Hotspot Amsterdam: De Balkonie

De Baarsjes, hotspot, tips, West /

De naam De Balkonie verklapt het al een beetje, maar hier vind je alles om jouw balkon op te vrolijken. Hier in Amsterdam hebben meer mensen een balkon dan een tuin en daar speelt deze groene winkel perfect op in. Je kunt hier terecht voor duurzame bloemen en (kamer)planten, maar ook voor meubels, kruidentuintjes en allerlei accessoires. Weg met alle lege bierkratten, sigarettenpeuken en andere rotzooi!

De Balkonie hotspot

Wat? De Balkonie
Waar? Jan Evertsenstraat 90, 1056 EG Amsterdam (De Baarsjes / Nieuw-West)
Wanneer? Dinsdag tot en met vrijdag: 11.00 uur – 18.30 uur
Zaterdag: 11.00 uur – 18.00 uur
Zondag: 13.00 uur – 17.00 uur

De Balkonie wil ook de mensen zónder groene vingers stimuleren. Het hoeft namelijk niet veel energie en geld te kosten om van jouw balkon een eigen plekje te maken. Een plek waar je je kunt terugtrekken en heerlijk kunt dagdromen of genieten van een goed boek en een kopje thee. Met een mooie plant, sfeervolle waxinehouders en een knus tuinsetje heb je al snel een gezellig hoekje gecreëerd. Nu nog een flesje wijn, een kaasplankje en goed gezelschap en dan is het officieel genieten geblazen!

In eerste instantie was ik niet van plan om een plant of iets dergelijks mee te nemen, maar de kamerplant calathea inclusief práchtige bladeren trok meteen mijn aandacht. Voor slechts een tientje kon ik deze niet laten staan natuurlijk. Die gaat mee naar huis! Ik heb al twee keer een palmboompje gehad, maar het lukte mij helaas niet om deze goed te verzorgen. Een calathea hoef je pas water te geven wanneer de bladeren gaan hangen, ongeveer één keer per week. Dat moet sowieso gaan lukken.

De Balkonie

De Balkonie Amsterdam de baarsjes

De Balkonie Amsterdam hotspot

De Balkonie Amsterdam

De Balkonie de baarsjes

Wel of geen groene vingers, De Balkonie heeft voor iedereen wat moois in petto. Heb ik jullie al enthousiast gemaakt?

Leave a Comment

(6) comments