Recept: wortelsap met mandarijn, bleekselderij en limoen

Oranje boven! Met dit warme weer lusten we wel een verfrissend sapje. Een vol vitamines die ons een goede energie boost geeft. Gun jezelf dit ook en pak snel je sapcentrifuge erbij voor deze wortelsap. Het sapje is feloranje dankzij de wortel en mandarijnen en wordt aangevuld met bleekselderij, limoen en eventueel stukje gember.

Wortelsap met mandarijn, bleekselderij, limoen en gember

Benodigdheden voor wortelsap

Voor 400 tot 450 ml | 1 groot glas of 2 kleine glazen

  • 1 grote wortel
  • 4 mandarijnen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1/2 limoen
  • Optioneel: stukje gember á 3 centimeter
  • 100 ml water
  • Slow juicer / Sapcentrifuge

En zo maak je de wortelsap klaar!

  1. Was alle ingrediënten. Verwijder de schil van de mandarijnen en limoen. De wortel en het stukje gember hoef je niet te schillen. De gember kan eventueel achterwege gelaten worden, mocht je dit te sterk van smaak vinden.
  2. Snijd de ingrediënten in grove stukken en dan is het een kwestie van alles uitpersen in de sapcentrifuge of slow juicer. Zelf gebruik ik deze sapcentrifuge van Philips.
  3. Voeg als laatste 100 ml water aan het feloranje sapje toe. Even goed roeren met een lepel en je wortelsap is gereed om opgedronken te worden.
Wortelsap met mandarijn, bleekselderij, limoen en gember

Probeer ook eens de volgende recepten op Fashiable:

Reacties

Geef een reactie