Mijn beste tweedehands vondsten #2

In de rubriek Mijn beste tweedehands vondsten laat ik aan jullie zien wat ik allemaal bij kringloopwinkels en vintage winkels koop. Eerder noemde ik het nog kringloopvondsten, maar toen besefte ik me later dat ik ook vondsten bij vintage winkels deel. En daar zit natuurlijk een verschil in. Daarom een kleine verandering in de naam van de rubriek, maar de inhoud blijft hetzelfde. Scroll naar beneden om te ontdekken wat ik de laatste weken heb gescoord, of ja vrijwel in één week tijd.

Tweedehands vondst: witte coltrui van GUESS

Witte coltrui van GUESS

Hoe blij kan een mens zijn met een witte coltrui? Heel blij. Deze stond al langere tijd op mijn verlanglijst, maar vind maar eens een simpel model dat niet doorschijnt. Maar altijd wanneer je niet specifiek op zoek bent, zul je er altijd een tegenkomen. En zo vond ik bij De Kringwinkel Meir deze coltrui van GUESS voor 8 euro. Of ik gek ben op die pailletten? Niet per se, al heeft deze variant stiekem wel wat. Deze trui was eigenlijk ook meer bedoeld als onderlaag, dus dan zie je de pailletten ook niet eens.

Tweedehands vondst: broek van United Colors of Benettton

Beige broek van United Colours of Benetton

Mijn grootste verslaving blijven broeken. Hoe mooi ik rokken en jurken ook vind, toch trek ik eerder een broek aan. Ik naam een kijkje bij Think Twice, omdat de gehele collectie op dat moment 4 euro per stuk kostte. Toen ik deze beige broek van United Colors of Benetton op de kledinghanger zag, had ik nog wel een beetje mijn twijfels. Maar goed, voor die prijs ga je ‘m natuurlijk wel even passen. Dan drink ik met alle liefde een koffie minder buiten de deur. De broek zit perfect en maakt mijn outfits toch even wat spannender dan mijn tien paar standaard jeans.

Vintage vondst: gouden top van Melting Pot Kilo

Gouden top van Melting Pot Kilo

Laat de feestdagen maar komen, want ik heb mijn kerstlook ruimschoots van tevoren in huis. Ik ben nooit van het fanatiek aanjurken met kerst, maar deze top maakt iedere outfit ongetwijfeld feestelijk. Deze gouden top zag ik tussen de kerstitems bij Melting Pot Kilo hangen, een vintage winkel waar je kleding per kilo betaalt. Ik merkte al dat de top vrijwel niks woog, dus ik was benieuwd hoeveel ik ervoor moest afrekenen. Dat bleek zo weinig te zijn dat ik me er bijna voor ging schamen bij de kassa. Ik hoefde namelijk maar 1,80 euro af te rekenen. Ja, ik prijs mezelf wel even gelukkig met deze vondst.

Tweedehands vondsten: lp's van The Beatles & The Rolling Stones

Lp’s van The Beatles & The Rolling Stones

Deze vondsten horen eigenlijk nog in het eerste deel thuis, maar ik was deze lp’s van The Beatles en The Rolling Stones helemaal vergeten. Nu zijn platen van deze bands redelijk gemakkelijk te verkrijgen, maar daarvoor betaal je vaak wel wat meer. Ik doe altijd een tevergeefse poging bij de kringloop, want een echte kenner zal die er eerder uitvissen, maar ineens zag ik deze twee bovenop de stapel liggen. Voor maar 4 en 5 euro per stuk! Beide platen zijn inmiddels al grijs gedraaid en ik ken ieder nummer uit mijn hoofd. Dus als je mij ineens een nummer van The Beatles of The Rolling Stones hoort zingen of neuriën, weet je nu waarom.

Tweedehands vondst: kanten beha

Kanten beha

In een eerder artikel vertelde ik nog dat ik niet zo snel lingerie tweedehands zou kopen. Daar kom ik vandaag op terug. Normaal kijk ik nóóit tussen de lingerie in een kringloopwinkel, maar dit keer viel mijn oog ineens op deze kanten beha. Uit nieuwsgierigheid keek ik welke maat het was en deze bleek precies de mijne te zijn. De beha is van prachtige kwaliteit en van het kant dat helemaal doorloopt voel ik me extra vrouwelijk. Ik kende het Franse merk niet, maar de nieuwprijs van een vergelijkbare beha is blijkbaar 120 tot 150 euro… Wat ik ervoor neerlegde? 4 euro. Ka-ching!

Bij de kringloopwinkel in Antwerpen vond ik deze cactus vaas voor 3,50 euro

Cactus vaas

In eerste instantie was ik op zoek naar een joekel van een plantenpot voor onze vingerplant, want die groeit inmiddels uit zijn jasje. Die missie is geslaagd, maar ik zag tegelijkertijd ook deze vaas die me aan een cactus doet denken. En die kon ik niet laten liggen. Ik moet nog wel even nadenken welke functie deze vaas gaat krijgen, maar voor nu voldoet ‘ie meer dan prima als woonaccessoire. De groene vaas vond ik voor 3,50 euro bij De Kringwinkel Abdijstraat in Antwerpen.

Wat zijn jouw beste tweedehands vondsten van de afgelopen tijd? Heel binnenkort kunnen jullie alweer een volgend deel verwachten, want ik heb inmiddels alweer een aantal parels gevonden.

Zin nog meer leesvoer over tweedehands en vintage shoppen?

Reacties

Geef een reactie