Groot nieuws! Ik ga verhuizen naar Antwerpen

The word is out. Ik ga verhuizen naar Antwerpen! Het voelde best gek om zoiets groots zo lang voor mezelf te houden, want mijn enthousiasme deel ik het liefst meteen met de hele wereld. Daarom vertel ik in dit artikel graag meer over dit avontuur. Waarom Antwerpen? Ga ik alleen? En wat ga ik daar in hemelsnaam doen?

Verhuizen van Amsterdan naar Antwerpen

Indirect hints op Instagram weggegeven

Begrijpelijk als er niet meteen een belletje ging rinkelen, maar het had gekund. Op Instagram (@nannevhout) liet ik begin augustus weten dat mijn vriend voor een maand naar België ging om daar te werken en wonen. Heel erg tof, maar zoiets doe je niet zomáár natuurlijk. Het was met een groter doel als instelling. Een baan. En inderdaad, deze baan heeft hij gekregen. Hij heeft er hard voor gestreden, dus ik ben apetrots op hem. :)

Van Amsterdam naar Antwerpen verhuizen

Brussel als woonstad was ook een optie geweest, maar de keuze is uiteindelijk op Antwerpen gevallen. Eigenlijk was Antwerpen sowieso mijn eerste keuze, al heb ik wel een poging gedaan om Brussel te leren kennen. Het is oprecht een leuke stad en zou het iedereen aanraden om een weekend te spenderen, maar ik zie mezelf er niet wonen. Met mijn werk als freelancer kan ik in principe werken waar ik maar wil, dus als ik dan de keuze heb om dichtbij de Nederlandse grens te wonen, vind ik dat een fijn idee. Ook in verband met opdrachten in Nederland.

Een ondergaande zon in Antwerpen

Wij gaan eindelijk samenwonen!

Ik ga dus verhuizen naar Antwerpen – en heel binnenkort ook. België is misschien niet ver weg, maar dat voelt wel zo als je merkt dat er veel regelwerk bij komt kijken. Gelukkig wegen er alle voordelen tegenop, want na vijf jaar verkering (ha, heerlijk woord soms) gaan Jazz en ik eindelijk samenwonen. Samenwonen en ook nog eens in een heel andere stad dan Amsterdam. Ik moet zeggen dat ik nog niet heel vaak in Antwerpen ben geweest, maar ik weet zeker dat wij ons hier thuis zullen voelen.

Hebben jullie al een appartement gevonden?

Yes, we have. Met onze huizenzoektocht hebben wij enorm veel geluk gehad. Puur uit enthousiasme keek ik dagelijks op Immoweb en Zimmo waar ik de prachtigste appartementen tegenkwam. Uiteindelijk is dit alles niet van toepassing geweest, want via-via hebben wij ons perfecte stulpje gevonden. Echt, we mogen in onze handen knijpen. Zo hebben we een kookeiland én een logeerkamer. Ik denk dat ik de eerste weken überhaupt niet eens buiten te vinden ben.. ;)

Verhuizen naar Antwerpen - de eerste plant is een feit

Bloggen en fotograferen in Antwerpen

De timing had eigenlijk niet beter kunnen zijn. In april besloot ik voor mezelf te gaan werken, waardoor ik heel erg flexibel ben qua werk- en woonplek. Ik wist dat er een dag zou komen waarop we naar het buitenland zouden vertrekken, maar hetzelfde geldt had ik nog een vaste baan in Nederland. Heel erg mooi hoe alles nu samenkomt.

Natuurlijk moet ik ergens anders een nieuw netwerk gaan opbouwen en überhaupt mensen ontmoeten, maar ik zie het als een groot avontuur. Het is een ideale manier om de stad te leren kennen. In principe ga ik eerst vanuit huis werken, maar wie weet dat ik op ten duur ergens een werkplek ga huren. En uiteraard ga ik alle koffietentjes voor mijn blog uittesten. Een goed excuus om het appartement eens uit te komen, haha.

Verhuizen naar Antwerpen - de keuken

Hey, wil je samen een koffie drinken?

Oké, dit klinkt misschien als een ongewone oproep, maar dat is het voordeel van een website als deze runnen. Woon je in Antwerpen of ga je net als ik binnenkort naar Antwerpen verhuizen? Het lijkt me ontzettend leuk om alvast wat contacten op te doen, dus stuur graag een mailtje naar info@fashiable.nl of DM via Instagram als je zin hebt in een koffietje tegen die tijd.

Wat een heerlijk gevoel dat het woord eruit is. De komende weken ga ik alles in Nederland afronden, alle to-do’s een-voor-een afstrepen en onze spullen verhuizen. En jazeker, vanaf november kunnen jullie een heleboel fijne hotspots in Antwerpen hier tegenkomen.

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Kirsten

  Ik vind het zo leuk!

 2. Shirley

  Deze week las ik nog in het nieuws dat er dit jaar meer Nederlanders dan ooit naar Antwerpen zijn verhuisd. Ik ben er sinds april ook één van. Veel succes met alle voorbereidingen en het regelwerk. Samen meg Marlous ben ik de blog Gids voor het Zuiden gestart, mocht je benieuwd zijn hoe het ons als twee Nederlanders in Antwerpen vergaat, haha.

  1. Fashiable

   Hii Shirley, oh ja dat geloof ik zeker! Superleuk dat jij ook naar Antwerpen bent verhuisd. Toevallig volg ik jullie blog al een tijdje, want als nieuweling moet ik de stad nog behoorlijk leren kennen. Al is België niet ver weg, er komt toch een heleboel extra regelwerk bij kijken. X

Geef een reactie