5 x groene hotspots in Nederland

Vandaag presenteer ik u: de allerleukste groene hotspots van Nederland. Vijf toffe stadstuinwinkels en lunchplekken die ik tot nu toe heb ontdekt. Deze plekken zijn zo leuk, omdat hier een bijzonder aanbod aan (kamer)planten en accessoires verkrijgbaar is en in combinatie met de enthousiaste en trotse eigenaren kom je hier maar al te graag nog een keer terug.

Groene hotspots in Nederland: Balkonie

➜ De Balkonie (Amsterdam)

Een stadstuinwinkel in De Baarsjes waar je allerlei groen en accessoires vindt om jouw kale balkonnetje mee op te vrolijken. Duurzame bloemen, (kamer)planten, meubels, kussens, kruidentuintjes, noem het maar op. Ik ben nog steeds superblij met mijn Calathea, ondanks dat het geen gemakkelijke kamerplant is om te verzorgen.

Adres? Jan Evertsenstraat 90H, 1056 EG Amsterdam

Planten kopen en lunchen bij Oerwoud in Den Bosch

➜ Oerwoud (Den Bosch)

Langzamerhand openen er steeds meer leuke hotspots in de Brabantse stad Den Bosch. Als trotse (ex-)Bosschenaar ben ik daar heel blij mee en daarom maak ik maar al te graag reclame voor deze stadstuinwinkel en lunchplek Oerwoud. De naam zegt het eigenlijk al, maar in deze hippe jungle kun je (h)eerlijk lunchen.

Adres? Vughterstraat 84, 5211 GL ‘s-Hertogenbosch

Groene winkels in Amsterdam: Wildernis

➜ Wildernis (Amsterdam)

De bekendste stadstuinwinkel van Amsterdam is en blijft Wildernis. Het is dan ook een fijne winkel om even rond te snuffelen. Eigenaressen Mila en Emma willen met hun groene paradijsje laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om meer groen in de stad te creëren. Koffie drinken en taart eten is hier ook mogelijk, dus een extra reden om even binnen te wandelen.

Adres? Bilderdijkstraat 165F, 1053 KP Amsterdam

Groene plekken in Nederland: mijn vijf favoriete winkels

➜ Groene Vingers (Delft)

Tijdens een dagje winkelen in Delft mag je stadstuinwinkel en woonwinkel Groene Vingers niet overslaan. Je vindt hier allerlei bijzondere planten. Van de hipster pannenkoekplant tot een koffieplant in een glazen wekpot en van kleurrijke hyacinten tot cactussen. Als je op zoek bent naar een specifieke plant, zul je hier gegarandeerd slagen.

Adres? Burgwal 23, 2611 GE Delft

Groene plekken in Nederland: Bar Botanique

Bar Botanique (Amsterdam)

Mijn nieuwe, favoriete hotspot om chai latte te drinken, mag natuurlijk niet ontbreken. Roze en groene kleuren, een flamingo, palmboompjes; wie wordt daar nou niet gelukkig van? Bar Botanique is een perfecte plek om neer te strijken voor een kopje koffie wanneer je op de Dappermarkt in Amsterdam-Oost te vinden bent.

Adres? Eerste Van Swindenstraat 581, 1093 LC Amsterdam

Hipster of niet, ik ben gek op groene hotspots zoals de bovenstaande stadstuinwinkels en lunchtenten. Heb jij nog een andere gouden tip voor mij en de andere lezers; laat deze dan zeker achter in een reactie hieronder. 

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Dionne

    Ik hou van groen en van planten en van hotspots: top dus haha!

Geef een reactie