Recept: vegetarische tomatenrisotto met burrata

Vandaag heb ik weer een nieuw risottogerecht voor jullie. Het vorige recept was een vegan risotto met artisjok en zongedroogde tomaat, nu gaan we aan de slag met een berg tomaten. Deze tomatenrisotto is extra romig dankzij de Parmezaanse kaas en burrata. En de geroosterde pijnboompitten maken deze Italiaanse klassieker helemaal compleet. En nee, geloof mij, risotto is alles behalve moeilijk om te maken!

Recept tomatenrisotto met burrata

Ingrediënten voor de tomatenrisotto

Voor 4 personen

 • 1 pak risotto á 500 gram
 • 2 knoflooktenen
 • 2 grote, witte uien
 • 250 ml witte wijn
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 6 grote tomaten
 • 1 blikje tomatenpuree á 150 gram
 • Basilicumkruiden (eventueel aanvullen met verse basilicum)
 • 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
 • Pijnboompitten, geroosterd
 • Burrata
Recepten risotto met tomaat en burrata

Bereiding

Circa 25 minuten

 1. Snipper de ui en knoflook. Snijd ook alvast de tomaten in kleine stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuten fruiten. Doe daarna de risottorijst erbij en laat zo’n 2 minuten bakken. Voeg vervolgens de witte wijn toe en blijf roeren totdat deze volledig is verdampt.
 2. Breng intussen in een pan circa 1,5 liter water aan de kook, voeg de groentebouillon toe en laat deze volledig oplossen. Schenk steeds bijtijds een scheut van de bouillon aan de rijst toe. Doe dit net zo lang, totdat de rijst gaar is. Dit duurt circa 20 minuten. Roer met regelmaat om het vocht goed te verdelen. Voeg na 8 á 10 minuten de gesneden tomaten en basilicumkruiden naar smaak toe.
 3. Wanneer de risotto beetgaar is, voeg je de Parmezaanse kaas en tomatenpuree toe. Roer goed, zodat de smaken zich kunnen verspreiden. Het kan zijn dat er wat bouillon over is, maar dat is niet erg.
 4. Haal de pan risotto van het vuur. Rooster in een ander pannetje een handjevol pijnboompitten goudbruin. Voeg deze als laatste met de – optioneel – verse blaadjes basilicum toe. Serveer de tomatenrisotto met als kers op de taart een heerlijk stuk burrata. Eet smakelijk!
Recept tomatenrisotto met burrata en basilicum

Nog meer inspiratie voor het avondeten nodig? Wat dacht je van:

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Fleur Sophia

  oh yum Nannie, wat ziet dit er goed uit! Wil je dat ook een keer maken als ik bij je huisje in Antwerpen kom kijken? :D

 2. Ilse

  Misschien lees ik erover, maar wanneer moeten de tomatenstukjes erin?

  1. Hoi Ilse. De gesneden tomaten voeg je in stap 2 toe. Wanneer de risotto 8 á 10 minuten staat te pruttelen, kan je deze samen met de basilicumkruiden toevoegen. Succes! :)

Geef een reactie