8 x de leukste hotspots in Amsterdam-Oost

Er zijn in Amsterdam oneindig veel plekken waar je kunt winkelen, eten en drinken. Vandaag de dag schieten ze als paddestoelen uit de grond. Meer dan logisch als je het allemaal niet meer bij kunt houden. Maar daar help ik je graag mee. Neem bijvoorbeeld Oost. Je vindt hier de dierentuin, het Tropenmuseum, de Dappermarkt, maar wat zijn nou leuke eettenten of winkels? De afgelopen maanden heb ik een heleboel ontdekt en in het artikel van vandaag zet ik ze voor jou op een rij.

Hotspot in Amsterdam-Oost: koffiebar Coffee & Friends

Hotspot Amsterdam-Oost: Coffee and Friends (Czaar Peterstraat)

De naam zegt het al: een bakkie koffie drinken met je vrienden. Je kan hier niet alleen je dagelijkse cafeïne drinken, ook kan je hier terecht voor verse gemberthee, een stukje taart en een lekker broodje. De Czaar Peterstraat is overigens steeds meer upcoming, dus zeker de moeite waard om doorheen te struinen.

Restaurant The Pool (permanent gesloten)

Hotspot Amsterdam-Oost: The Pool (Permanent gesloten)

Bij deze zomerse hotspot – inclusief roze flamingo, strandstoelen en palmboompjes – kun je genieten van de Mediterraanse keuken. Wanneer je zin hebt in een koel drankje, moet je beslist de Arabische lemonade eens proberen. De ingrediënten zijn strikt geheim, maar oh, het is ontzettend lekker. Het internet is hier trouwens mega snel – voor als je nog een werkplek in Oost zocht.

Hotspot in Amsterdam-Oost: Bar Botanique

Hotspot Amsterdam-Oost: Bar Botanique (Eerste van Swindenstraat)

Bij het tropische Bar Botanique ben je ieder moment van de dag welkom. Je kunt hier zowel ontbijten, lunchen, dineren als borrelen. Roze en groene kleuren, een flamingo, heel veel planten; wie wordt daar nou niet gelukkig van? Bar Botanique is bovendien een ideale plek om neer te strijken voor een kopje koffie of thee wanneer je op de Dappermarkt te vinden bent.

Ontbijten en lunchen bij Bedford Stuyvesant

Hotspot in Amsterdam-Oost: Bedford Stuyvesant (Javastraat)

Een fijne plek voor ontbijt en lunch voor een vriendschappelijk prijsje en iedere donderdag kun je hier ongegeneerd taco’s eten. Met de toffe muurschilderingen en gemoedelijke zithoeken kun je hier meer dan prima koffie- en theeleuten. Bovendien is het een ideale zaak om te werken, want er zijn stopcontacten aanwezig.

Flexwerken bij Hartje Oost in de Javastraat

Hotspot in Amsterdam-Oost: Hartje Oost (Javastraat)

Net achter het spoor vind je koffieboetiek Hartje Oost. Een sfeervol en rustgevend zaakje om van een hapje en drankje te genieten om vervolgens nog even rond te neuzen in het boetiekje vol hebberige items. Ook Hartje Oost is een handige werkplek en oh, de sapjes van de week zijn zeker een aanrader.

Veganistische tent Beter & Leuk in Amsterdam Oost

Hotspot in Amsterdam Oost: Beter & Leuk (1e Oosterparkstraat)

Bij Beter & Leuk vind je alles wat vega, vegan en glutenvrij is. Alles op de menukaart is gezond, biologisch en zelfgemaakt. Behalve dat je hier kunt lunchen, biedt deze hotspot ook hippe kleding en accessoires. Ook is Beter & Leuk af te huren voor evenementen; van vergaderingen tot een High Tea en van workshops tot babyshowers.

Hotspot in Amsterdam Oost: STØV (Javastraat)

In de Javastraat kan nog meer geshopt worden, namelijk bij cadeauwinkel STØV. In het bijzonder voor jonge kinderen is er veel leuks te vinden, maar ook hebben ze prachtige interieur items waar je hartje sneller van gaat kloppen. Scoor hier een uniek cadeau voor een ander, of trakteer jezelf op iets leuks.

Hotspot in Amsterdam-Oost: conceptstore en kapper Draagbaar

Hotspot in Amsterdam Oost: Draagbaar (Sumatrastraat)

Draagbaar is een conceptstore en kapper in één waar verschillende kunstdisciplines samenkomen. Achterin de winkel wordt geknipt en collecties van diverse Nederlandse ontwerpers worden hier verkocht. Na sluitingstijd wordt het pand regelmatig omgetoverd tot een ware fotolocatie of podium voor o.a. kunstenaars en filosofen.

Wat is jouw favoriete hotspot in Amsterdam-Oost?

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Marleen

    Ze zien er alle acht zo tof uit! Zeker eens langs gaan binnenkort :)

Geef een reactie