Huurauto in Albanië – hoe en waar? Dit zijn de beste tips

Albanië ontdekken met de auto is één groot avontuur is er een ervaring om nooit te vergeten. Maar ga je met eigen vervoer of kies je liever voor een goede huurauto in Albanië? In dit artikel vertellen we wat meer over de wegveiligheid en welke huurauto het beste zal passen bij je wensen en budget.

Autorijden in Albanië: de veiligheid

Albanië, met zijn prachtige landschappen en boeiende cultuur, biedt een avontuurlijke en unieke reiservaring. Maar hoe veilig is het eigenlijk om in dit land achter het stuur te kruipen? Het is een vraag die veel reizigers zich stellen – en terecht. In een ander artikel op Fashiable.nl gaan we dieper in op de veiligheid van autorijden in Albanië, het wegennet, het autogedrag van de lokale bevolking op de weg en de uitdagingen van rijden in de bergachtige gebieden.

Autorijden in Albanië – hoe veilig is het?

Kosten huurauto in Albanië
Met je huurauto naar Gjirokastër in Albanië

Kiezen tussen eigen auto of een huurauto

Reizigers die de vrijheid van een eigen auto verkiezen, kunnen overwegen om met hun eigen voertuig naar Albanië te reizen. Hoewel dit een optie is, moet je er rekening mee houden dat Albanië zich op een behoorlijke afstand bevindt. Het land ligt onder Montenegro en grenst aan Griekenland. De autorit loopt hierdoor al snel op tot 24 uur of langer. Bovendien moet je auto(motor) bestand zijn tegen de uitdagingen van de avontuurlijke Albanese wegen, met name in de bergachtige gebieden.

Een mogelijk aantrekkelijker alternatief is om een vlucht naar Tirana, de hoofdstad van Albanië, te boeken en van daaruit een huurauto via DiscoverCars.com te regelen. Een huurauto geeft je bovendien de vrijheid om een voertuig te kiezen dat geschikt is voor de specifieke behoeften van je reis. Denk zoal aan veelvoudig door de berggebieden rijden en over smalle zandweggetjes manoeuvreren.

Voordelen van een huurauto via DiscoverCars.com

Het boeken van een huurauto kan een spannende stap zijn, maar Discover Cars staat voor je klaar om deze als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. En met een beoordeling van 4,6 uit 5 op basis van meer dan 120.000 recensies, kun je erop vertrouwen dat je in goede handen bent.

DiscoverCars.com vergelijkt voor jou alle aanbiedingen van de vele autoverhuurbedrijven, zodat jij hieruit de beste deal voor jouw rondreis door Albanië kunt boeken. En we houden immers allemaal van transparantie, toch? Daarom neemt DiscoverCars.com altijd alle verplichte kosten, belastingen en extra’s in de vermelde prijs op, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan op het moment dat je de huurauto in Albanië ophaalt.

Huurauto in Albanië
Natuur in Albanië

Zo bepaal je de keuze voor een huurauto in Albanië

Als je besluit om een huurauto in Albanië te regelen, zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden. Dit om ervoor te zorgen dat je de juiste auto voor jouw behoeften en budget kiest. Hier zijn enkele zaken om in je overweging mee te nemen. Neem de lijst rustig door en noteer wat voor jullie huurauto in Albanië gewenst is:

1. Type auto – Bedenk welk type auto (tip: met airconditioning) je nodig hebt. Let hierbij op dat Albanië een land is met uitdagende wegen en bergen. Kies daarom in ieder geval voor een auto met genoeg vermogen, waardoor je met een goede snelheid de bergen in kunt rijden.

2. Ophaallocatie – Vanaf welke locatie wil je de rondreis door Albanië starten? Grote kans dat dit Tirana zal zijn. Een idee kan zijn om eerst 1 of 2 dagen in Tirana te spenderen, zodat je de huurauto in het centrum van de stad kunt ophalen. Dit scheelt bovendien extra luchthaventoeslagen.

3. Gedeeltelijke of volledige vooruitbetaling – Het hangt van de aanbieder af of je een volledige of gedeelte vooruitbetaling hebt.

4. Budget – Stel een budget op voor je huurauto en probeer je hieraan te houden. Houd hierbij rekening met bijkomende kosten zoals brandstof, verzekeringen, tolwegen en overige toeslagen.

5. Bijkomende kosten – Wees goed op de hoogte van eventuele bijkomende kosten, zoals luchthaventoeslagen, belastingen, extra bestuurderskosten en boetes voor te laat inleveren.

6. Kilometerbeperkingen – Controleer of er beperkingen zijn voor het aantal kilometers dat je met de huurauto mag rijden. Dit kan van invloed zijn op het totale kostenplaatje.

7. Leeftijdseisen – Verhuurmaatschappijen hanteren vaak leeftijdseisen voor bestuurders. Zorg ervoor dat je aan deze vereisten voldoet voordat je boekt.

8. Duur van reservering – Heb je al een idee voor hoe lang je de huurauto nodig hebt? Er zijn namelijk verhuurmaatschappijen die kortingen voor langere huurperiodes bieden.

9. Huurauto grondig controleren – Inspecteer bij het ophalen van de huurauto grondig de eventuele bestaande schade en zorg ervoor dat eventuele opmerkingen worden gedocumenteerd door het verhuurbedrijf. Zo voorkom je mogelijke problemen bij het inleveren.

10. Verzekeringen – Controleer de verzekeringsdekking die wordt aangeboden bij de huurauto. Overweeg aan de hand daarvan aanvullende verzekeringen, zoals een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering of een diefstalverzekering. Dit is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en de bestemming.

Zonsondergang in Berat, Albanië
Tirana in Albanië

Overige feitjes over autorijden in Albanië

  • Er wordt in Albanië aan de rechterkant van de weg gereden. En vaak ook over de vluchtstrook om op deze manier de snelheidsduivels voor te laten gaan. De Albanezen rijden graag flink door.
  • De gemiddelde snelheid buiten de stad is tussen de 80 en 110 kilometer per uur. Zoals aangegeven, hebben de Albanezen hier vaak laks aan. Er is wel veel controle door politie, dus zij worden er dan ook vaak uitgevist.
  • De huurprijzen zijn afhankelijk van de toeristendrukte. In de zomermaanden betaal je gemiddeld daarom meer voor een huurauto. Een goede tip is daarom om bijtijds te boeken zodra je planning vaststaat. En zo heb je ook nog keuze uit veel auto’s.

Lees ook deze handige artikelen over Albanië

Wil je meer ontdekken over Albanië als vakantieland? Hier op Fashiable.nl vind je nog meer artikelen, van tips voor restaurants tot plaatsen die je zeker niet moet overslaan – en welke misschien juist wel.

Met deze informatie in gedachten, ben je goed voorbereid om een huurauto te regelen en het avontuur van autorijden in Albanië aan te gaan. Kies een voertuig dat bij jouw behoeften en budget past, en geniet van een onvergetelijke reiservaring in dit prachtige land. Veel plezier op vakantie!

Reacties

Geef een reactie