmousse als vulling at, werd een nog lekkerder recept in mijn hoofd gecreëerd. Dit alles bij elkaar vormt het onderstaande recept:

Ingrediënten (Voor 1 of 2 personen)

 • 1 burrata
 • 80 g doperwten
 • 2 el crème fraîche
 • Parmezaanse kaas
 • 5 grote blaadjes verse basilicum
 • Groene asperges
 • Optioneel: sneetjes brood, geroosterd

Bereiden (20 minuten)

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de houtachtige uiteinden van de groene asperges eraf. Verdeel de asperges over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel met wat olie. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Doe de asperges vervolgens voor zo’n 15 tot 20 minuten in de oven. Prik met een vork erin om zeker te weten of ze gaar zijn.
 2. Ondertussen is het tijd om de groene erwtenmousse te maken. Breng een kleine kookpan met een bodem water aan de kook en kook deze in zo’n 2 minuten gaar. Giet de erwten met koud water af en pureer de erwten met de crème fraîche en verse blaadjes basilicum. Breng extra op smaak met wat peper en zout. Laat de mousse vervolgens afkoelen.
 3. Verdeel de erwtenmousse op een bord en leg hierop de burrata en groene asperges. Garneer met de Parmezaanse kaas en eventueel nog met wat extra basilicumblaadjes, peper en zout.
 4. Toast nog wat sneetjes brood om jouw lunch of voorgerecht helemaal compleet te maken.

Eet smakelijk!

Bekijk eerdere recepten voor nog meer inspiratie:

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Bettie

  Dat ziet er heerlijk uit zeg! Misschien dat ik dit receptje even binnenkort uit ga proberen.

  Bettie

 2. Van der Voort Monique

  Wordt dit gerechte met koude of warme asperges gegeten? Wil dit proberen, lijkt me zeer lekker.

Geef een reactie