6 van de tofste record stores in Antwerpen

Muziek luisteren is nog nooit zo makkelijk geweest. Muziek draag je immers altijd bij je, waar je ook bent. Toch blijft het nostalgische gevoel aanwezig om de echte klassiekers analoog te draaien: op een platenspeler. Antwerpen is het hier meer dan mee eens, want er is een tal van platenwinkels waar je muziek van de beste, maar ook vergeten artiesten en bands kunt vinden. Dit zijn zes van de tofste record stores in Antwerpen:

Record stores in Antwerpen: Chelsea Records in de Kloosterstraat

1. Chelsea Records

Bij Chelsea Records voelt het alsof je even terug in de tijd bent. In deze grootste platenwinkel van België kijk je je ogen uit en moet je vanwege de hoeveelheid soms je buik inhouden om anderen te passeren. Met de ruim 50.000 platen en 10.000 cd’s is iedere artiest of muziekgenre hier wel te vinden. Bekend, onbekend, special editions en andere zeldzame exemplaren waarvan de meeste mensen enkel kunnen dromen. Daarnaast is de Kloosterstraat een straat vol antiekwinkels en conceptstores, dus zeker de moeite waard om doorheen te wandelen.

Adres? Kloostersstraat 10

2. Coffee & Vinyl

Op Het Zuid in Antwerpen sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen vind je hier een fijne selectie aan platen, ook staat er vers gezette koffie klaar wanneer je bent uitgesnuffeld. Deze drink je ook nog eens uit van die old school kopjes, waardoor je even vergeet in welk jaar we ook alweer zitten. Desalniettemin gaan ze ook gewoon met de tijd mee, want er is Wi-Fi en sojamelk bij de cappuccino voor de liefhebber. Verder is Coffee & Vinyl ook een kunstgallerij met regelmatig nieuwe tentoonstellingen.

Adres? Volkstraat 45

Record stores in Antwerpen: Tune Up Record Store

De leukste recordstores in Antwerpen

3. Tune Up Record Store

Als we het dan over record stores in Antwerpen hebben, mag Tune Up in het historisch centrum niet onbenoemd blijven. Deze ruim opgezette vinyl shop is misschien wat kleiner, toch zijn hier de echte klassiekers niet te missen. Kom hier langs voor platen van artiesten en bands van wie je het bestaan niet meer wist, maar ook hedendaagse vinyl kent hier zijn vaste plek. Mocht je na deze derde platenwinkel even moeten bijkomen, heeft de Melkmarkt genoeg te bieden wat betreft horeca, zoals jazzcafé De Muze, restaurant Barok en lunchtent De Wasbar.

Adres? Melkmarkt 20-24

4. Fat Kat Records

Al sinds het begin van deze eeuw kunnen vinyl liefhebbers bij Fat Kat Records in het centrum terecht voor een breed assortiment platen en cd’s. Je kunt het niet zo gek genoeg bedenken of ze hebben het wel. Je vindt hier parels van elk soort muziekgenre, zowel nieuw als tweedehands. Mocht je gewenste plaat toch niet verkrijgbaar te zijn, bestelt het personeel deze maar al te graag voor je. Mocht je verder graag up-to-date blijven, kun je de website van Fat Kat in de gaten houden voor het nieuwste aanbod.

Adres? Vleminckstraat 15a

Record stores in Antwerpen: The Vinyl Touch

Nog meer record stores in Antwerpen

5. The Vinyl Touch

Het aantal vinyl stores in Antwerpen is haast niet bij te houden, want zo hebben we ook nog The Vinyl Touch met twee locaties. Struin lekker rond en misschien ontdek je nog eens een nieuwe, toffe artiest. Via de webshop van The Vinyl Touch kan je het huidige aanbod bekijken, maar het blijft uiteindelijk het allerleukste om de plaat daadwerkelijk in de winkel te kopen, toch?

Adres? Sint-Katelijnevest 35 & Melkmarkt 35

6. Backtrack

Aan de overkant van The Vinyl Touch is nog een platenwinkel gevestigd, namelijk Backtrack. Deze vinyl store met gele gevel is al 21 jaar een favoriet onder de Antwerpenaren. Je vindt hier niet alleen nieuwe en tweedehands records en cd’s, ook zijn hier boeken en merchandise van jouw favoriete artiesten verkrijgbaar. De boeken worden geïmporteerd uit Engeland en Amerika en zijn daarom niet zomaar verkrijgbaar bij de grote, Belgische boekhandels.

Adres? Sint-Katelijnevest 40

Op zoek naar nog met hotspots in Antwerpen? Wacht dacht je van:

Reacties

Geef een reactie