Weer zoveel moois! Mijn beste tweedehands vondsten #3

In de rubriek Mijn beste tweedehands vondsten neem ik jullie zo nu en dan mee in mijn avonturen bij kringloopwinkels en vintage winkels. Want wat voor moois vind ik daar zoal? Eerder verscheen al een deel 1 en deel 2, en vandaag is het alweer tijd voor een nieuw overzicht van mijn kringloopvondsten. De eerste van het jaar 2020! Kijk je mee?

Tweedehands vondst - Roze eend

Favoriete kringloopvondst: roze eend voor sieraden

Dit was zo’n gevalletje ‘kijk ook goed onder tafels en op andere onlogische plekken’. Zo vond ik namelijk deze roze, glimmende eend voor 2 euro. Ik gok dat iemand deze eend tijdelijk probeerde te verstoppen, want hij lag duidelijk uit het zicht. Ik had in eerste instantie geen idee wat ik met deze eend moest, maar ik vond de roze kleur met zilveren neus veel te leuk. Zo fout en lelijk dat ik ‘m juist geweldig vind. Uiteindelijk bedacht ik me dat al mijn sieraden in een veel te klein, onoverzichtelijk doosje liggen, dus vanaf nu kan ik alles beter uitstallen.

Tweedehands vondst: Lee jeans

Flared broek van Lee van vintage winkel Think Twice

Een goedzittende, tweedehands broek is best een opgave. Bovenstuks kan je eenvoudig oversized dragen, maar met een broek is dat een ander verhaal. Vooral de maten van vintage broeken komen niet altijd overeen met de maten vandaag de dag. Dit zorgt ervoor dat ik vaak veel te kleine broeken mee de paskamer inneem. Na veel mislukte pogingen paste ik deze flared jeans van Lee en deze sloot onverwachts perfect aan bij mijn billen. Ik heb al jaren een vergelijkbaar model van Monki, maar ik merk nu dat deze langzamerhand begint te slijten. Daarom ben ik heel blij met dit reserve exemplaar van 4 euro.

Tweedehands vondst: Weekday jeans

Perfecte jeans van Weekday

Niet veel dagen later vond ik opnieuw een paar jeans, namelijk dit nog als nieuw uitziende exemplaar van Weekday. Voor mijn doen een behoorlijk skinny model, maar hij zit echt onwijs lekker. Daarnaast heeft de zwarte jeans een hogere taille en kan ik er nog met gemak een trui of shirt in stoppen, dus dat is ideaal combineren. Ik kocht deze broek voor 3,50 euro bij de kringloopwinkel hier om de hoek. Een goede deal al zeg ik het zelf, aangezien soortgelijke broeken bij Weekday zo’n 50 euro kosten.

Tweedehands vondst - rieten tasje

Zomers tasje

Onlangs was ik bij een vriendin in Rotterdam en samen bezochten we een aantal kringloopwinkels. De eerste was een piepkleine winkel waar je echt moest graaien tussen alle spullen, maar waar verrassend veel moois te vinden was. Lees: ook Gucci laarzen met doos en al. Uiteindelijk nam ik alleen dit mosterdgele, rieten tasje voor 2 euro mee. In eerste instantie had ik nog mijn twijfels, maar ik denk dat deze straks in de zomermaanden heel leuk zal staan bij een zwierig jurkje. Dus: laat de zomer maar komen!

Beste kringloopvondsten: gele kommetjes

Geel gerookte kommetjes

Behalve Rotterdam gingen we ook naar een kringloopwinkel in Krimpen aan den IJssel. Deze locatie vonden we op de Kringloop App. De kledingafdeling viel wat tegen, maar wat betreft het servies en de plantenpotten was het een paradijsje. Het is dat ik de volgende dag met de Flixbus naar huis ging, want anders wist ik het wel. Vooralsnog ging ik de gok aan en kocht ik deze vier kommetjes voor 50 cent per stuk. Helemaal niet nodig, maar het is wel fijn om nu een set te hebben in plaats van allemaal enkele, niet-matchende kommetjes.

Beste kringloopvondsten: vaasje voor een stekje

Vaasje voor stekjes

Bij dezelfde kringloopwinkel vond ik ook dit gekke, kleine vaasje. Of ja, hoe omschrijf je zoiets eigenlijk? Een bloemetje past er al nauwelijks in. Toch trok de bijzondere vorm meteen mijn aandacht. Het lijkt me een leuk vaasje om stekjes in te stoppen, want die heb ik er altijd genoeg. In vergelijking met de gele kommen was dit vaasje iets prijziger, namelijk 1,50 euro. Maar hè, als je het nieuw in de winkel zou kopen, ben je veel meer kwijt, dus dan is het eigenlijk een prima prijs.

Beste kringloopvondsten - Tupperware set

Perzikken Tupperware set van de kringloopwinkel

Tupperware is hét merk voor kwalitatieve (en vooral ook hippe) huishoudelijke producten gemaakt van kunststof. Ik ken Tupperware vooral van de opbergbakken en groentesnijders, maar ik kocht het nooit vanwege de prijs. Bij kringloopwinkels zijn geregeld spullen van dit merk te vinden. Omdat ik al een roze eend in handen had, had ik blijkbaar de smaak voor pastelkleuren te pakken, want deze perzik Tupperware set viel me snel daarna op. Ik moet zeggen dat ik nog niet zo goed weet hoe je het gebruikt, maar voor die 2,50 euro wil ik het graag ontdekken.

Nu ben jij aan de beurt! Wat zijn jouw beste kringloopvondsten of andere tweedehands aankopen van de afgelopen tijd?

Ontdek nog meer leesvoor over hoe je de beste kringloopvondsten vindt:

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Lana

  Leuk artikel , wat een fijne prijzen voor die Weekday en Lee jeans! Inderdaad een goede deal, die ik ook eens hoop tegen te komen in een kringloop winkel haha. Ik ben laatst voor het eerst naar een kringloop winkel geweest en vond daar een perfect oversized, lichtblauw overhemd in een satijnachtige stof. Heel blij mee!

  1. Nanne van Hout

   Voor broeken moet je altijd meer geduld nemen, maar als je er dan één hebt gevonden, is dit het alles waard geweest. En wauw, je lichtblauwe overhemd klinkt supermooi, een echte kringloopvondst zo te horen. Op naar meer van zulke parels!

 2. Marlous

  Wat een toffe dingen! Dat laatste is een Mandoline. Ik heb er ook een en vind ‘m doodeng (ben altijd bang dat ik uitschiet en m’n vingers meeneem haha) maar m’n vriend is er fan van. Heel handig om aardappelschijfjes mee te maken of te raspen.

  1. Nanne van Hout

   Ahhha, het kwartje gaat ineens vallen. Dankjewel! En ook voor de waarschuwing haha. Laat ik inderdaad maar eerst verstandig een tutorial bekijken om mijn vingers te besparen.

Geef een reactie