Hotspot Amsterdam: Beter & Leuk

hotspot, Oost /
Hotspot alert! De komende tijd ga ik in samenwerking met Judith op zoek naar de leukste, fijnste en meest bijzondere plekjes in Nederland. We maken een reisje naar onze favoriete steden en zullen in iedere stad twee hotspots fotograferen. De eerste is steeds te zien op myownvogueworld.com – die staat nu al online – en de tweede op die van mij. Vandaag is mijn studentenstad aan de beurt: Amsterdam. We laten ons verwennen door vega, vegan & glutenvrij bij Beter & Leuk.

Wie? Ontbijt en lunchroom Beter & Leuk
Waar? 1e Oosterparkstraat, 1091 GT Amsterdam (Oost) 
Wanneer? Maandag tot en met vrijdag: 08.30 uur – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.30 uur – 17.00 uur

Wij spraken af met Hanneke, eigenaresse en oprichtster van Beter & Leuk. Alweer vijf jaar geleden is ze haar knusse lunchtentje begonnen. In een tijd toen conceptstores nog niet zo populair waren in Nederland. Nu stampen ze letterlijk als paddestoelen uit de grond. Na een gezellig kennismakingsgesprekje mochten we een heerlijke lunch uitkiezen. Alles op de menukaart is gezond, biologisch en zelfgemaakt. Tevens serveren ze vega, vegan en glutenvrij. Zo krijg je bij je kopje koffie of thee een zelfgemaakt pindakaaskoekje. 
 
Behalve dat je hier lekker kunt lunchen, biedt Beter & Leuk nog meer aan. Heel leuk waren we bij een andere hotspot in Amsterdam, Things I Like Things I Love, en deze kleding en sieraden worden toevallig ook bij Beter & Leuk aangeboden. Verder worden er workshops aangeboden en tevens kun je het pand afhuren voor uiteenlopende evenementen, zoals vergaderingen, exposities en babyshowers.

Ook leuk om te weten:
– Studenten krijgen op vertoon van hun studentenpas 10% korting
– Je kunt hier terecht voor yogasessies
– Op de website van Beter & Leuk zijn gezonde recepten te vinden
 Zelfgemaakte pindakaaskoekjes. Yummy! Judith en ik gingen allebei voor een goedgevulde salade. Met bieten en linzen! 

Kenden jullie Beter & Leuk al? Andere bijzondere plekken in Amsterdam zijn altijd meer dan welkom! :-)

Leave a Comment

(13) comments

 1. Wat een super leuke plek! Ik doe graag mee aan de giveaway :) Enne, ik heb wel een lekkere lunch verdiend omdat ik de afgelopen twee weken zo veel essays heb moeten schrijven dat m’n rechter pols er onwijs pijn van is gaan doen… Dus fingers crossed!

  el-eventh@hotmail.com

 2. Wat super leuk dat jullie dit samen doen! Beter & Leuk lijkt mij ook een heel leuk (HA) plekje om lekker te lunchen! Dit zou ik graag met mijn moeder doen omdat wij wel weer eens toe zijn aan een gezellig moeder/dochter dagje :) Liefs!

 3. Oeh wat ziet dat er heerlijk gezellig en knus uit!
  Ik zou graag de lunchbon willen winnen aangezien ik vandaag finally voor mijn theorie-examen ben geslaagd! :D (lees 3 keer gezakt…) M’n vader is echt een ‘skot’ (fries voor schat ;)) en heeft me elke keer bij de examenlocatie gebracht en opgepept in de auto omdat het net weer niet was gelukt.
  Ik wil hem graag bedanken voor het vertrouwen dat hij in me had want gelukkig is het vandaag dan toch gelukt!

  xoxo Hilde-Marije de Jong
  997488@bogerman.nl

 4. Hi nanne! Ik lees jullie hotspots altijd met veel plezier en vind dit de leukste tot nu toe. En dan ook nog een winactie!
  Ik hoop dat ik win; ik ben al bijna m’n hele leven vegetariër en het is toch vaak lastig omdat je weinig keus hebt als je ergens luncht. Dit zou helemaal perfect zijn en het ziet er ook erg leuk uit bij Beter&Leuk. Ik ga in december met m’n vriend naar Amsterdam en zou het super vinden hier te kunnen lunchen!

  Liefs, Bonnie
  bonnienottroth@hotmail.com

 5. Ziet er heel leuk uit!
  Ik heb een lunch verdiend omdat ik sinds september fulltime werk en ook sinds september mijn ouders uit elkaar zijn. Ik grijp alle afleiding aan! Bovendien zit dit zaakje vlak bij mijn werk :).

  Liefs,

  Mandy
  mandy@mu1.nl

  Ps. Wat fijn dat je weer zo regelmatig blogt!