Hotspot Amsterdam: The Pool [permanent gesloten]

The Pool is helaas permanent gesloten en hier is nu The Commons gevestigd: ook heel leuk! Bekijk andere hotspots in Amsterdam per buurt. In het oude Paroolgebouw aan de Wibautstraat vind je restaurant The Pool. Er zijn palmboompjes, buiten staan de strandstoelen voor je klaar en al het lekkere eten is op de Mediterraanse keuken gericht. Zet deze plek meteen op je summer to-do list.

The Pool hotspot Amsterdam

Wat? Mediterraans restaurant The Pool
Waar? Wibautstraat 131-A, 1091 GL Amsterdam (Oost)
Wanneer? Helaas, The Pool is permanent gesloten. Nu vind je er The Commons Restaurant.

Met het zomerse weer kozen we een plekje buiten, maar het binneninterieur is stiekem vele malen leuker. Een roze flamingo hier, een oranje reddingsband daar, gekleurde stoelen, witte tegeltjes, een wc-ruimte inclusief arcadespellen en af en toe komt er een vleugje chloor je neus inwaaien. Ik hou ervan.

Zoals ik al zei, is het eten op de Mediterraanse keuken gericht. Je hebt pasta, pizza, salades, enzovoort., maar ik raad – net als het personeel – de mezzes aan. Dit zijn allemaal kleine Arabische gerechten en deze zijn perfect om met je gezelschap te delen. Wij begonnen met de pita’s waarbij je vier verschillende smeersels krijgt geserveerd. Ik weet niet precies meer wat het allemaal was, maar ze waren ze stuk voor stuk om te smullen.

Dan is er nog de Arabische limonade die je absoluut moet proeven. Het recept is strikt geheim, dus ik kan jullie helaas niets over de ingrediënten vertellen. Maar waar ik het naar vind smaken? Een soort gin-tonic, maar dan zonder de alcohol. Het is een heerlijk zomers drankje en daarvoor ben ik al een keer teruggekomen.

The Pool hotspot Amsterdam 2

The Pool hotspot Amsterdam 5

The Pool hotspot Amsterdam 7

Restaurant in De Wibautstraat in Amsterdam-Oost

Restaurant in De Wibautstraat in Amsterdam

Restaurant in De Wibautstraat

Dit ziet er toch super leuk uit!? Wat zijn jouw favoriete hotspots in Amsterdam-Oost?

Reacties

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Laura

  Die stoeltjes zijn zo leuk kleurrijk! Tof interieur.

 2. Wat een leuke hotspot! Ik ben woensdag in Amsterdam en ga zeker even een paar adresjes van je hotspot posts opschrijven om lekker te eten :) xx

  1. Fashiable

   Ah, dat vind ik super leuk om te horen! Als je nog tips of iets dergelijks nodig hebt, laat maar weten. :-)

 3. Janne

  Weer zo’n leuke plek! Ik kan niet wachten om in Amsterdam te gaan wonen en studeren dit jaar (eerst nog ff een kamer vinden haha). Zo veel te ontdekken in de stad :)

Geef een reactie