Designermerk voor 50 cent! Mijn beste tweedehands vondsten #4

In de rubriek Mijn beste tweedehands vondsten neem ik jullie zo nu en dan mee in mijn avonturen bij kringloopwinkels en vintage winkels. Want wat voor moois vind ik daar zoal? Vandaag zijn we alweer bij het vierde deel aangekomen. Door deze rubriek besef ik me steeds meer dat ik regelmatig bij de kringloopwinkel te vinden ben, maar ach, je kunt maar een hobby hebben. Dit zijn mijn leukste tweedehands vondsten van de afgelopen tijd:

Tweedehands vondst - Jurk met stippen
Zwierige jurk met stipjes

Een nieuwe jurk voor het voorjaar? Check. Wat is de weersvoorspelling? Nog niet op en top, máár de stijgende temperaturen met veel zonuren beloven wel veel goeds. Dus wie weet kan ik deze vondst sneller aan dan verwacht. En dat is fijn, want het zwierige model met stippenprint maakt van dit jurkje een perfect item voor het aankomende lenteseizoen. Maar voor nu nog heel even wachten. En de prijs van dit jurkje? 6 euro.

Leukste tweedehands vondsten: glazen theepot
Glazen theepot

In de winter drink ik niets anders dan thee, maar om een of andere reden kocht ik nooit eerder een theepot. Stom eigenlijk, want het is behoorlijk irritant als je telkens de waterkoker moet aanzetten. Gelukkig is dat nu verleden tijd met deze glazen theepot die ik voor 1 euro kocht. Een grote plus is het aparte theezeef voor de theekruiden. Meteen een goede stimulans om meer verse theekruiden te kopen in plaats van theezakjes.

Leukste tweedehands vondsten: grijze mannenblouse
Grijze mannenblouse

Bij kringloopwinkels kijk ik zowel op de vrouwen- als mannenafdeling. Soms is een kledingstuk vanwege de maat verkeerd weggehangen, maar ook oversized items kan je heel leuk combineren. Onlangs zag ik op de mannenafdeling deze grijze blouse (4 euro) hangen. In eerste instantie had ik deze voor mijn vriend op het oog, maar uiteindelijk besloot ik de blouse gewoon voor mezelf te halen. De blouse combineer ik graag met een coltrui eronder als extra laagje.

Tweedehands vondst - Taartscheppen
Taartscheppen

Wij hebben een vrij complete set als het aankomt op keukengerei, maar soms ontdek je toch dat er nog iets ontbreekt. Dat was onder meer een taartschep, of überhaupt een ‘opschepmes’ voor bijvoorbeeld quiches. Deze twee scheppen (voor 1 euro) vielen op door het Delfts blauwe printje. Eerlijk gezegd liggen ze voor nu nog ongebruikt in de keukenlade, maar dan heb ik bij deze een goed excuus om me in de keuken te gaan uitsloven.

Leukste tweedehands vondsten: Dolce & Gabbana sjaaltje voor 50 eurocent
Dolce & Gabbana zijden sjaaltje

Alle ingeleverde spullen bij kringloopwinkels worden – jammer genoeg – niet alleen op gebreken gecontroleerd, maar ook op het merk. De duurdere en bekendere merken worden er vaak uitgehaald en apart geprijsd. Deze prijzen liggen hierdoor hoger, iets wat tweedehands shoppen soms minder leuk maakt. Dat is jammer, maar gelukkig zien ze ook items over het hoofd, zoals dit sjaaltje van Dolce & Gabbana voor slechts 50 cent. VIJFTIG CENT. Zonder enige twijfel de beste vondst van de week, of maand misschien zelfs.

Leukste tweedehands vondsten: trui van FIlippa K.
Grijze trui van Filippa K.

Aansluitend op de sjaal van Dolce & Gabbana is deze grijze trui van Filippa K. De trui valt op een afstandje niet op, en precies daarom is het belangrijk om goed door alle kledingrekken te bladeren in plaats van enkel te scannen. Zo kun je de kwaliteit goed beoordelen en bovendien verklapt het merk het een en ander. Net zoals deze wollen trui. De kwaliteit is zo mooi, maar dat mag ook wel. De nieuwprijs van een soortgelijke trui van Filippa K. tikt bijna de 200 euro aan. En wat ik ervoor betaalde? 3,50 euro.

Nu ben ik uiteraard weer benieuwd: wat zijn jouw leukste tweedehands vondsten van de afgelopen tijd?

Ontdek nog meer artikelen over slow fashion:

Reacties

Geef een reactie