Recept: geroosterde kikkererwten uit de oven (gezonde snack)

Snacken doen we allemaal graag, maar jammer genoeg is niet elke snack altijd even gezond. Het kan daarom nooit kwaad om op zoek te gaan naar gezondere alternatieven. Dat kan een stuk fruit of een handje ongezouten noten zijn, maar je kan je ook eens aan deze geroosterde kikkererwten wagen. Ze zijn vergelijkbaar met borrelnootjes, maar dan nóg lekkerder.

Simpel recept voor een gezond tussendoortje of als topping op een maaltijdsalade

Geroosterde kikkererwten als gezonde snack of crunchy topping

Met kikkererwten kan je veel kanten op, maar heb je ze al een keer in de oven geroosterd? Niet? Je weet niet wat je mist! Inmiddels heb ik ze al vele keren gemaakt en nu heb ik eindelijk een combinatie van kruiden gevonden die naar mijn mening perfect is. Paprika- en chilipoeder it is.

Ze moeten wel een redelijke tijd de oven in, maar alleen dan zul je het knapperige borrelnoot-effect bereiken. Ach, we zetten gewoon de timer op onze telefoon aan, theetje erbij en dan zijn ze klaar voordat je het weet. Deze kikkererwten zijn heerlijk als losse snack, maar ook ideaal als crunchy topping van een gevulde maaltijdsalade.

Geroosterde kikkererwten met paprikapoeder en chili
Geroosterde kikkererwten uit de oven als gezonde snack
Simpel recept voor een gezond tussendoortje of als topping op een maaltijdsalade

Ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten

Gezond tussendoortje voor 2 personen

  • Blik kikkererwten á 400 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Kleine theelepel cayennepeper (precieze hoeveelheid naar eigen smaak)
  • Zout
  • Snuf peper

Bereiding

5 minuten voorbereiden / 35 minuten oventijd

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Lek de kikkererwten in en vergiet uit en spoel nog even goed met water af. Meng in een kom de kikkererwten met de olijfolie en kruiden. Doe vooral niet voorzichtig met de kruiden, maar misschien is het verstandig om de hoeveelheid cayennepeper tussendoor te proeven. Zelf voeg ik meestal een kleine theelepel toe. Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Doe de kikkererwten voor zo’n 35 minuten in de oven. Schud ze halverwege de tijd een keer door elkaar. Geen zorgen als je er af en toe een hoort poppen. Dat is namelijk het teken dat ze lekker knapperig worden. Net zoals echte borrelnootjes!
  4. Haal de kikkererwten uit de oven en laat ze even afkoelen. Snack ze warm of koud, wat je zelf lekker vindt. Eet smakelijk!
Simpel recept voor geroosterde kikkererwten uit de oven

De smaak te pakken? Probeer ook eens deze vegetarische recepten:

Reacties

Geef een reactie