5 x overheerlijk eten en drinken in Valencia

Europa, hotspot, Spanje, Valencia, vegan /

Valencia is een ideale bestemming voor een stedentrip wanneer je graag stad en strand combineert. Daarnaast zit je in deze Spaanse stad goed als je het liefst hopt van zonnig terras, naar restaurant, naar strandtent, naar hip ontbijt- of lunchtentje. In dit artikel deel ik vijf van mijn favoriete hotspots in Valencia om heen te gaan voor lekker eten en drinken. Vergeet geen sangria te bestellen!

Brunch Corner, hotspot om te brunchen in Valencia
Brunch Corner

Brunch Corner doet z’n naam eer aan. Op een zonnige hoek in het centrum van Valencia kan er gebruncht worden tot je erbij neervalt. Er is van alles wat je er kunt bestellen; van bagels tot pancakes, van taart tot toast. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, hadden wij behoorlijke trek. En oh jazeker, het ging tot de laatste hap op. Niet alleen al het eten en drinken is om te smullen, ook het interieur is een fotootje waard.

Brunchen – of gewoon ontbijten of lunchen – kan je hier verder net zo duur maken als je zelf wilt. Zo is onder andere toast heel goedkoop (zo’n 2 á 3 euro), omdat het een typische Spaanse bite is. Dit is geroosterd brood belegd met bijvoorbeeld tomaat, gerookte zalm of gedroogde ham. Ook voor een glas sinaasappelsap ben je meestal nog geen 2 euro kwijt.

Adres: Plaça de Sant Bult 3

Blackbird in de Spaanse wijk Ruzafa in Valencia
Blackbird

In de zuidelijke wijk Ruzafa heb je de hippe hotspots voor het uitkiezen. Wij streken neer bij Blackbird, een huiselijk eettentje waar je van heel veel lekker eten en drinken verzekerd bent. Ik ging voor een huisgemaakte granola bowl met vers fruit. Daarbij dronken we allebei een vers sapje met onder andere appel, wortel en gember. Die ga ik thuis zeker een keer zelf proberen te maken! Waarmee Blackbird nog wat extra punten scoort, is het aanbieden van havermelk voor in je cappuccino.

Adres: Carrer de la Reina Na Maria 7

Marina Beach Club in Valencia
Strandtent Marina Beach Club

Een bezoek aan het strand is onvermijdelijk wanneer je in Valencia bent. Het strand is wel wat buiten het centrum gelegen, maar is gemakkelijk te bereiken met de bus (1,50 euro voor een enkele rit). Of je huurt voor een paar euro een fiets. Een van de strandtenten die je vanwege het zwembad niet over het hoofd kan zien, is Marina Beach Club.

Ik waarschuw wel alvast: het is behoorlijk prijzig om er een duik in het zwembad te nemen of een hapje te eten, maar een koel drankje in de Spaanse zon (3 euro voor een Pepsi) is goed te doen. Zoek een lekker plekje in de zon uit, schoentjes uit, zonnebril op en genieten maar. Zomerkriebels gegarandeerd!

Adres: Paseo de Neptuno

De lekkerste pizza van heel Valencia eet je bij Le Favole
Le Favole

Volgens mijn local vriendin Fleur eet je bij Le Favole de beste pizza van heel Valencia. Dat laat ik mij natuurlijk geen tweede keer zeggen. Met alle overheerlijke opties op de kaart kan het kiezen wellicht wat lastig zijn. Maar wanneer je oog op het ingrediënt ‘truffel’ valt, is de keuze ineens heel snel gemaakt. Wie wil er nou geen truffelsaus op zijn of haar pizza?

Meestal krijg je bij een pizzeria bestek om je eigen pizzapunten te snijden, maar bij Le Favole mag je aan de slag met een pizzaroller. Ontzettend leuk bedacht. Voor mijn pizza Bufalina met truffelsaus als extra topping betaalde ik 12 euro en 1,50 euro voor mijn agua con cas. 13,50 euro voor een hapjes buiten de deur: daar doe ik het maar al te graag voor.

Adres: Carrer de l’Hedra 5

Voor een veganistische hamburger ga je naar Khambú
Veganistische burgers bij Khambú

Ik kan wel zeggen dat ik bij Khambú één van de lekkerste vegan hamburgers ooit op heb. De burger had zelfs dezelfde kleur en structuur als een echte vleesburger, waardoor ik extra verrast werd. Op aanraden ging ik voor The Original (5,90 euro) met daarbij knapperige zoete aardappelfrietjes (2,90 euro). Je kan ook een menu inclusief drinken nemen en dan ben je voor ongeveer 10 euro klaar.

Adres: Carrer de Quart 41b

Ontdek hieronder nog meer tips over deze Spaanse stad:
Mijn persoonlijke tips voor een stedentrip naar Valencia
5 x overheerlijk eten & drinken in Valencia
Bijzonder dineren in Valencia bij restaurant Voltereta

Foodguide Valencia

Leave a Comment

(2) comments