Hotspot Amsterdam: stadstuinwinkel Wildernis

hotspot, Oud-West /

Mensen met groene vingers opgelet! Waan je even midden in de groene natuur, maar dan binnenshuis. Drink een kopje koffie of thee terwijl je geniet van alle groenigheden om je heen. Op je tafel, links van je, rechts van je, boven je. Overal zie je planten en alles wat daarmee te maken heeft. Dan heb ik het over de stadstuinwinkel Wildernis in Oud-West.

Stadstuinwinkel Wildernis in Amsterdam

Wie? Stadstuinwinkel Wildernis
Waar? Bilderdijkstraat 165-F, 1053 KP Amsterdam (Oud-West)
Wanneer? Maandag: 13.00 uur – 19.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag: 11.00 uur – 19.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 18.00 uur
Zondag: 12.00 uur – 18.00 uur

Groen, groen en nog meer groen bij Wildernis

In Da Costabuurt vind je dit opvallende winkeltje. Ik fiets er regelmatig langs en het werd wel eens tijd om een kijkje te nemen. Alles wat je hier ziet, kan je linken aan ‘groen’, in de breedste zin van het woord. Je vindt hier allerlei soorten kamerplanten, cactussen zo groot als je duim, groenige kaarten, tuingereedschappen- en accessoires, etc. Daarnaast kun je in de zonnige hoek van de winkel tot rust komen met een lekker drankje.

Zonder moeite groen in de stad creëren

Vriendinnen Mila en Emma hebben allebei groene vingers en besloten een jaar geleden, in februari 2015, Wildernis op te richten. Zij zijn van mening dat iedereen iets met groen kan. Of dit nou op je mini-balkon is, in het raamkozijn of in de tuin van je buren. Ook al woon je op het plattegrond of in de stad, groen is mooi en goed voor elk. Met Wildernis willen ze laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om meer groen in de stad te creëren. Daar ben ik het helemaal mee eens! Mijn zonnige balkon kan binnenkort wel wat groen gebruiken.

Stadstuinwinkel Wildernis in Amsterdam

Stadstuinwinkel Wildernis in Amsterdam

Stadstuinwinkel Wildernis in Amsterdam

Groen, groen en nog meer groen. Een geweldig concept toch! Kende jij Wildernis al?

Leave a Comment

(11) comments

  1. Wat een prachtig winkeltje! Ik ben al heel lang op aan het zoek naar mooie plantjes voor in mijn kamer (een paar kleine canctusjes zijn niet genoeg), dus hier ga ik snel eens langs!