5 x groene hotspots in Nederland

hotspot, tips /

Vandaag presenteer ik u: de leukste groene hotspots van Nederland. Vijf toffe stadstuinwinkels en lunchplekken die ik tot nu toe heb ontdekt. Deze plekken zijn zo leuk, omdat hier een bijzonder aanbod aan (kamer)planten en accessoires verkrijgbaar is en in combinatie met de enthousiaste en trotse eigenaren kom je hier maar al te graag nog een keer terug.

➜ De Balkonie (Amsterdam)

Een stadstuinwinkel in De Baarsjes waar je allerlei groen en accessoires vindt om jouw kale balkonnetje mee op te vrolijken. Duurzame bloemen, (kamer)planten, meubels, kussens, kruidentuintjes, noem het maar op. Ik ben nog steeds superblij met mijn Calathea, ondanks dat het geen gemakkelijke kamerplant is om te verzorgen.

➜ Oerwoud (Den Bosch)

Langzamerhand openen er steeds meer leuke hotspots in het Brabantse Den Bosch. Als trotse (ex-)Bosschenaar ben ik daar heel blij mee en daarom maak ik maar al te graag reclame voor deze stadstuinwinkel en lunchplek Oerwoud. De naam zegt het eigenlijk al, maar in deze hippe jungle kun je (h)eerlijk lunchen.

➜ Wildernis (Amsterdam)

De bekendste stadstuinwinkel van Amsterdam is toch wel Wildernis, maar het is dan ook een fijne winkel om even rond te snuffelen. Eigenaressen Mila en Emma willen met hun groene paradijsje laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om meer groen in de stad te creëren. Oh, koffie drinken en taart eten is hier ook mogelijk!

➜ Groene Vingers (Delft)

Tijdens een dagje winkelen in Delft mag je stadstuinwinkel en woonwinkel Groene Vingers niet overslaan. Je vindt hier allerlei bijzondere planten. Van de hipster pannenkoekplant tot een koffieplant in een glazen wekpot en van kleurrijke hyacinten tot cactussen. Als je op zoek bent naar een specifieke plant, zul je hier gegarandeerd slagen.

Bar Botanique (Amsterdam)

Mijn nieuwe, favoriete hotspot om chai latte te drinken, mag natuurlijk niet ontbreken. Roze en groene kleuren, een flamingo, palmboompjes; wie wordt daar nou niet gelukkig van? Bar Botanique is een perfecte plek om neer te strijken voor een kopje koffie wanneer je op de Dappermarkt in Oost te vinden bent.

Of ze nou hipster zijn of niet, ik ben gek op groene stadstuinwinkels en lunchtenten. Als liefhebber van palmbomen, kamerplanten en cactussen word ik daar alleen maar gelukkig van. Dus heb jij nog een gouden tip voor mij én de andere lezers, laat deze dan zeker achter in een reactie hieronder. 

Leave a Comment

(1) comment