Recept: vegetarische burgers met halloumi en zoete puntpaprika

Soms heb je gewoon zin in een makkelijke hap. Je eigen hamburger bouwen met hierbij knapperige patat uit de oven. Dus, vandaag gaan we die hamburger bouwen, een vegetarische variant. Met hierop een van onze favoriete kazen, namelijk halloumi. Mocht je maag hiervan al gaan knorren, kijk dan zeker verder voor het recept van deze vegetarische burgers met halloumi.

Vegetarische hamburgers met halloumi en zoete puntpaprika

Oneindig veel variaties met vegetarische burgers

De eerste burgers die ik bouwde, met name toen ik nog vlees at, belegde ik eigenlijk altijd met de standaard toppings. Denk aan cheddar kaas, tomaat, kropsla en rode ui. Wel lekker hoor, maar bijzonder? Mwa. Nu ik al langere tijd vegetarisch eet, en ik inmiddels de meeste vegetarische burgers wel heb geproefd, wissel ik graag met toppings af. Dit keer ruil ik tomaat in voor zoete puntpaprika en in plaats van cheddar kaas ga ik voor halloumi.

Halloumi, wat is dat?!

Naast burrata en buffelmozarella eet ik ook dolgraag halloumi. Deze vette Cypriotische geitenkaas is zout van smaak en is heerlijk om te grillen of bakken. Als je deze in een pan met een beetje olijfolie grillt, krijgt halloumi bovendien een fantastisch krokant laagje. Smaakvol in bijvoorbeeld een maaltijdsalade, deze parelcouscous met aubergine, maar ook als onderdeel van de vegetarische burgers die we vandaag gaan maken.

Vegetarische hamburger met halloumi en zoete puntpaprika

Ingrediënten voor de vegetarische burgers met halloumi

Voor 4 personen

 • 4 vegetarische burgers naar keuze
 • 4 (hamburger)broodjes naar keuze
 • Halloumi
 • 1 zoete puntpaprika
 • Rucola (of veldsla)

Voor de avocado-mayonaise

 • 1 rijpe avocado
 • 2 el mayonaise
 • 1 tl citroensap
 • Scheut olijfolie
 • Snuf knoflookpoeder
 • Snuf zout

Bereiding

Circa 20 minuten

 1. Afbakbroodjes in huis? Verwarm de oven voor en bak af volgens de verpakking. Verse broodjes? Snijd ze dan alvast doormidden.
 2. Snijd de rode ui in halve ringen. Was de zoete puntpaprika, snijd het kapje eraf, halveer in de lengte en verwijder de pitjes. Snijd ze vervolgens doormidden, waardoor je vier gelijke stukken krijgt. Snijd als laatste de halloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
 3. Tijd om te avocado-mayonaise te maken. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel eruit. Doe de avocado in een schaaltje en prak met een vork. Voeg hieraan de mayonaise, het citroensap, de olijfolie, het knoflookpoeder en het zout toe. Roer alles goed door.
 4. Pak een grillpan of grill ijzer en grill de halloumi en zoete puntpaprika een paar minuten. De halloumi is klaar wanneer deze een goudbruin laagje krijgt.
 5. Doe een beetje olijfolie in koekenpan en fruit hierin de rode ui. Voeg na 1 á 2 minuten de vegetarische burgers toe en bak deze totdat ze een krokant bruin laagje krijgen. Check de verpakking van jouw burgers voor de precieze baktijd.
 6. Burgers bouwen! Leg alle ingrediënten op de broodjes en top af met wat rucola.
Vega hamburgers met halloumi en zoete puntpaprika

Eet smakelijk! Nog meer kookinspiratie gewenst? Ontdek alle hoofdgerechten op Fashiable.

Reacties

Geef een reactie