Stedentrips in het najaar: 5 x bestemmingen in Europa

De lange zomerdagen hebben plaatsgemaakt voor de donkere herfstdagen. We blijven nog even duimen voor een aantal fijne nazomerdagen, en anders? Dan boeken we last-minute een stedentrip in het najaar. Niets is zo fijn dan jezelf deze herfst te trakteren op een uitstapje naar een stad elders in Europa. Gewoon omdat het kan. Daarom in dit artikel: 5 toffe stedentrips in het najaar.

Stedentrip in het najaar: Valencia in Spanje

1. Valencia, Spanje

O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao. Wie nog een flinke dosis Vitamine D kan gebruiken, moet een tripje naar het Spaanse Valencia boeken. In het najaar liggen de temperaturen hier gemiddeld rond de 20 graden, dus hiervan knap je absoluut op. In je bikini op het strand is misschien een te enthousiaste gedachte, maar een kop koffie of sangria op het Spaanse terras gaat zeker lukken. Na zelf al twee keer Valencia bezocht te hebben, ben ik nog steeds verliefd op deze stad. Daarom hoop ik snel weer Fleur op te kunnen zoeken.

Stedentrips in het najaar: Tallinn in Estland

2. Tallinn, Estland

Een stad die waarschijnlijk niet meteen in je opkomt als je aan een stedentrip denkt, is de hoofdstad van Estland: Tallinn. Een sfeervolle stad in Oost-Europa die ieder seizoen wat te bieden heeft. In het najaar ga je lekker eten & drinken in alle knusse restaurants en het lokale leven proeven. Maak een wandeling binnen de oude stadsmuren, ga voor een prikkie naar de onwijs grote dierentuin en bezoek de Patarei gevangenis en ontdek hier de lugubere geschiedenis. Wie wat langer in de stad verblijft, kan er ook een dagtrip met de boot naar Helsinki aan vastplakken.

Tips voor een last-minute in het najaar: Bratislava in Slowakije

3. Bratislava, Slowakije

Een andere budgetvriendelijke stad is Bratislava. Een nog vrij opkomende stad wat betreft het toerisme, maar dat maakt van Bratislava een ideale bestemming. Stad en natuur liggen hier dicht bij elkaar, waardoor je je in mum van tijd in de natuur bevindt, zoals het Kasteel van Devín met uitzicht op Oostenrijk. Een dagtrip met de boot naar Wenen is hiermee een gave toevoeging op deze stedentrip. Opvallend is ook hoe vriendelijk en gastvrij de Slowaakse bevolking is, waardoor je je als toerist heel welkom voelt. En uiteraard mag al het lekkere eten & drinken (vergeet de cocktails niet!) niet onbenoemd blijven.

Stedentrips in het najaar: Florence in Italië

4. Florence, Italië

Wie in het najaar graag van het Italiaanse of nog specifieker – Toscaanse leven wilt genieten, kan Florence als potentiële bestemming toevoegen. Het is hier vanzelfsprekend een stuk toeristischer dan de andere steden in deze lijst, máár je krijgt er wel veel moois voor terug. Denk aan alle prachtige musea en kunst, de architectuur, het uitzicht over de stad vanaf Piazzale Michelangelo en de beroemde Piazza del Duomo. En niet te vergeten pizza met truffelsaus, de vele koppen cappuccino en tientallen bollen schepijs – ook wanneer de zon niet schijnt.

Er even tussenuit in de herfst - Antwerpen

5. Antwerpen, België

Deze lijst vol heerlijke stedentrips in het najaar is uiteraard niet compleet zonder mijn toekomstige woonplaats Antwerpen. Waaah! Antwerpen ligt slechts op drie keer struikelen van Nederland en toch ben je echt even weg van huis. Er zijn veel gezellige wijken te vinden om doorheen te struinen. Dan kom je weer een platenzaak, koffiebar of markt tegen en anders plof je met het gezelschap neer voor een Belgisch speciaalbiertje. Verder kan er goed geshopt worden in de hoofd- en zijstraten van De Meir, dus je leest het goed: Antwerpen is van alle markten thuis.

Dit waren 5 van mijn favoriete stedentrips in het najaar. En, heb je jouw keuze al kunnen maken?

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie