Een kijkje in ons appartement in Antwerpen

Inmiddels ben ik alweer 4 maanden geleden van Amsterdam naar Antwerpen verhuisd. Ik moest een thuis zien te creëren in een omgeving die voor mij nog behoorlijk onbekend was. Eén plek die al vrij snel als thuis ging voelen, is ons huisje. En daarom mogen jullie vandaag even binnenkijken in ons fijne appartement in Antwerpen.

Kijkje in ons appartement - de hal
Alles waarvan ik maar had durven dromen

Wij moeten onszelf nog iedere dag in onze arm knijpen dat we momenteel in zo’n karakteristiek appartement in Antwerpen wonen. Voor de zoektocht hoefden wij uiteindelijk niet meer bij een vastgoedmakelaar aan te kloppen, want via-via hadden wij dit plekje gevonden. De volgende dag verhuisde mijn vriend al, ik volgde hem twee maanden later.

En of ik mijn ogen uitkeek toen ik het huisje voor het eerst zag. Zoveel daglicht! Een open keuken! Een logeerkamer! Een aparte kamer voor onze kleding! Doe eens even normáál. Genoeg daglicht was voor mij de enige eis, maar dat we dat rest er ook nog eens bij kregen… In onze wildste dromen nog niet! Gelukkig herinneren wij onszelf, maar vooral ook onze familie en vrienden die langskomen ons eraan dat we bofkonten zijn.

Ons appartement in Antwerpen: de woonkamer
Een gemeubileerd appartement huren

We moesten sneller dan verwacht op zoek naar een appartement in Antwerpen. Daarom waren we onwijs blij met een gemeubileerde plek, iets wat best gebruikelijk in Antwerpen is. We woonden hiervoor allebei nog op kamers, dus een compleet interieur met z’n tweeën hadden we nog niet. Ontzettend fijn dus dat we vanuit hier kunnen sparen en verzamelen voor als we ooit gaan verhuizen.

Met onder meer de banken, eetkamerstoelen en salontafels die niet van ons zijn, was het even een uitdaging om er een eigen plekje van te maken. Ervoor zorgen dat het gevoel van slechts logeren in een AirBnB langzaam wegebt. Nou dat is in ieder geval gelukt! De meubels voelen nu al meer van ‘ons’ en het zal vooral zeer doen als we van de bank – alsof je op een wolkje ligt – afscheid moeten nemen. Die ligt veeeel te lekker!

Kijkje in ons appartement - eetgedeelte
Ronde eettafel met moderne eetkamerstoelen: grote plus!

Iets wat grappig aan een gemeubileerd appartement is, is dat je meubels gaat waarderen die je in eerste instantie misschien niet zou uitkiezen. Dat is bijvoorbeeld het geval met deze ronde tafel met moderne eetkamerstoelen. Het is altijd zo gezellig als we visite hebben en je met iedereen van het tafelgezelschap kunt kletsen. En door de leren bekleding kunnen we hier met gemak uren tafelen.

Ondanks dat we de meubels niet mee kunnen nemen, heeft het ons wel weer nieuwe ideeën opgebracht. Een ronde eettafel met bijpassende leren eetkamerstoelen willen we in ieder geval. Een woonwinkel die ik hiervoor goed in de gaten houd, is WoonQ. Dit is een nieuwe woonspecialist in Nederland, máár ze leveren gelukkig ook in België! Bij WoonQ vind je alles voor in en rondom huis, in de hoogste kwaliteit. Ik heb nu al zoveel zin om meubels te shoppen, maar voor nu nog even geduld.

Een verzameling planten in ons huisje
Planten. Heel veel planten.

Hoe wij van een gemeubileerd appartement een thuis maakten? Een gekleurd muurtje of behang maakt al een groot verschil, maar in ons geval waren het de woonaccessoires. Ten eerste vind je door het hele huis posters die ik door de jaren heen heb verzameld. Maar vooral onze verzameling planten zorgt voor het thuis gevoel. Jazz en ik hadden sowieso allebei al een aardige hoeveelheid planten, maar ook in Antwerpen hebben wij nog flink wat groen aangeschaft.

Kijkje in ons appartement - de keuken
Een keukeneiland uit mijn dromen

Ik denk dat de Nederlandse speelfilm De Eetclub (2010) ervoor heeft gezorgd dat ik sinds mijn vijftiende van een keukeneiland droom. Het ziet er in films en series altijd zo gezellig uit hoe een stelletje of groep vrienden met hun glas wijn om het keukeneiland heen staat te borrelen en koken. Ik heb nog iedere keer een moment van gelukkig wanneer ik met vrienden een flesje wijn open. En soms ren ik doelloos een rondje om het keukenblok om dit extra goed te beseffen.

Kijkje in ons huisje - de platenspeler

Zo, nu heb je eindelijk een kijkje in ons appartement in Antwerpen kunnen nemen. Ben je trouwens benieuwd naar allerlei hotspots en andere tips in deze stad? Bekijk dan eens:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking.

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie