Recept: pasta met artisjok, groene asperges en Parmezaanse kaassaus

Als je artisjokken en kaas het liefst iedere dag eet, gaat je hart absoluut sneller kloppen van de pasta van vandaag. We gaan voor spaghetti als pastasoort, die we door een Parmezaanse kaassaus roeren. Zo’n cheese wheel moet je er zelf even bij fantaseren. De pasta wordt onder meer gegarneerd met artisjok en groene asperges uit de oven. Kijk snel verder voor deze smaakvolle pasta met artisjok.

Pasta met artisjok, groene asperges en Parmezaanse kaas

Pasta met artisjok en groene asperges uit de oven

Jazeker, daar zijn we opnieuw met een gerecht waarin artisjok verwerkt is. Dit keer niet door een romige risotto of als spread op een cracker, maar door een pastagerecht. Deze groente bereiden we eerst met de groene asperges in de oven voor, die door limoensap, peper en zout op smaak gebracht worden. Als laatste voegen we nog meer kaas toe, namelijk mozzarella, en walnoten voor een harde bite. Dit alles samen resulteert in een heel verrassend en bovenal smaakvol pastagerecht.

Pasta met artisjok, groene asperges en Parmezaanse kaassaus

Ingrediënten voor pasta met artisjok, groene asperges en een Parmezaanse kaassaus

Voor 2 personen

  • 100 gr spaghetti per persoon
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blok artisjokken á (ongeveer) 400 gram
  • 100 gr asperge tips
  • 1 bol mozzarella
  • Handjevol walnoten
  • Sap van 1/2 limoen
Voor de Parmezaanse kaassaus:
  • 60 gram Parmezaanse kaas, zoals Grana Padano
  • Circa 50 ml melk
  • Roomboter

Bereiding

30 minuten totaal, inclusief 15 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het blik artisjokharten uitlekken en pers zoveel mogelijk vocht eruit. Dit kan gewoon met je handen. Snijd de artisjokharten in kleine stukken, eveneens als de groene asperges, en verdeel deze over een bakplaat. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Pers de limoen boven de groenten uit. Zet voor 15 minuten in de oven.
  2. Kook de spaghetti volgens de verpakking.
  3. Pel en snijd de knoflooktenen fijn. Snijd ook alvast de mozzarella in stukjes. Zet een wokpan op laag vuur en laat hierin de knoflook een paar minuten in een goede klont roomboter fruiten.
  4. Giet de spaghetti af en voeg deze aan de gefruite knoflook toe, samen met de Parmezaanse kaas, de melk en een snuf peper en zout. Roer goed alles door, totdat de kaas is gesmolten.
  5. Verdeel de pasta over de borden en beleg deze met de ovengroenten. Garneer het pastagerecht als laatste met de mozzarella en walnoten. Eet smakelijk!
Pastagerecht met artisjok, groene asperges en Parmezaanse kaassaus

Ontdek nog meer hoofdgerechten op Fashiable:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie