Mijn beste tweedehands vondsten #1

In deze nieuwe rubriek Mijn beste tweedehands vondsten neem ik jullie mee in mijn avonturen bij kringloopwinkels en vintage winkels. Want wat voor moois vind ik daar zoal? Op Fashiable deel ik sowieso al allerlei tips & tricks omtrent tweedehands shoppen, maar ik laat eigenlijk nooit echt mijn aankopen zien. Juist dit kan anderen inspireren om ook eens naar de kringloopwinkel of een vintage kledingwinkel te gaan en daarom leek het me een goed plan om vanaf nu mijn favoriete aanwinsten met jullie te delen.

Mijn beste kringloopvondsten van de afgelopen tijd

Mijn 5 beste tweedehands vondsten van de afgelopen tijd

Ik hoef jullie vast niet te vertellen hoe gek ik ben op de kringloopwinkel. Ik heb immers al een reeks artikelen over tweedehands shoppen geschreven. Al van jongs af aan kom ik bij de kringloopwinkel en meestal gaat er wel iets mee naar huis. In dit eerste artikel van deze rubriek richt ik mij op mijn favoriete aankopen van de afgelopen twee maanden. Als ‘afscheid’ ging ik onder andere langs bij mijn favoriete kringloopwinkel De Kringloper in Nederland. Daarnaast ben verrassend goed in Antwerpen geslaagd. Scroll naar beneden om mijn beste tweedehands vondsten te ontdekken.

Beste kringloopvondsten van de afgelopen tijd: zebra rok van Stradivarius

Rok met zebraprint

In de Gooische plaats Naarden is mijn favoriete kringloopwinkel aller tijden te vinden: De Kringloper. Het is een warenhuis met meerdere filialen, maar dit is met name mijn favoriet vanwege de grootte. Een grote winkel betekent meestal een grote kledingafdeling. En daar word ik blij van. Welke dag je ook hierheen gaat, er is altijd wat moois te vinden. Dat is misschien ook wel het voordeel van Naarden. Niet zomaar vond ik hier een vintage tas van Gucci, maar ook deze superleuke rok (4 euro) met zebraprint van Stradivarius. Het oorspronkelijke kaartje hing er zelfs nog aan. Moet je dus nagaan dat iemand deze in een opwelling heeft gekocht en vervolgens nooit heeft gedragen.

Een van de beste tweedehands vondsten van de afgelopen tijd: vissershoedje

Rood vissershoedje

Het vissershoedje zie je steeds meer en meer in het huidige straatbeeld. Eerder moest ik er niet zoveel van hebben, ook omdat ik het mezelf niet echt vond staan. Dacht ik. Totdat ik dit rode exemplaar voor slechts 1 euro bij De Kringwinkel in Antwerpen zag liggen. Oh, zo’n hoedje staat eigenlijk toch best leuk… Zul je altijd zien. De rode kleur in combinatie met het stofje maakt het nog net wat specialer. Het geeft een winterse outfit niet alleen extra kleur, maar is ook lekker warm nu het buiten steeds kouder wordt. Deze één euro had dus niet beter uitgegeven kunnen worden.

Een van de tweedehands vondsten van de afgelopen tijd: trui van The Melting Pot

Vintage trui

In hartje Antwerpen is de vintage winkel The Melting Pot eigenlijk niet te missen. Het ligt heel centraal, dus Jazz en ik hebben altijd een goed excuus om even binnen te lopen. Dit keer wilde Jazz graag kijken, maar ik besloot dus ook maar even rond te neuzen. Tussen de mannentruien zag ik deze groene polotrui hangen. Hij viel me meteen op vanwege het borduursel op de mouwen. En in combinatie met de kraag vond ik het alles behalve een standaardtrui, want daarvan heb ik er wel genoeg. Bij The Melting Pot betaal je 15 euro per kilo, dus omgerekend betaalde ik 6,99 euro voor deze trui. Helemaal niet veel dus!

Beste tweedehands vondst van de afgelopen tijd: geribde jas

Bruine geribde winterjas

Het winterseizoen is een duur seizoen wat betreft kleding en schoenen. Daarom was ik dolblij toen ik ook deze bruine winterjas bij The Melting Pot zag hangen. In plaats van de minstens 100 euro die je meestal wel voor een jas moet neerleggen, was ik nu slechts 21 euro kwijt. Een-en-twin-tig! Daar kan ik er dus vijf van kopen. Deze geribde parel is lekker lang en door de riem kan ik deze ook nog eens getailleerd dragen. The Melting Pot heeft momenteel ontzettend veel leuke jassen, dus een mega aanrader als je nog op zoek bent naar een betaalbare winterjas. Ik ga binnenkort zeker nog eens kijken… Zodat ik een beetje afwisselen. Hoor je de slechte excuses al, haha?

Beste kringloopvondst van de afgelopen tijd: deze laarsjes met slangenprint van de kringloopwinkel

Rode laarsjes met slangenprint

En dan zijn we alweer bij de laatste tweedehands vondst van dit artikel gekomen. Schoenen koop ik zelden tweedehands, omdat het voetbed vaak al door de vorige drager is gevormd. En dat zit en loopt gewoon niet zo lekker. Ik was dan ook stom verbaasd toen ik deze leren laarsjes met slangenprint voor 9 euro zag staan. Normaal had ik deze niet uitgekozen, omdat slangenprint een trend is en deze zou ik dan niet jaren blijven dragen. Maar tegen deze prijs zeg ik geen nee. Ze zitten perfect en comfortabel, bijna alsof ik mijn huissloffen aan heb. Waar ik deze heb gevonden? Bij de Kringwinkel in Antwerpen, in de Abdijstraat.

Nu ben ik ook wel benieuwd naar jullie: wat zijn jouw beste tweedehands vondsten van de afgelopen tijd?

Zin in nog meer leesvoer over kringloopshoppen? Wat dacht je van:

Reacties

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Dio

  Wauw! Wat een onwijs toffe dingen. Ik verbaas mij iedere keer hoe andere mensen zoveel leuks kunnen scoren. Daarnaast vind ik het heel leuk om woon items te scoren, maar met kleding ben ik altijd een beetje huiverig, maar dat is onzin. Toch maar een keer naar Naarden gaan dan haha

  1. Nanne van Hout

   Woonaccessoires zijn inderdaad ook geweldig om te scoren. Daarmee kan je een interieur echt een toffe twist geven. Ja, je moet zeker eens naar Naarden gaan! Vind het echt jammer dat ik er niet meer om de hoek woon, haha.

  1. Nanne van Hout

   Ah, dankjewel! Ik ben er ook ZO blij mee – draag hem dan ook tot nu toe dagelijks.

 2. Edith-Sofia

  Wauw gave items heb je gekocht! Ik kom vaak bij de kringloop, maar ik heb nog nooit kleding gekocht. Binnenkort maar even op de kledingafdeling struinen. Ik vind de rok echt geweldig!

   1. Edith-Sofia

    Ik koop meestal accessoires voor in huis en soms meubels. Laatst een prachtige kandelaar gekocht. Ik ben nog opzoek naar een nieuwe eettafel, maar dat is lastig.

 3. evelien

  Wat heb je geweldige items kunnen scoren bij de kringloop!
  Ik vind de bruine rib jas echt prachtig.

  Liefs,
  Evelien

 4. Marit

  Hele toffe items! Ik vind het altijd heel leuk om van anderen te zien wat ze bij de kringloop scoren en dat motiveert ook heel erg om zelf elke keer weer te gaan. Ik heb een tijdje geleden een jas gescoord bij de Noppes in Gouda. Het bleek een DixiCoat van de designer Rohdi Heintz te zijn en ondanks dat ik niet zoveel om merken geef, maakt dat het stiekem extra leuk!

Geef een reactie