Recept: parelcouscous met zongedroogde tomaat, olijven en halloumi

Wat zullen we vanavond eens eten? Parelcouscous! Wij zijn er groot fan van. Voor het simpele gerecht (want binnen 20 minuten al op tafel) van vandaag doken we in onze koelkast en stelden we een gerecht samen met de overgebleven ingrediënten, waaronder zongedroogde tomaat en olijven. Lees verder voor dit recept van parelcouscous met zongedroogde tomaat, olijven en halloumi.

Parelcouscous met halloumi, spinazie, olijven en zongedroogde tomaa

Parelcouscous met overgebleven ingrediënten uit je koelkast

Je hoeft echt niet ingewikkeld te denken om met de overgebleven groenten een lekkere maaltijd te creëren aan het eind van de week. Een basis zoals pasta of parelcouscous leent zich er uitstekend voor. Kijk in dit geval niet alleen naar de restjes verse groenten, maar óók naar de al geopende potten. Denk bijvoorbeeld aan zongedroogde tomaten en olijven, die vaak anders nog wekenlang in de koelkast blijven staan en je vervolgens vanwege schimmelvorming moet weggooien.

Parelcouscous met halloumi, olijven en zongedroogde tomaat

Ingrediënten voor parelcouscous met zongedroogde tomaat, olijven en halloumi

Voor 2 personen

 • 75 g parelcouscous per persoon
 • 1 blokje groentebouillon
 • 150 g halloumi (tip: van het merk Dodoni)
 • 100g (baby)spinazie
 • Handjevol zwarte olijven
 • Handjevol kalamata olijven
 • 150 g zongedroogde tomaat in pot
 • Sap van 1/2 limoen
 • Olie om mee te bakken

Bereiding van de parelcouscous met zongedroogde tomaat

Circa 20 minuten

 1. Breng een kookpan met water en het blokje groentebouillon aan de kook en bereid hierin de parelcouscous volgens de verpakking. Dit duurt circa 10 minuten.
 2. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten, zwarte olijven, kalamata olijven en gewassen spinazie in kleine stukjes en leg de ingrediënten even opzij. Snijd ook de halloumi in dunne plakjes.
 3. Doe een scheut olijfolie in een grill- of koekenpan en bak de gesneden halloumi goudbruin. Vergeet ze niet tussendoor met een vork om te draaien, zodat beide kanten knapperig worden. Zet het vuur uit en leg de gebakken halloumi apart op een bordje. De nog warme pan gebruiken we zo weer om alle ingrediënten te mengen.
 4. Giet de parelcouscous af en voeg deze samen met de zongedroogde tomaten, olijven en spinazie aan de warme pan toe. Pers het sap van de limoen boven de pan uit. Meng alles goed, zodat de smaken zich goed verspreiden.
 5. Serveer het parelcouscousgerecht over twee borden en garneer met de gebakken halloumi. Eet smakelijk!
Parelcouscous met halloumi, olijven en zongedroogde tomaat

Ontdek nog meer inspiratie voor vegetarische hoofdgerechten:

Reacties

Geef een reactie