5 van de leukste vintage adresjes in Antwerpen

Oh jazeker, Antwerpen is een walhalla voor een uitgebreide vintage shopping spree. Naast alle kringloopwinkels van de Kringwinkel zijn hier tal van vintage winkels met prijsjes waar je blij van wordt. Wie dus binnenkort in de Belgische modestad te vinden is, moet deze vintage shops zeker een bezoekje brengen. Maak kennis met mijn favoriete vintage adresjes in Antwerpen!

The Melting Pot

Melting Pot Kilo

We beginnen met een van mijn favoriete vintage winkels: Melting Pot Kilo. Hier reken je niet per stuk of per categorie af, maar per kilo. € 15 per kilo. In het begin kun je misschien aarzelen, want hoeveel weegt kleding eigenlijk? Hierdoor had ik altijd het idee dat de kosten snel konden oplopen. Of ik dacht gewoon: het is een vintage winkel, dus het zal wel duur zijn.

Nee, bij Melting Pot Kilo betaal je gewoon eerlijke kringloopprijzen. De winkel wordt voortdurend aangevuld om lege rekken te voorkomen, dus er is altijd iets moois te ontdekken. Om je een idee te geven van de prijzen, hier zijn enkele voorbeelden: ik betaalde €21 voor een winterjas, €1,80 voor een glittertop en €6,99 voor een dikke trui.

Adres: Nationalestraat 14

Vintage winkel Episode in Antwerpen

Episode

Een vintage winkel die we allemaal wel kennen, is Episode. Desalniettemin is deze in hartje Antwerpen – en pal achter Melting Pot Kilo – een leuke om te bezoeken, omdat deze groot en overzichtelijk is. Je vindt er werkelijk alles: puffer jackets, Converse sneakers, oversized blouses, Levi’s spijkerbroeken, sportkleding, noem maar op. Dus mocht je toevallig nog naar een specifiek vintage item op zoek zijn, is er een grote kans dat je het hier zult vinden. Zo vond een vriendin zowaar een Burberry trenchcoat waar ze al een lange tijd naar op zoek was. En ook nog eens voor een zeer aantrekkelijke prijs!

Adres: Kammenstraat 14

Think Twice voor tweedehands en vintage kleding

Think Twice

De bekendste vintage winkel van België is Think Twice. Deze winkelketen met filialen in vijf Belgische steden focust zich op zowel vintage als tweedehandskleding. Daarnaast geeft Think Twice er een leuke twist aan vanwege het concept. Iedere vijf weken hangt er namelijk een geheel nieuwe collectie in de winkel, waarvan de eerste drie weken alle items per stuk geprijsd zijn. De laatste twee weken bestaan altijd uit kortingen die steeds hoger oplopen. Zo hoog dat de laatste dag alles slechts één euro per stuk kost. Echt alles, dus ook schoenen, tassen en winterjassen. De mooiste items zijn dan waarschijnlijk al wel weg, maar ben je bijvoorbeeld een week eerder, dan is alles ook maar 4 of 5 euro. Niceeee.

Adres? Jezusstraat 15
Lange Klarenstraat 21
Kammenstraat 84
Nationalestraat 81

Vintage adresjes in Antwerpen: RIOT Vintage Shop

RIOT Vintage Shop

Van deze vintage winkel met geel, getapet logo moet je maar net gehoord (Nanne is your girl) hebben, want als dagjesmens zal je hier niet zo snel langslopen. RIOT Vintage Shop is een plek waar je ongetwijfeld vele prachtige vintage parels tegenkomt. Wel is het hier prijziger dan bij de andere vintage winkels in Antwerpen, maar RIOT is vooralsnog een bezoekje waard. Dat ze hier de collectie namelijk met veel liefde en passie selecteren, is een ding dat zeker is. En wie weet vind je gewoon dat ene item waar je al zolang naar op zoek bent. Dus zet RIOT zeker op je to-do lijstje voor als je alle vintage adresjes in Antwerpen wilt afstruinen.

Adres? Lange Koepoortstraat 46

Vintage adresjes in Antwerpen: Kringloopwinkel Meir

De Kringwinkel Meir

Omdat je bij kringloopwinkels net zo goed vintage items tegenkomt, wilde ik De Kringwinkel nog even benoemen. Eerder schreef ik al een artikel over de kringloopwinkels van Antwerpen, dus neem deze lijst zeker door als je hier benieuwd naar bent. De Kringwinkel zit op meerdere locaties in en buiten het centrum, maar voor specifiek kleding moet je naar Kringwinkel Meir gaan. Deze is enkel gefocust op kleding, schoenen en accessoires, dus hier heb je de grootste kans om vintage kleding van mooie kwaliteit te vinden.

Adres? Otto Veniusstraat 11

Dit waren al mijn favoriete vintage adresjes in Antwerpen! Mocht ik in de toekomst nog meer leuke adresjes ontdekken, zal ik deze uiteraard in dit artikel verwerken.

Dit zijn de leukste vintage adresjes in Antwerpen

Zin in nog meer leesvoer over vintage shoppen? Wat dacht je van:

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. evelien

  Ik ben zo benieuwd geworden naar Antwerpen!
  Mijn vriend woont in Breda, dus het lijkt mij erg leuk om binnenkort de auto te pakken, en Antwerpen op te zoeken. :-)
  Liefs,
  Evelien

  1. Nanne van Hout

   Oeh, dan heb je inderdaad al helemaal een goed excuus om naar Antwerpen te rijden. Mocht je nog specifieke tips nodig hebben, mag je me altijd een mailtje sturen. Aan de Schelde kan je bijvoorbeeld gratis parkeren, dus dat is ideaal als je een volle dag op pad bent.

Geef een reactie