Recept: vegan artisjoksoep met truffelolie

Snel naar recept

De artisjok is een groente die door zijn bittere smaak in ieder gerecht sterk aanwezig is. Het is een smaakvolle en zeer gezonde groente die je op veel overheerlijke manieren kunt bereiden. Vandaag gaan we met de artisjok een soep maken. Niet zomaar een, maar artisjoksoep met truffelolie die binnen 40 minuten op tafel staat.

Simpele artisjokkensoep met truffelolie

Betaalbare artisjoksoep die snel klaar is

Om de bereiding van de artisjoksoep wat in te korten en de soep vooral ook budgetvriendelijk te houden, koken we met voorgekookte artisjokharten. Dat wil zeggen dat we geen losse artisjokken hoeven te kopen, maar we meteen met de artisjokharten uit blik (of glas) aan de slag kunnen. Nog steeds onwijs lekker en het bespaart aardig wat tijd en geld. Dat mag ook weleens gezegd worden, toch?

Artisjoksoep met een vleugje truffelolie

Deze soep is eigenlijk een match made in heaven, want zowel artisjokken als truffel behoren tot mijn lijstje favoriete ingrediënten. Daarom is het een waar feestje om met beide producten te mogen koken. Bij de eerste proefronde werkte ik nog met een zwarte truffel. Verser dan dat krijg je het niet, maar de smaak was wel minder aanwezig. En dat vond ik jammer. Vandaar de specifieke keuze voor een olijfolie met truffel. Zo heb je maar kleine hoeveelheid nodig om de smaak te proeven.

Veganistische artisjokkensoep met truffelolie
Vegan artisjokkensoep met truffelolie
SImpel recept voor veganistische soep met artisjokharten

Meer kookinspiratie nodig? Wat dacht je van:

Recept artisjokkensoep met truffelolie

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Juul

    Heb deze soep gisteren nav je instagram story gemaakt, en is goed in de smaak gevallen! :)

Geef een reactie