6 x fantastisch eten en drinken in Florence

De Italiaanse keuken: wie houdt er niet van? Het maakt niet uit in welke Italiaanse plaats je bent; met het eten en drinken zit het altijd goed. In Florence bezocht ik een vriendin die mij als ware local naar de lekkerste plekken meenemen. Sla dit artikel zeker op wanneer je een stedentrip naar Florence op de planning hebt staan.

Koffie drinken bij Ditta Artigianale in Florence

➜ Ditta Artigianale

Cappuccino hier, espresso daar. In Italië hoef je logischerwijze geen moeite te doen om aan je dagelijkse portie cafeïne te komen. In een misschien niet zo doorsnee Italiaans, maar wel knus zaakje bestel je jouw favoriete soort koffie. Je schrijft je bestelling op een papiertje en geef deze aan de bar. En jawel hoor, je kunt een heel mooi bakkie verwachten, want ze weten maar al te goed hoe ze deze moeten serveren.  En uiteraard kun je hier ook voor een lekkere lunch terecht.

Adres: Via dei Neri, 32/R

➜ Gluten Free 

Voor iedereen met een glutenallergie- of intolerantie: bij Gluten Free (goh..) kun je je hart ophalen. In het land van pizza en pasta houden veel restaurants rekening met mensen die glutenvrij moeten eten. Hoera! En voor wie even flink wil inslaan, moet dan zeker naar de winkel Gluten Free gaan. Gnocchi, oneindig veel delicatessen, focaccia; ze zijn van alle markten thuis. Psst, ze hebben hier ook een fantastische truffelmolen die je moet hebben.

Adres: Via dei Neri, 13/R

➜ Mister Pizza

Reken hier niet op romantisch gedekte tafels (lees: papieren bordjes en plastic bekers) zoals je die van een Italiaans restaurant verwacht. Wél heb je hier overheerlijke pizza die je gewoon geprobeerd moet hebben. Ik kan je vooral de specialiteiten van de kaart aanraden, want deze zijn echt toppers. Wat de topping van onze pizza was, kun je misschien al zien: truffel! Bij Mister Pizza heb je de mogelijkheid om een glutenvrije variant te bestellen.

Adres: Piazza Del Duomo 5/R en Via Pietrapiana 82

➜ Edoardo ijssalon

Weer of geen weer: in Italië eet je ijs. Punt. En dan gaan we natuurlijk niet voor een saai bolletje chocolade, vanille of aardbei. Wanneer je de kans krijgt, moet je je aan bijzondere combinaties wagen en dan zit je bij Edoardo goed. De specialiteiten zijn niet iedere week hetzelfde, maar om je een indruk te geven van de smaken: rode wijn sorbet, vegan amandel, honing en lavendel, kaneel. Je fantastische ijsje eet je op met de prachtige El Duomo op de achtergrond. Klinkt goed, toch?

Adres: Piazza del Duomo, 45/R

Restaurant San Pierino in Florence

➜ San Pierino

Deze plek heeft mijn hart veroverd en raad ik iedereen die binnenkort naar Florence gaat. San Pierino is zo’n sfeervol restaurant die je van Italië verwacht. Hoog plafond, authentieke en moderne bouwstijl gecombineerd en tientallen rode wijnen aan de muur. Van alle keuze op de menukaart werden we al gelukkig, maar toen ons eten geserveerd werd, gingen onze ogen glinsteren van geluk. Ik heb nog nooit zo’n verrukkelijke pizza (ham, romige Burrata en pistachenoten) in mijn leven op. Helaas niet de pizza, maar wél alle pasta is glutenvrij te bestellen.

Adres: Via dell’Oriuolo 18/R

Mercato Centrale in Florence

➜ Mercato Centrale

Wat ik altijd zo genieten vind in Zuid-Europese steden, zijn de culinaire foodhallen. En zo ook deze overdekte markt Mercato Centrale in Florence. Al het lekkers waar Italië bekend om staat, is hier bij elkaar te vinden: van truffels (zie rechterfoto) tot pasta en van wijnen tot heerlijk vlees. Oftewel: kom hier beslist met een lege maag heen en laat je eens goed verwennen door al het aanwezige lekkers.

Adres: Via dell’Ariento


Ontdek nog meer gerelateerde reisartikelen:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

    1. Fashiable

      Superleuk! Het is echt een pérfecte stad om doelloos rond te lopen en hier en daar neer te strijken voor Italiaans eten en drinken.

Geef een reactie