6 overheerlijke recepten voor een vegetarische risotto

hoofdgerecht, recept /

Met slechts een aantal ingrediënten maak je al een culinair risottogerecht klaar. Een vegetarische risotto in dit geval, maar ook hiermee zijn de mogelijkheden oneindig. Mocht je binnenkort zelf een risotto willen maken en daarom inspiratie voor een vegetarische variant welkom zijn, ben je bij deze op de juiste website belandt.

Inspiratie voor vegetarische risottogerechten

Vegetarische risotto staat bij thuis regelmatig op het menu – vrijwel wekelijks. Wanneer ik namelijk een nieuwe combinatie van kruiden en ingrediënten heb ontdekt, maak ik deze risotto het liefst zoveel mogelijk. Om er niet te snel op uitgekeken te zijn, probeer ik mezelf iedere keer weer uit te dagen. Al is het maar met één kleine twist.

Dit heeft ertoe geleid dat er op Fashiable intussen al aardig wat recepten voor een vegetarische risotto zijn gedeeld. Voor het gemak heb ik daarom mijn persoonlijke favoriete risottogerechten overzichtelijk gemaakt, zodat je gemakkelijk naar jouw favoriet kunt doorklikken. Deze lijst wordt na publicatie van het artikel steeds aangevuld wanneer er een nieuw recept voor een vegetarische risotto online staat.

Recept risotto met artisjokken en zongedroogde

1. Risotto met artisjok en zongedroogde tomaat

Wie wel van apartere smaken houdt, of deze uitdaging graag aangaat, gaat blij worden van deze smeuïge risotto met artisjok en zongedroogde tomaat. Artisjok is wat scherper van smaak, maar is in combinatie met de zachte structuur heerlijk als onderdeel in deze risotto. Deze risotto is bovendien geheel veganistisch, dus je hebt voor dit recept helemaal geen kaas nodig!

Ga naar recept

Recept - Vegetarische risotto met groene asperges en oesterzwammen

2. Risotto met groene asperges en oesterzwammen

In het voorjaar kunnen we volop witte asperges met z’n allen eten, maar de groene asperge is daarentegen heel het jaar door verkrijgbaar. Deze is onder meer heerlijk in een hartige taart, maar ook om te grillen in de oven of op de barbecue en deze vervolgens bij de groene risotto te serveren. Groen? In deze vegetarische zitten namelijk ook doperwten die het gerecht extra kleur geven.

Ga naar recept

Risottogerecht met gemixte paddenstoelen, spinazie en verse tijm

3. Risotto met verse spinazie, gemixte paddenstoelen en verse tijm

Deze vegetarische risotto heeft iets weg van de vorige, maar ze zijn toch niet exact hetzelfde. Deze risotto serveer je namelijk op een bedje van verse spinazie. Dit zorgt voor een knapperige bite naast de zachte rijstkorrel. Voor de rest voegen we hier ook Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten toe. Dat zijn toch wel dé ingrediënten die van ieder risottogerecht een Italiaanse topper maken.

Ga naar recept

Recept voor citiroenrisotto

4. Citroenrisotto met gegrilde groene asperges en artisjokken

De groene asperges en artisjokken komen opnieuw terug in deze vegetarische risotto, maar dan met een twist. Waarbij we een citroen vaak als smaakmaker over groenten gebruiken, is het in deze frisse risotto het hoofdingrediënt. Om de gele kleur van citroen extra op te laten vallen, gebruiken we kurkuma als kleurstof. Ook dit risottogerecht staat al binnen 30 minuten op tafel!

Ga naar recept

Recept tomatenrisotto met burrata

5. Vegetarische tomatenrisotto met burrata

Dit is niet alleen mijn persoonlijke favoriet onder de risottogerechten, ook een favo onder jullie – kijkende naar de bezoekersaantallen en vele reacties en foto’s die ik tot op heden heb ontvangen. Deze tomatenrisotto is rijk van smaak en smeuïg door de Parmezaanse kaas. En de burrata – die zo heerlijk uit elkaar valt – maakt van deze risotto een perfect Italiaans gerecht.

Ga naar recept

Vegetarische bietenrisotto met geitenkaas en rucola

6. Bietenrisotto met geitenkaas en rucola

Behalve Parmezaanse kaas (of géén kaas als je veganistisch eet) kan je met nog veel meer kaassoorten in risotto experimenteren. Risotto met geitenkaas is namelijk ook om van te smullen. Deze risotto is ook nog eens mooi roze van kleur die de gekookte biet (en rode ui) creëert. En door deze op een bedje van rucola te serveren, zorgt dit gerecht voor een kleurrijk plaatje op je bord.

Ga naar recept

Leave a Comment

(1) comment