Recept! Begin de dag gezond met deze paarse smoothie

Smoothies en sapjes zijn een eenvoudige en vooral heerlijke manier om je dagelijkse portie fruit en groente binnen te krijgen. Je kunt ontbijtsmoothies extra voedzaam maken met havermout of je gaat voor een frisse fruitsmoothie als dorstlesser na een intensieve sportsessie. Vandaag maken we een paarse smoothie die zijn mooie kleur te danken heeft aan de blauwe bes.

Recept voor gezonde paarse smoothie

Diepvriesfruit voor tijdsbesparing en meer vitaminen

Deze paarse smoothie is in een handomdraai klaar, mits je de benodigde groente- en fruitsoorten uit de vriezer pakt. Dat scheelt een heleboel snijwerk – en dus tijd. En daar houden we van! Laat die mango met schil in de supermarkt lekker liggen en loop meteen door naar het vriesvak waar de gesneden stukjes te vinden zijn. Ditzelfde geldt voor de blauwe bessen en avocado.

En wist je trouwens al dat diepvriesfruit- en groente vaak gezonder is dan een verse vrucht? Voor het diepvriesfruit worden de vruchten namelijk op het meest rijpe moment geplukt. De vruchten worden dan binnen een paar uur meteen ingevroren waardoor de gezonde voedingsstoffen en vitamines niet verloren gaan. Nog meer redenen dus om voor gemak te gaan en de ingrediënten voor smoothies bevroren in te slaan.

Mix erop los in je favoriete smoothieblender

Het meeste snijwerk is dankzij het diepvriesfruit en de bevroren avocado al voor je gedaan, de rest van het werk wordt door de blender gedaan. Je hoeft alleen alles in de blender te gooien en op de aan-knop te drukken. Easy as it is! Wie zijn blender regelmatig uit de kast trekt of stiekem alles nog met de staafmixer onderneemt, kan eens kijken naar horeca-apparatuur. Zo maak je als een echte horecatijger de lekkerste smoothies en sapjes, terwijl je er niet 7 euro voor neerlegt.

Recept voor paarse smoothie met blauwe bessen

Benodigdheden voor paarse smoothie

Voor 500 ml | Voor 1 of 2 personen

 • 1 banaan
 • 5 stukjes mango (tip: uit de vriezer)
 • 1/2 avocado (tip: uit de vriezer)
 • Handjevol blauwe bessen (tip: uit de vriezer)
 • Sap van 1/2 citroen of limoen
 • Scheut kokosmelk (havermelk is ook een heerlijk alternatief)
 • Water
 • Optioneel: stukje gember, zo groot als een dobbelsteen
 • Optioneel: beetje havermout voor een extra voedzame smoothie

Zo maak je de paarse smoothie

In slechts 5 minuten

 1. Verwijder de schil van de banaan en breek deze in kleinere stukken. Indien je toch een verse mango en avocado gebruikt: verwijder de schil en pit en snijd beide in kleine stukjes. Doe de stukjes mango en avocado in de smoothieblender, eveneens als de blauwe bessen.
 2. Pers de halve citroen boven de blender uit. Schil en snijd een stukje gember af en voeg dit als laatste toe. Voeg eerst een scheut kokosmelk en vul de rest aan met water, zodat je een halve liter smoothie hebt. Enkel kokosmelk kan natuurlijk ook mocht je zin hebben in een extra romige paarse smoothie. Voeg ook nog wat havermout toe voor wie wil. Blenden maar!

Nog meer inspiratie voor gezonde smoothies en sapjes:

Reacties

Geef een reactie