Lijstje hotspots in Antwerpen: 8 recente ontdekkingen

Een koffietje hier. Een lunch daar. Om vervolgens aan het eind van de middag ergens nog een stuk taart te snoepen. Antwerpen bruist van de hotspots, maar wat zijn nou de allerleukste plekken? Om je een goed beeld te schetsen van wat Antwerpen allemaal te bieden heeft, zijn in dit artikel onze recentste ontdekkingen opgesomd.

Healthy hotspot met sapjes Divers in Antwerpen

Divers

Voor wie in een dosis vitamine zin heeft, moet eens bij Divers binnenlopen. Deze healthy hotspot op Het Zuid heeft onder meer smoothie bowls, toast en dus ook verscheidene smoothies in een groot glas. Op de foto zie je een Green Detox bestaande uit onder meer avocado, spinazie, mango, broccoli en appelsap. Dat is die 7,20 euro absoluut meer dan waard. Mocht er bij Divers onverwachts geen plek zijn, kan je ook binnenlopen bij de buren MOSS.

Adres: Volkstraat 9 (Het Zuid)

Lunchplek en restaurant Felfel in Antwerpen

Felfel

Smacht je al dagenlang naar halloumi? Dan is restaurant Felfel de plek waar je eens moet aanschuiven. Allerlei lekkers uit de Libanese keuken wordt hier dagelijks vers in hun open keuken bereid. Denk aan shakshuka, huisgemaakte falafel en plaatbrood. En dus ook halloumi: in een Syrisch plat broodje (zie foto) of gefrituurd als frietjes. Je leest het goed: er is hier genoeg lekkers om uit te kiezen. Voor zowel lunch als diner!

Adres: Mechelsesteenweg 37 (Harmonie)

Co-working café SANBA in Antwerpen

SANBA

Verblijf je wat langer in Antwerpen, maar moet je nog het nodige werk afronden? Dan is het co-working café SANBA een geschikte plek. Bij SANBA mag je kosteloos met je laptop zitten. Er zijn stopcontacten genoeg en er is één afgescheiden vergaderruimte die je kunt afhuren. SANBA, het voormalige magazijn van de Red Star Line, is een creatief ingerichte ruimte, waardoor je zeeën van inspiratie voorgeschoteld krijgt. Niet alleen op papier, maar ook op je bord.

Adres: Rijnkaai 22 (’t Eilandje)

Koffietent Walvis in Antwerpen

Walvis

Dit is een topper! Huur een Velo en fiets naar Zurenborg; een Antwerpse wijk die absoluut meer bekendheid verdiend. Niet alleen zijn er ontelbare droomhuizen om te bewonderen, ook de koffie bij Walvis is een geldig excuus om hiernaartoe te fietsen. Deze hippe koffiespot met jaloersmakende tabaksplant waar je U tegen zegt, marmeren tafels en niet vergeten omwonenden zorgen ervoor dat je je hier snel thuis voelt. Wees trouwens gewaarschuwd, want voordat je het weet, ben je al een paar tassen (= koppen) cafeïne verder. 

Adres: Walvisstraat 1 (Zurenborg)

Koffiebar Black & Yellow op 't Eilandje

Black & Yellow

Als een Antwerpenaar zijn of haar favoriete koffiebars opnoemt, zal Black & Yellow hoogstwaarschijnlijk ook genoemd worden. Wij speelden inderdaad ook meteen het lied van Wiz Khalifa in ons hoofd af, maar dat doen ze hier net zo graag. Bij Black & Yellow geldt namelijk de rebelse combinatie van zwarte koffie en hip-hop deuntjes op de achtergrond. Deze koffiebar in een ontspannen huiskamersfeer op ’t Eilandje schenkt koffie waarvan je alleen maar meer en meer wilt. Lekker weer? Neem dan buiten op een van de picknicktafels plaats.

Adres: Nassaustraat 7 (’t Eilandje)

Restaurant Mampoko in Antwerpen

Mampoko

Aan een de leien is het klassieke eetcafé Mampoko te vinden. Als je de inrichting bekijkt, krijg je het gevoel alsof je je even in Parijs waant. Echter is Mampoko op Congo geïnspireerd. De naam ‘Mampoko’ verwijst dan ook naar een oude missiepost in Congo. Wat betreft het eten ben je hier ’s ochtends tot ’s avonds van harte welkom. Wij liepen naar binnen voor een overheerlijke lunch op Valentijnsdag (lees: een restaurant vol hartjes ballonnen). Hier genoten we van Libanees brood met mozzarella en groene pesto.

Adres: Amerikalei 8 (Theaterbuurt)

Koffietent en boekhandel Buchbar op Het Zuid

Buchbar

Een boek of krant lezen onder het genot van een koffie? Dan is Buchbar the place to be. Buchbar is een boekenwinkel en koffietent in één en is knusser dan knus. In het midden van de zaak vind je een selectie boeken die positief door het personeel is ontvangen. Er is geen één boek dat zij zelf niet hebben gelezen. Voor- en achter in de voormalige beenhouwerij a.k.a. slager kan je plaatsnemen voor een kop koffie, stuk zelfgemaakte taart of iets anders lekkers van de kaart. Het boekencafé is een plek waar je zomaar voorbij loopt, dus onthoud ‘m zeker als je door Het Zuid wandelt.

Adres: Scheldestraat 79 (Het Zuid)

MOSS

Om deze lijst hotspots in Antwerpen af te ronden, hebben we nog een betaalbare lunchtip voor jullie! De prijzen voor een lunch liggen namelijk gemiddeld wat hoger in Antwerpen. Je kunt deze het beste met Amsterdam vergelijken. Maar soms ontdek je hier en daar een plek waar je een goedgevulde lunch voor een vriendenprijsje krijgt. En een van die plekken is hotspot MOSS op Het Zuid. Ze serveren hier veel overheerlijke sandwiches voor slechts 8 euro. En dan zit je goed vol. Propvol in ons geval.

Adres: Volkstraat 11 (Het Zuid)

Nog niet klaar met hotspots in Antwerpen ontdekken? Ontdek op Fashiable nog meer plekken om te winkelen, eten & drinken:

Reacties