6 snelle vegetarische recepten: binnen 20 minuten op tafel

Koken is leuk, maar na een lange dag werken wil je het liefst zo snel mogelijk op de bank neerploffen. Een snelle avondmaal is dan meer dan welkom. Om te voorkomen dat je niet uit gemak iedere dag een diepvriesmaaltijd in de magnetron stopt, delen we met alle liefde allerlei heerlijke én snelle vegetarische recepten die binnen 20 minuten op tafel staan.

Snelle vegetarische recepten: voor ieder wat wils

Je hoeft niet urenlang in de keuken te staan om iets culinairs te fabriceren. Er valt in korte tijd namelijk veel meer lekkers te maken dan enkel een simpele pasta pesto, nasi met groenten of wraps met falafel. Geniet bijvoorbeeld van gebakken rijst, parelcouscous of een van de andere vegetarische recepten uit dit artikel.

Snelle vegetarische recepten: fried rice met bevroren groenten en ei

1. Fried rice met veel groenten

Fried rice, gebakken rijst op z’n Hollands. Een snel vegetarisch recept en ook nog eens betaalbaar dankzij de benodigde ingrediënten, namelijk wortel, maïs en doperwten. Door de rijst na het koken kort op hoog vuur te bakken, geef je de korrel een knapperige structuur.

Niet alleen staat dit vegetarische recept binnen 20 minuten op tafel, ook is dit een ideale maaltijd om voor twee dagen te koken. Dan kan je de volgende dag nóg sneller aan tafel. Bovendien zijn alle smaken dan nog beter ingetrokken, waardoor de ingrediënten van deze fried rice met veel groenten nog beter tot zijn recht komen.

Parelcouscous met zongedroogde tomaat, zwarte olijven en spinazie

2. Parelcouscous met halloumi

Parelcouscous, we zouden het iedere dag kunnen eten. Couscous is een sowieso een ideaal product om als voorraad in huis te hebben, omdat het zich perfect leent als basis voor een vegetarische maaltijd. En voor een gerecht met overgebleven groenten in de koelkast. Deze parelcouscous met halloumi wordt aangevuld met onder meer olijven, zongedroogde tomaten en verse spinazie.

Vind je halloumi toch even wat te duur om mee te koken? Begrijpelijk. Dan kan je deze kaassoort ook perfect vervangen door bijvoorbeeld feta, witte kaas of cottage cheese met wat peper.

3. Gnocchi in tomatensaus met geitenkaas en pistachenootjes

Al een tijdje geen gnocchi gegeten? Dan moet je binnenkort eens deze makkelijke vegetarische gnocchi in tomatensaus met aubergine maken. Met als garnering gekruimelde geitenkaas en pistachenootjes. Maak je niet druk om het pellen van de pistachenootjes. Deze kan je namelijk gepeld en wel bij Lidl kopen. Dat zijn weer energie én tijd, waardoor dit gerechten lekker snel op tafel staat. En dat is precies wat we willen!

Snelle vegetarische recepten: citroenrisotto met groene asperges

4. Citroenrisotto met gegrilde groene asperges en artisjokken

Er wordt vaak gedacht dat er bij risotto een moeilijkheidsgraad kijken. Niets is minder waar! Risotto is hartstikke gemakkelijk om te bereiden en stelt nooit teleur. No more excuses: het is tijd om je aan een vegetarisch risottogerecht te wagen. Dit gerecht heeft wel een kleine 30 minuten nodig, maar dat kan je wel aan toch?

Op Fashiable zijn diverse vegetarische risottogerechten te vinden, waarvan deze citroenrisotto een grote favoriet is. Deze is heerlijk fris dankzij de citroensmaak en je hebt telkens zin in de volgende hap. Van de citroen gebruiken we zowel de schil als het sap. Verder bereid je deze risotto zoals iedere andere risotto, met onder meer witte wijn, knoflook, ui en (groente)bouillon. Om de gele kleur van het hoofdingrediënt extra op te laten vallen, voegen we een beetje kurkuma als kleurstof toe.

Vegetarisch gerecht: pasta met artisjok, groene asperges en Parmezaanse kaassaus

5. Spaghetti met artisjokken in Parmezaanse kaassaus

Onder de snelle vegetarische recepten horen inderdaad ook pastagerechten. We kunnen we een classic pasto pesto of pasta carbonara (met vega spekjes!) maken, maar als jij het liefst ook iedere dag artisjokken en kaas eet, gaat je hart zeker sneller kloppen van deze pasta met artisjok.

We kiezen hiervoor spaghetti als pastasoort, welke we door een Parmezaanse kaassaus roeren. Zo’n gigantisch cheese wheel moeten je er zelf even bij fantaseren, maar dat terzijde. De pasta garneren we met geroosterde artisjok en groene asperges uit de oven.

6. Plantaardige shake als maaltijdvervanger

Misschien heb je wel zin om uitgebreid te koken, maar is er simpelweg een tijd. Er moet namelijk gesport worden! En als er dan íets snel op tafel staat voor of na de workout, is het wel een (sport)shake, zoals de maaltijdvervanger van Orangefit. Hun shakes zijn volledig plantaardig, bevatten voldoende vezels en zijn vrij van toegevoegde of kunstmatige suikers.

Met deze shakes heb je dus binnen een handomdraai een vegetarische maaltijdvervanger. Orangefit heeft onder meer eiwitshakes, afvalshakes en ontbijtshakes, zodat er altijd een passende variant is. Wie bijvoorbeeld groot fan is van een smoothie in de ochtend, kan de Orangfit Greens uitproberen. Met één schepje krijg je 24 soorten groenten en fruit binnen. Een booster in de ochtend gegarandeerd.

Deze lijst snelle vegetarische recepten vullen we aan zodra er een nieuw recept binnen deze categorie wordt gepubliceerd.

Reacties

Geef een reactie