Hotspot Amsterdam: Draagbaar

hotspot, Oost, tips /

Mijn lijst aan hotspots die ik nog in Oost wil bezoeken, wordt met de maand langer. De buurten worden steeds hipper dankzij de opening van vele eettenten en winkels. Een hotspot hiervan is Draagbaar in de Sumatrastraat, een conceptstore en kapper in één waar verschillende kunstdisciplines samenkomen. Een super leuk en origineel concept als je het aan mij vraagt.

draagbaar-fashiable-hotspot-amsterdam

Wie? Conceptstore én kapperszaak Draagbaar
Waar? Sumatrastraat 54, 1094 NG Amsterdam (Oost)
Wanneer? 
Dinsdag: 10.00 uur – 17.00 uur
Woensdag tot en met vrijdag: 10.00 uur – 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur

Bij Draagbaar word je warm ontvangen en de sfeer is meteen heerlijk huiselijk. Achterin de winkel wordt een man geknipt, er ligt een sfeervol kleedje op de grond en het meest lieve hondje ooit loopt naar me toe om geaaid te worden. Sinds september 2015 komen hier verschillende kunstdisciplines samen. De collecties van meerdere Nederlandse ontwerpers worden hier verkocht, zoals Perka Design, Fenny Faber, Michelle Schrier en Tante Lien. Van minimalistische sieraden tot kleurrijke kleding en van ansichtkaart tot schattige baby rompers.

Naast een conceptstore is Draagbaar ook een kapper. Midden in de winkel kun je geknipt worden, maar ook aan de achterzijde van het pand gaan de hairstylisten graag voor je aan de slag. Ze knippen, kleuren en stylen en geven je met alle plezier persoonlijk advies. Na sluitingstijd wordt het pand regelmatig omgetoverd tot een ware fotolocatie of podium voor bijvoorbeeld kunstenaars en filosofen.

draagbaar-hotspot-amsterdam  draagbaar-amsterdam-oost-hotspot

draagbaar-amsterdam-oost-fashiable

draagbaar-amsterdam-oost

draagbaar-amsterdam-hotspot

draagbaar-hotspot-amsterdam-oost

draagbaar-amsterdam

Wat is jouw favoriete hotspot in Amsterdam? Bekijk hier alle hotspots in Amsterdam-Oost.

Leave a Comment

(2) comments